Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προτάσεις διεξόδου από το φαύλο κύκλο των αυθαιρέτων


Engineer

Recommended Posts

Πέντε βασικές προτάσεις, για να βγει η χώρα από το φαύλο κύκλο του διαχρονικού φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης,  με παρέμβαση του στην εκδήλωση που οργάνωσαν χθες το βράδυ από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ)  και η Ελληνική Εταιρία δικαίου του Περιβάλλοντος (ΕΕΔΠ), με συντονιστή τον Κων/νο Μενουδάκο επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε:

 

1. Ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα προκρίνει έναν ισόρροπο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καλύπτοντας νέες ανάγκες και προοπτικές για την περιφέρεια.

 

2. Απλοποίση της νομοθεσίας και των διαδικασιών υλοποίησης του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, με τους ανάλογους πόρους μελετών και εφαρμογών σε σύντομο χρόνο, αναχαιτίζοντας φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης και κερδοσκοπίας της γης.

 

3. Δημιουργία αξιόπιστων ελεγκτικών μηχανισμών της αυθαίρετης δόμησης, καταγγέλλοντας στο σημείο αυτό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ για τον έλεγχο των αυθαιρέτων συρρικνώνονται, αποτελεσματικά μέτρα με ελεγκτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου, που έχει προτείνει το ΤΕΕ δεν προωθούνται και μένουν στο συρτάρι εδώ και τρία χρόνια, ενώ προγράμματα καταγραφής και ελέγχου του δομημένου περιβάλλοντος, όπως το πρόγραμμα των αεροφωτογραφίσεων του ΟΚΧΕ εγκαταλείπονται.

 

4. Επικαιροποίηση των προβλέψεων του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, ώστε οι προσεγγίσεις να μην εξαντλούνται μόνον στο δομημένο περιβάλλον αλλά να λαμβάνουν υπόψη τους την έννοια της αειφορίας και των φυσικών πόρων,  της διαχείρισης των υδάτων και της ενεργειακής κατανάλωσης.

 

5. Να οικοδομηθεί από την αρχή, με την υπεύθυνη στάση της πολιτείας, την ουσιαστική συμβολή των επιστημονικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών ένας νέος κώδικας αξιών, που θα έχει στο επίκεντρο του την προστασία και τον σεβασμό των θεσμών, του κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

 

Πηγή και πλήρες άρθρο: http://web.tee.gr/pr...tvn-ayuairetvn/

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

2. Απλοποίση της νομοθεσίας και.......

 

 

ΕΔΩ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!!!!

Άντε ο κ. Καλαφάτης σαν υπουργός δεν ξέρει τι υπογράφει ....

Ο πρόεδρος μας ξέρει τί λέει???

Τι έκανε για την απλοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας????

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

κατέβηκε ο Μωυσής από το όρος Σινά με τις 5 εντολές (τις άλλες πέντε που αφορούσαν την ανάπτυξη δεν είχε προλάβει να τις δακτυλογραφήσει)

και βρήκε τον περιούσιο λαό να προσκυνάει το χρυσό μοσχάρι*

...

* βους = αρχαίο νόμισμα

  ευρώ < Ευρώπη/αγελάδα

Link to comment
Share on other sites

Μας βρήκανε μηχανικούς και μας κάνουν ότι θέλουν μου φαίνεται !

'Αμα μεγαλώσουμε όμως, θα τους δείξουμε εμείς............. :shock:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ πρωτότυπες και απλές ιδέες, πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες... ιδιαίτερα ο νέος κώδικας αξιών θα ισχύσει από το 2014 με ΚΥΑ από ο,τι μαθαίνω...

 

Εγώ έχω μια πιο καλή πρόταση για διέξοδο από τον φαύλο κύκλο των αυθαιρέτων:

 

6. Να απαγορευτούν τα αυθαίρετα.

 

Και εγω μια ακομη καλυτερη, 7.να γκρεμιστουν τα υπαρχοντα εξ ολοκληρου αυθαιρετα και κυριως αυτα που ειναι σε αιγιαλους και δαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.