Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τουριστικές Επιπλωμένες Επαύλεις & Κατοικίες - Νεος Νομος από ΕΟΤ


vourvou

Recommended Posts

Salpigoal, ευχαριστώ για την ενημέρωση. 

 

Και πως τεκμηριώνει την άποψη ότι ............... βάσει διατύπωσης δεν συνιστούν μονοκατοικίες. Ποιας διατύπωσης, όταν τα πάντα όλα διατυπώνονται χύμα. 

 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 1, παρ.2, της  YA-27715, FEK-3118 B/9-12-2013, αναφέρει,

 

2. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

 

2.1 Ως τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες ορίζονται μεμονωμένες ή σε συγκρότημα μονοκατοικίες, επιφανείας τουλάχιστον 40 τ.μ. εκάστη, με αυτοτέλεια λειτουργίας και ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση. Δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας.

 

Μετά στο άρθρο 4, παρ. ΙΙ. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, 2, ......... Σε περίπτωση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών που αναπτύσσονται σε συγκρότημα ή με μεσοτοιχία, ......

 

και στην παρ. 3, ........Σε συγκρότημα τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών επιτρέπεται μία εκ των κατοικιών να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη, η οποία δεν θα ενσωματώνεται στο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. 

 

Δηλαδή με άλλα λόγια εδώ ισχύει το διαλέγεις και παίρνεις, γιατί ο υπάλληλος του ΕΟΤ αποφαίνεται ότι.........δεν συνιστούν μονοκατοικίες.......... αφού η ίδια σαλάτα περιέχει και τους όρους συγκρότημα  η με μεσοτοιχία.

 

Πως προσδιορίζονται αυτοί οι 3 ορισμοί αυθαίρετα και από ποια αυθεντία ?

 

Αυτή η απόφαση όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, έχει την πρόθεση να απλοποιήσει τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΟΤ προκειμένου να μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμεταλλεύονται, να πάρουν το ΕΣΛ, να είναι νόμιμοι και να φορολογούνται.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, 

Μια ερώτηση αν ξερει κανεις, υπαρχει περίπτωση να αποφευχθεί η έναρξη στην εφορία για τις κατοικίες 40 ως 60τμ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια ερώτηση και από μένα, αν κάποιος γνωρίζει.....

 

Ο νόμος δίνει αποστάσεις από άλλες χρήσεις δηλαδή λατομεία, χώρους υγειονομικής ταφής κ.α. τα 500μ, ενώ αναφέρει ότι το οικόπεδο-γήπεδο δεν πρέπει να επιβαρύνεται με γειτνίαση από οχλούσες βιομηχανίες.

 

Έχω περίπτωση γηπέδου με απόσταση 110μ από μικρό εργοστάσιο ΔΕΗ, με μεγάλη υψομετρική διαφορά και άλλες ιδιοκτησίες να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα.

Θεωρείται γειτνίαση και άρα απαγορευτικό για επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες-επαύλεις;

Link to comment
Share on other sites

Για τη γειτνίαση λέει : οχλούσες "εγκαταστάσεις" . Η γειτνίαση όπως την καταλαβαίνω εγώ σημαίνει σχεδόν άμεση επαφή ή άντε και λίγο πιο μακρυά αλλά να μην υπάρχει όχληση.Από τη "μικρή" ΔΕΗ που λες υπάρχει όχληση?

Αν όχι τότε ποιος θα σου πει το αντίθετο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι γνωρίζει κανεις εαν για επαλη με πισινα απαιτείται κ καποια μελετη απο τον μηχνολόγο επιπλέον? Ο νομος αναφερει οτι χρειζομαστε Υ.Δ για την καλη λειτουργεια της πισίνας και οτι ειναι κατα τροπο αρτια κατασκευασμενη, ΥΔ οτι τηρει τις προδιαγραφές και Υ.Δ για την καλη λειτουργεία του αποχετευτικού συστήματος χρειαζεται κατι αλλο απο τον μηχανολόγο?

Link to comment
Share on other sites

Λογικά η ΥΔΟΜ θα σου ζητήσει μελέτες μηχανολόγου για την πισίνα(ΗΜ κτλ).

 

Ούτως ή άλλως στην άδεια δόμησης θέλεις και τέτοια ειδικότητα για τα κτιριακά(ημ,κενακ,κλιματισμος)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

άπ'ο,τι διάβασα στο νόμο δεν προβλέπεται πουθενά η έκδοση σήματος σε διαμερίσματα πολυκατοικιών. Συνεπώς όλοι αυτοί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που το βάζουν στο air..είναι παράνομοι σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι πρέπει να γραφτεί στην τεχνική έκθεση? ΤΙ εννοεί με το βεβαίωση υπάρχουσων κατοικιών? Κ επίσης η δυναμικότητα πως προσδιορίζεται?? Κ βγαίνει συνολικά για όλη την κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.