Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aρχιτεκτονικά βραβεία, ποιότητα και προσδοκίες


Engineer

Recommended Posts

Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, κυρίως στην κατηγορία της κατοικίας, έκανε δύσκολη τη ζωή της κριτικής επιτροπής που θα αποφάσιζε για τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013 εξετάζοντας έργα από μια δεξαμενή 91 συνολικά συμμετοχών, τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί από το 2008 έως και φέτος. Ετσι, ενώ στην κατηγορία «κατοικία» υπήρξε βραβείο (στην αρχιτέκτονα Σοφία Τσιράκη για μία πολυκατοικία στο Γκάζι), δεν συνέβη το ίδιο και στην αντίστοιχη των έργων δημόσιας και κοινής χρήσης όπου απονέμονται ειδικός έπαινος και ειδική μνεία. Η τελευταία, για τον πολυχώρο πολιτισμού «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, με την υπογραφή της Ρένας Σακελλαρίδου και της Μόρφως Παπανικολάου, δεν θα μπορούσε να βραβευθεί καθώς όσοι αρχιτέκτονες είναι μέλη του Δ.Σ. του ΕΙΑ ή έχουν βραβευτεί σε προηγούμενες διοργανώσεις, αποκλείονται αυτόματα από τα βραβεία.

 

Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε δύο φάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι η επιτροπή έκρινε στο τέλος της πρώτης φάσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι συμμετοχές στην κατηγορία «κατοικία» παρουσίασαν στο σύνολό τους υψηλού επιπέδου ποιοτικά χαρακτηριστικά, να προχωρήσει στην επιλογή οκτώ έργων αντί του προβλεπόμενου αριθμού των πέντε. Αλλά δεν μιλάμε για κάτι καινούργιο ή πρωτοφανές: η διαφοροποίηση της αρχιτεκτονικής ποιότητας μεταξύ των ιδιωτικών έργων και εκείνων του δημόσιου τομέα ή άλλων επαγγελματικών χρήσεων αποτελεί διαχρονικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού βραβείων του ΕΙΑ. Συνολικά στη δεύτερη φάση προκρίθηκαν 13 έργα.

 

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ενώ την ίδια μέρα θα εγκαινιαστεί και η έκθεση των συμμετοχών που θα διαρκέσει ώς τις 26 Ιανουαρίου 2014.

 

Πηγή: http://news.kathimer.../11/2013_539145

 

Περισσότερα: http://www.heliarch....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.