Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφικός Εξοπλισμός για Επιμετρήσεις χωματισμών


nikost7

Recommended Posts

Υπάρχουν πολλά και freeware, εγω χρησιμοποιώ GGCAD και Civil. Είδα ότι και το dcad που ανέβασε ένας συνάδελφος κάνει, έχει πολλά να παίξεις

Link to comment
Share on other sites

συμερασματικά λοιπόν έχουμε

υπεργολάβους με Laser Scanner

μόνιμο δίκτυο για χρήση μόνο rover GPS

γεωδαιτικούς σταθμούς για απρόσιτα σημεία σε ορυχεία

λογισμικά free και με αγορά,λογισμικά τοπογραφίας αλλά και πιό σύνθετα

δυσκολίες πρόσβασης άρα και ένα καλό αγροτικό για μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού

Link to comment
Share on other sites

Διακρίνω μια δόση ειρωνίας στο ποστ του φίλτατου Θεοχάρη, και εν μέρει θα του δώσω δίκιο.

 

Συνάδελφε Ηλία, δε τολμώ να πιστέψω πως τα ελεύθερα προγράμματα, κάνουν ολόϊδια δουλειά στο θέμα τριγώνων,χωματισμών κτλ. Κι επαναλαμβάνω πως θέλει εμπειρία για να εντοπίσει κανείς τις διαφορές αυτές ανάμεσα στα προγράμματα.

Διότι οπως ξαναείπα, αλλό να κάνεις λάθος στην εκσκαφή μιας οικοδομής των 200τμ πέφτοντας εξω 10-20 κυβικά και άλλο σε 500 στρέμματα εκταση με 5 επίπεδα εκσκαφής.

Αλλωστε, ιδια ειναι τα 70ε του ιζισερφ με τα 3000 το σιβιλ3ντ;

 

Οπότε προτείνω στον τοπικ στάρτερ, να δεί τον/τους συνάδελφους που δουλευουν εκεί, να πάρει μια ιδέα, αν μπορεί να ρωτήσει Χ άλλους που εχουν εμπειρίες τέτοιες και πάει λέγοντας. Σίγουρα με τη μία δε θα πάρεις οτι εξοπλισμό χρειάζεσαι. Δουλεύεις, μαθαίνεις, δυσκολεύεσαι και αν απαιτείται, εξοπλίζεσαι.

Σήμερα υποτίθεται οτι το διπλόσυχνο είναι πανάκεια. Πάμπολλοι ομως τοπογράφοι δεν έχουν ακόμη και "ταλαιπωριούνται" με τα τοταλ. (οπως και εμείς). Συνεπώς δεν ειναι τόσο απαραίτητο (αναλόγως πάντα τη χρήση).

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ πέρυσι που αποτύπωσα 8000 στρέμματα σε κλίμακα 1:200 δεν το έκανα με total station, παρά μόνο σε κάποια απρόσιτα σημεία. Για αυτό ανέφερα ότι εξαρτάται γιατι δουλειά το θέλεις, όπως εντελώς τυχαία έγραψα και στην αρχή. Επειδή είναι νέος και κάνει έρευνα οφείλει όπως καλά κάνει, να ψαχτεί και να δει πως τον δουλεύει να δουλέψει με τα εργαλεία που υπάρχουν.Εγω μετά απο τόσα χρόνια έχω φτιάξει το pc μου όπως θέλω και βολεύομαι. Κάθε δουλειά και κάθε όγκος έχει τις δικιές του απαιτήσεις. Επίσης με ΙΧ το επισήμανα γιατί απο τα δυο αγροτικά που είχα εκεί το ένα, εμφάνισε βλάβη.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Kane

δεν υπάρχει καμμία ειρωνία

επειδή τα θέματα αυτά πλατιάζουν πάρα πολύ, καλό είναι να μαζεύουμε κάπου και πού τα όσα έχουν γραφεί

δεν διαφωνώ με αυτά που γράφει ο Ηλίας αντιθέτως υποστηρίζω ότι πρόκειται για εργασία με πολλά έξοδα και πολλές φθορές επομένως οι συμβουλές-θέσεις του είναι απολύτως σωστές

με την ανασκόπηση παραπάνω προσπαθώ έμμεσα να βοηθήσω το συνάδελφο να πάρει τις σωστές αποφάσεις αφού η επένδυση μπορεί να είναι απο λίγες χιλιάδες ευρώ μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ

και ένας δεύτερος λόγος είναι να σταματήσει η "διαφήμιση" λογισμικού και οργάνων, που συχνά δεν αποφεύγουμε σε παρόμοια θέματα

Link to comment
Share on other sites

Πάντα σωστός ο συνάδελφος Θεοχάρης.

Απλά ο γραπτός λόγος καμιά φορά φέρνει παρεξηγήσεις.

Και όπως σωστά ανέφερε ο Θεοχάρης η απόφαση για το είδος του εξπλισμού και τη μεθοδολογία είναι δύσκολη και θέλει επεξεργασία ως προς την εκτίμηση του κόστους/ωφέλους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.