Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανέγερση στεγάστρου κατά Ν.Ο.Κ.


Recommended Posts

Ανοικτός χώρος (από όλες τις πλευρές) επί υποστυλωμάτων,  δηλαδή στέγαστρο, με αποκλειστικό σκοπό την τοποθέτηση Φ/Β έχει υποχρέωση ελευθέρου ύψους 2,40 το ελάχιστο;

Αν ναι σύμφωνα με την κλίση που ζητά ο εγκαταστάτης μου προκύπτει ύψος για την «μεγάλη» όψη 7,20 μέτρα!

 

Έχει δικαίωμα ο πελάτης μου να αιτηθεί άδεια δόμησης για αυτή την κατασκευή;  

 

 

cut.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δες την απόφαση 55174/ΦΕΚ 2605/15-10-013 άρθ.2 παρ. 2α καθώς και τις παραπομπές στις αποφάσεις μήπως σε βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την άδεια:

 

"για την τοποθέτηση ηλιακών και φωτοβολταικών συστημάτων κατατίθενται τα ειδικότερα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις στοιχεία.

 

ανατρέχοντας σε παλαιότερες κείμενες διατάξεις έχουμε:

- για εντός σχεδίου περιοχές και οικισμούς: Αποφ-36720/10  ΦΕΚ-376/ΑΑΠ/6-9-10, 
- για εκτός σχεδίου περιοχές: Αποφ-40158/10  ΦΕΚ-1556/Β/22-9-10 και
- τροποποίηση των άνωθι αποφάσεων: ΦΕΚ-583/Β/14-4-11 
Επιπλέον βλ.:
- Διευκρινίσεις Εγκ-32976/7/08 Εγκ-7/08 

 

και κάτι που διάβασα στην Αποφ-36720/10   (ΦΕΚ-376/ΑΑΠ/6-9-10) 

3. Η διάταξη των φωτοβολταϊκών στοιχείων και των ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης χώρου δεν θα πρέπει να δημιουργεί χώρο κύριας ή βοηθητικής χρήσης ή ημιυπαίθριο χώρο ή να εμποδίζει την απρόσκοπτη προσπέλαση σε κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση ορόφου σε υποχώρηση, οι εγκαταστάσεις αυτές θα περιορίζονται στο περίγραμμα του ορόφου. Σε περίπτωση τοποθέτησης σε στέγη, αυτή θα πρέπει να γίνεται εντός του "όγκου" (*) της στέγης, ακολουθώντας την κλίση της, ώστε να εξασφαλίζεται η αισθητική εικόνα του κτιρίου.

 

Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση εγκαταστάσεων σε αδόμητα οικόπεδα, καθώς αυτές αποτελούν κατασκευές που χρησιμοποιούνται για την άμεση ή έμμεση εξυπηρέτηση των κτιρίων ή της λειτουργικότητάς τους και επιπλέον εντάσσονται στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής ως ενεργητικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με το Αρθ-2   παρ.19 και παρ.44 του Ν-1577/85 (ΓΟΚ/85) "Περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού" (ΦΕΚ-210/Α/85), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. 

 

Αποφ-40158/10   (ΦΕΚ-1556/Β/22-9-10)

Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας εργασίες από σκυρόδεμα που συνοδεύουν τις παραπάνω κατασκευές, όπως θεμελιώσεις των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών στοιχείων. 
Για εργασίες όπως η θεμελίωση των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών στοιχείων με πασαλόμπηξη, με γεώβιδες, με χρήση βαρυτικών βάσεων, ακόμα και όταν μέρος τους (μέχρι 50%) τοποθετείται κάτω από τη φυσική στάθμη του εδάφους, καθώς και πάσης φύσεως οικίσκοι που εδράζονται βαρυτικά στο έδαφος και που ως αποκλειστικό σκοπό έχουν την προφύλαξη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του σταθμού, δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας. 
Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.