Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόφαση για καταβολή αντιτίμου για χορήγηση αντιγράφων κτηματολογικού υλικού


Panos_

Recommended Posts

Κατά την τελευταία επίσκεψή μου σε κτηματική υπηρεσία με περίμενε μία έκπληξη.

Ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως βγήκε απόφαση σύμφωνα με την οποία πριν πάρουμε αντίγραφα θα περνάμε και από το ταμείο της Δ.Ο.Υ. 

Σας παραθέτω και την απόφαση που τους κοινοποίησαν.

 

ΑΔΑ:ΒΕ26Η-ΓΕΛ

ΘΕΜΑ: Αναπροσαρμογή αντιτίμων για χορήγηση αντιγράφων κτηματολογικού υλικού και συναφών διοικητικών εγγράφων του τομέα της Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 5, παρ.2 του Ν.2386/1996 (ΦΕΚ 43/Α΄/1996) «Ρυθμίσεις θεμάτων εθνικών κληροδοτημάτων, δημοσίων και ανταλλάξιμων κτημάτων και άλλες διατάξεις».
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.3965/2011 (ΦΕΚ113/Α΄/2011) περί σύστασης Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις
  3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 90/2012 (ΦΕΚ144/Α΄/2012) «περί διορισμού Υπουργού και Υφυπουργών».

Αποφασίζουμε

  1. Αναπροσαρμόζουμε τα ποσά που εισπράττονται από τις Κεντρικές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων και τις Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την χορήγηση αντιγράφων παραχωρητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικών διαγραμμάτων και αποφάσεων, διαγραμμάτων αιγιαλού και παραλίας, σχετικών αποφάσεων των επιτροπών καθορισμού, όπως επίσης και αποφάσεων Νομαρχών, Περιφερειαρχών καθώς και Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αντίγραφα κτηματολογικού υλικού, ως εξής:

-Κτηματολογικό διάγραμμα απαλλοτρίωσης (ολόκληρο ή απόσπασμα)

 

Το αντίτιμο ορίζεται στα 10€ εφόσον πρόκειται για διάγραμμα διαστάσεων έως και το μέγεθος Α3 (42,0εκατοστάΧ29,7εκατοστά). Για μέγεθος μεγαλύτερο του Α3 μέχρι και το εμβαδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, στα20€. Για κάθε επιπλέον τετραγωνικό μέτρο πέραν του ενός, στα 10€. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, για υποδιαιρέσεις του τετραγωνικού μέτρου, το αντίτιμο υπολογίζεται αναλογικά. Σε περίπτωση χορήγησης έγχρωμου αντιγράφου θα υπάρχει προσαύξηση 15% επί των ανωτέρω ποσών.

 

-Κτηματολογικός πίνακας απαλλοτρίωσης (απόσπασμα ή ολόκληρος)

 

2€ ανά σελίδα (μεγέθους Α4).

 

-Διάγραμμα χάραξης αιγιαλού

 

Το αντίτιμο ορίζεται στα 10€ εφόσον πρόκειται για διάγραμμα διαστάσεων μέχρι και το εμβαδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, στα20€. Για κάθε επιπλέον τετραγωνικό μέτρο πέραν του ενός, στα10€. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, για υποδιαιρέσεις του τετραγωνικού μέτρου, το αντίτιμο υπολογίζεται αναλογικά. Σε περίπτωση χορήγησης έγχρωμου αντιγράφου θα υπάρχει προσαύξηση 15% επί των ανωτέρω ποσών. Αποσπάσματα των υπόψη διαγραμμάτων δεν χορηγούνται.

 

-Μεταγραπτέες Πράξεις

 

Παραχωρητήρια, αποφάσεις κήρυξης ή ανάκλησης απαλλοτριώσεων, τίτλοι κυριότητας κλπ., 2€ ανά σελίδα.

 

-Καταστάσεις πληρωμής και λοιπά έγγραφα (αιτήσεις, αλληλογραφία κλπ.).

 

2€ ανά σελίδα.

 

-Τοπογραφικό διάγραμμα Δημοσίων ή Ανταλλάξιμων Κτημάτων (ολόκληρο ή απόσπασμα).

