Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΕΚΑ: Ημερίδες για το νόμο περί αυθαιρέτων


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει σειρά ενημερωτικών δράσεων σε όλη τη χώρα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

 

Είναι η πρώτη φορά, σημειώνει το ΥΠΕΚΑ σε σχετική ανακοίνωση, που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

 

Αυτήν την περίοδο η ενημέρωση λαμβάνει τη μορφή ημερίδων, όπου παρουσιάζονται και αναλύονται βασικά σημεία του νέου νόμου. Ημερίδες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τόσο την τρέχουσα όσο και τις προηγούμενες εβδομάδες σε πολλές περιοχές της χώρας (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Πειραιάς, Καλαμάτα, Τρίπολη).

 

Στις ημερίδες η συμμετοχή των μηχανικών είναι μεγάλη και ήδη περισσότεροι από δύο χιλιάδες μηχανικοί έχουν ενημερωθεί από κοντά. Το ενδιαφέρον των μηχανικών είναι έντονο για σειρά θεμάτων του νέου νόμου και στις ημερίδες απαντούνται από τους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ διάφορα ερωτήματα. Οι παρατηρήσεις και τα ερωτήματα των μηχανικών καταγράφονται από το ΥΠΕΚΑ και τυχόν ζητήματα που προκύπτουν τυγχάνουν άμεσα επεξεργασίας από τις αρμοδίες υπηρεσίες. Την εβδομάδα που έρχεται θα διεξαχθούν ημερίδες σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ επιπλέον ημερίδες προγραμματίζονται τόσο την επόμενη εβδομάδα όσο και αργότερα σε άλλες μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο έτος δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

 

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

 

«Ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος.

 

Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις σε όλη τη χώρα κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων. Σε αυτή την προσπάθεια, σύμμαχος της Πολιτείας και των πολιτών είναι οι μηχανικοί. Το ΥΠΕΚΑ με σειρά ενημερωτικών ημερίδων θέλει να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματίες και Πολιτεία, να δώσουμε οριστικό τέλος στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας.

 

Θέλω να τονίσω κάτι ακόμη. Ο Ιούλιος του 2011 είναι η οριστική «κόκκινη γραμμή» για την αυθαίρετη δόμηση. Η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση. Με τις αεροφωτογραφίες, με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με τις βεβαιώσεις των μηχανικών, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, περνάμε σε μία νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία».

 

Οι ενημερωτικές ημερίδες της επόμενης εβδομάδας θα διεξαχθούν ως κάτωθι:

 

Μαρκόπουλο: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο «Σινέ Άρτεμις» σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

 

Κηφισιά: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς.

 

Μενίδι: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αχαρνών, σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών.

 

Βόλος: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΤΜ/ΤΕΕ (υπό επιβεβαίωση).

 

Λάρισα: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΚΔΘ/ΤΕΕ.

 

Καμμένα Βούρλα: Παρασκευή15 Νοεμβρίου 2013, ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο Γαλήνη.

 

Στις ενημερωτικές ημερίδες στο Βόλο και τη Λάρισα την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης παρουσιάζει βασικές διατάξεις του νόμου 4178/2013, ενώ ειδικότερα θέματα εφαρμογής του νόμου παρουσιάζουν ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Καρατσώλης, η Προϊσταμένη (Τμήματος Α) της Διεύθυνσης Οικοδομικού και Κτιριολογικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) Ευρυδίκη Γαρδίκη και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

 

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ας αφησουν τα κολπα για τα εκτος εδρας και να βγει καμια εγκυκλιος που κοστιζει και λιγοτερα.....

 

 

μην μαθουμε μονο αυριο μεθαυριο οτι επρεπε να παρουμε και λεφτα για την επιμορφωση....

 

τοχαν κανει 5ετια 90-95 με ιατρους ....πηγαιναν σε συνεδρια και μετα εμαθαν οτι επρεπε να παρουν και λεφτα ως επιμορφωση που ταχαν φαει οι διοργανωτες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κλα

 

ας αφησουν τα κολπα για τα εκτος εδρας και να βγει καμια εγκυκλιος που κοστιζει και λιγοτερα.....

 

 

μην μαθουμε μονο αυριο μεθαυριο οτι επρεπε να παρουμε και λεφτα για την επιμορφωση....

 

τοχαν κανει 5ετια 90-95 με ιατρους ....πηγαιναν σε συνεδρια και μετα εμαθαν οτι επρεπε να παρουν και λεφτα ως επιμορφωση που ταχαν φαει οι διοργανωτες

κλασσικος δημοσιος υπαλληλος αντι να σκεφτει την επιμορφωση του σκεφτεται μην χασει τα εκτος εδρας. ελεος πια

Link to comment
Share on other sites

οι λυσεις ειναι δυο......