 

Το αντίτιμο ορίζεται στα 10€ εφόσον πρόκειται για διάγραμμα διαστάσεων έως και το μέγεθος Α3 (42,0εκΧ29,7εκ) Για μέγεθος μεγαλύτερο του Α3 μέχρι και το εμβαδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, στα 20€. Για κάθε επιπλέον τετραγωνικό μέτρο πέραν του ενός, στα 10€. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, για υποδιαιρέσεις του τετραγωνικού μέτρου, το αντίτιμο υπολογίζεται αναλογικά. Σε περίπτωση χορήγησης έγχρωμου αντιγράφου θα υπάρχει προσαύξηση 15% επί των ανωτέρω ποσών. Για κάθε επιπλέον αντίγραφο των ανωτέρω περιπτώσεων, εισπράττονται τα πιο πάνω ποσά μειωμένα κατά 50%.

 

 

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄και Β΄ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, καταβάλλουν το μισό των πιο πάνω αναγραφόμενων ποσών.

 

 

Στις Υπηρεσίες των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματειών Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τα εν λόγω στοιχεία χορηγούνται χωρίς αντίτιμο.

 

Προκειμένου να χορηγηθούν τα εν λόγω στοιχεία, ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει στη Δ.Ο.Υ. σημείωμα της αρμόδιας για τη χορήγηση αυτών των στοιχείων Υπηρεσίας στο οποίο αναγράφεται το ακριβές ποσόν που πρέπει να καταβληθεί στον ΚΑΕ2412 με κατονομασία «Έσοδα από τη διάθεση υλικού Κτηματολογίου που χορηγεί το Υπουργείο Οικονομικών (άρθρο5,παρ.2τουΝ.2386/1996)».

 

 

Με την υποβολή του σχετικού αντιγράφου αποδεικτικού είσπραξης χορηγούνται στον ενδιαφερόμενο τα αιτούμενα στοιχεία, επικυρωμένα.

  1. Ηαριθ.1074757/3678/Β0010/28-6-96απόφασηΥπουργού

Οικονομικών(ΠΟΛ1196) παύει να ισχύει από τη δημοσίευση της παρούσας

στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  1. Με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
  2. Η παρούσα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Όλες οι Κτηματικές Υπηρεσίες.

 

ΕΣΩΤ.ΔΙΑΝΟΜΗ:

1.ΓραφείοΥπουργού.

2.Γραφ.Γ.Γ.Δ.Π.

3.Δ10(Τμ.Α΄-Δ΄).

4.Δ/νσηΤ.Υ.κ΄Στέγασης(Τμ.Α΄-Β΄).

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Link to comment
Share on other sites

αυτό γίνεται στα πλαίσια της διευκόλυνσης του πολίτη και της πάταξης της γραφειοκρατίας φαντάζομαι...   

Link to comment
Share on other sites

αυτό γίνεται για χορήγηση αντιγράφων από την αρχή

 

φαντάζομαι όταν παίρνουμε μόνοι μας το διάγραμμα για να το βγάλουμε φωτοτυπία στο μαγαζάκι από κάτω δεν απαιτείται αντίτιμο

Link to comment
Share on other sites

Και πάω στη κτηματικη να πάρω ένα διάγραμμα καθορισμού αιγιαλού και πληρώνω για την φωτοτυπία που έβγαλα μόνος μου, στο μαγαζάκι απο κάτω 21 ευρώ ...ζαλίστηκα, τρέχα και στην εφορία να πληρώσεισ παράβολο, για την μελέτη που έκανε ιδιώτης και διαχείριζεται το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

 

αυτό γίνεται για χορήγηση αντιγράφων από την αρχή

 

φαντάζομαι όταν παίρνουμε μόνοι μας το διάγραμμα για να το βγάλουμε φωτοτυπία στο μαγαζάκι από κάτω δεν απαιτείται αντίτιμο

 

Αυτό είπα και εγώ και μου απάντησαν να τους πάω το τιμολόγιο από το φωτοτυπάδικο για να το αφαιρέσουν από το παράβολο της Δ.Ο.Υ.!!!!!

 

Γενικά πάντως μας εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο....

 

 

Επί τη ευκαιρία δείτε και αυτό το βιντεάκι για τη γραφειοκρατία:

 

 

Μήπως και γελάσουμε λίγο....

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Αίτηση και πληρωμή για απόσπασμα κτημ. διαγράμματος γίνεται πλεόν απευθείας στα κτηματολογικά γραφεία χωρίς την εφορία στη μέση. Κόστος: 55 ευρώ!!! Με το γάντι το σούφρωμα

Edited by Chr1st0s
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.