 

- ή παμε και γεμιζουμε ασφυκτικα το θεατρο...σορρυ την αιθουσα...ήθελα να πώ

 

και υποβαλλουμε απο 20 ερωτησεις καθε ενας

 

- ή δεν παταει κανεις...

 

[και επιστρεφουν στα γραφεια τους να δουλεψουν κανονικα..με εγγραφα και εγκυκλίους....όπως  δλδ πρεπει να λειτουργει το Δημοσιο...]

 

η  δευτερη ...η δευτερη

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Νέα μόδα μετά τις ανώνυμες απαντήσεις ΥΠΕΚΑ με τον 4014 έχουμε ανώνυμες απαντήσεις από τα περιφερειακά ΤΕΕ με τον 4178 και όποιων πάρει ο χάρος . Ξέρει κανείς αν ο περιοδεύων θίασος έχει απαντήση σε καμιά σοβαρή ερώτηση η ψάχνει ψήφους για τις εκλογές στο τεε 

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεχωρίσουμε τις ανώνυμες απαντήσεις από τα τμήματα του ΤΕΕ με αυτές του ΥΠΕΚΑ. Τα ΤΕΕ δε μπορούν παρά να συμβουλεύουν στο επίπεδο ανάλυσης, ερμηνείας και εφαρμογής του νόμους. Το αν είναι καλές ή γιού χου ή κουκουρίκου ΠΡΕΠΕΙ να το κρίνει ο κάθε μηχανικός. Ας μην ξεχνάμε ότι η κάθε απάντηση (ας το περιορίσουμε σε αυτό το επίπεδο) απευθύνεται σε ενήλικους μηχανικούς... Δλδ άτομα σίγουρα 23 ετών που έχουν τελειώσει 5 χρόνια Πολυτεχνείο... Προφανώς και κανένα περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ ή κανένα σεμινάριο ή κανένα φόρουμ δε θα σου συμπληρώσει τα Φ.Κ... Λογικό δεν είναι....;;;;; Είπαμε: κάποιος ρωτάει, κάποιος απαντάει... Αυτός που διαβάζει κρίνει... Μπορεί η απάντηση να είναι κουκουρίκου, μπορεί όμως να σου δείξει και κάτι που είτε δεν το διάβασες, είτε δεν το πρόσεξες, είτε δεν το κατάλαβες.

Αν και τις περισσότερες φορές κάνει το εξής: σου επιβεβαιώνει αυτό που έχεις στο μυαλό σου... Κάτι που για εμένα είναι πολύ σημαντικό.

Πάντα θα πατήσω καλύτερα στα πόδια μου άμα κάποιος μου πει ότι σκέφτεται αυτό που σκέφτομαι...

 

Από την άλλη το ΥΠΕΚΑ επειδή νομοθετεί, δίνει με τις απαντήσεις του ΚΑΙ κατευθύνσεις. Είτε αυτές μετά ακολουθηθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις (το σωστό) είτε το θεωρήσουν... περιττό (τραγικό).

 

 

 

Στο άλλο θέμα, +1 στο Δημήτρη.

Το σύνθημα πρέπει να είναι: να μιλήσουν σε άδειες καρέκλες.

Edited by ssouanis
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγω  ΕΝΑ ξερω

 

 

μετα απο ΓΟΚ - ΝΟΚ και οτι αλλο υπαρχει η ΠΑΡΩΔΙΑ συνεχιζεται......

 

οπς με ΓΟΚ επρεπε να σε ''ξερουν'' για να εχεις 3-4 αποληξεις κλιμακοστασιου στο δωμα , περγκολες που εσενα η ΕΠΑΕ σε περναγε τον αλλον τον κοβανε

 

ετσι ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....

 

ειμαι σιγουρος πολλοι θα βγαζουν και μικροτερα προστιμα για τα ιδιες αυθαιρεσιες με διαφορετικο υπολογισμο.....

πολλοι θα εχουν ερμηνευσει λαθος αρκετα.....

 

αρκετες δηλωσεις δεν θα ελεγχθουν και ΑΝ γινει ελεγχος  φεξε μου και @@@......

 

 

περιμενα να ειχαμε αλλαγη νοοτροπιας αφου πιασαμε-ξυσαμε ΠΑΤΟ......

 

ΑΛΛΑ ΟΧΙ.....

 

δεν βρεθηκε ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ να πει

 

"Έχω κάτι να πω διάφανο και ακατάληπτο Σαν κελαηδητό σε ώρα πολέμου" (Ελύτης)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ας προσθέσουμε και την εικόνα από τη διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου. 

(Την οποία έχουν το θράσος να εμφανίζουν στις ημερίδες)

 

post-11960-0-05524200-1383988199_thumb.jpg

Edited by Panos_
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.