Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βλάβη σε ΚΝΧ που εξαφανίζεται


skounis

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και παρακαλώ για τη βοήθειά σας:

 

Σε μια πολυτελή οικία στην οποία έχουμε και σύστημα διαχείρισης φωτισμού (ΕΙΒ), μας παίρνει η ιδιοκτήτρια έντρομη ότι έχει πρόβλημα με τα φώτα (ανάβουν τα μισά μόνο), το πιεστικό δεν ανεβάζει νερό και κάποιες πρίζες (ψυγεία κλπ) δεν έχουν ρεύμα.

 

Μέχρι να πάμε να ερευνήσουμε το πρόβλημα (σε διάστημα 45'), επανέρχονται όλα και λειτουργούν κανονικά. Καμία ασφάλεια, αυτόματος ή ρελέ πεσμένα/καμμένα, καμία ένδειξη προβλήματος.

 

Περαιτέρω στοιχεία:

 

Η οικία κατασκευάστηκε και κατοικείται από το 2010.

 

Σύμφωνα με τον εγκαταστάτη του ΕΙΒ, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (ή βύθισης τάσης προφανώς), το σύστημα χρειάζεται 10' να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία.

 

Πριν μια βδομάδα ανακαλύψαμε τον πυκνωτή εκκίνησης του κυκλοφορητή της πισίνας να έχει σκάσει.

 

Πριν μερικούς μήνες είχε πέσει το ρελέ ενός από τους πίνακες της οικίας 3 φορές σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Το ρελέ επανερχόταν κατευθείαν (δεν έμενε πεσμένο) και δε μπορέσαμε να εντωπίσουμε καμία βλάβη.

 

Κατά καιρούς εμφανίζονται κι άλλα προβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές της οικίας.

 

Η οικία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Αθήνας.

 

Από όλα τα παραπάνω, εγώ σκέφτομαι ότι λογικά το πρόβλημα με τα φώτα οφείλεται στο ΕΙΒ, το οποίο προφανώς τρώει φρίκη από καμιά πτώση τάσης. Ουσιαστικά, η πιο λογική εξήγηση μου φαίνεται το να πέφτει μία φάση του σπιτιού (αυτή που έχει πάνω της το πιεστικό, τις πρίζες που δε δούλευαν) και προκαλεί και το θέμα σε κάποιες γραμμές του ΕΙΒ. Αλλά πώς γίνεται να πέφτει μια φάση, να επανέρχεται από μόνη της και να μη ρίχνει καμία ασφάλεια; Αν ήταν θέμα κακής σύνδεσης κάπου, όλο και κάτι δε θα έριχνε;

Link to comment
Share on other sites

Κλασική περίπτωση πόλτεργκαϊστ. Μήπως ένας παπάς-εξορκιστής θα βοηθούσε;

Χωρίς πλάκα τώρα, αυτό γίνεται πάντα; Αν ναι, έχει περιοδικότητα;

Μήπως οφείλεται σε κάτι εξωτερικό της οικίας;

Είμαι ΤΜ όχι ΗΜ αλλά σε δύο περιπτώσεις που το GPS δε λειτουργούσε οι εξηγήσεις της εταιρίας ήταν απίθανες:

Τη μία λόγω εισβολής του ΝΑΤΟ στη Λιβύη -που γινόταν την ίδια ώρα με το τοπογραφικό- οι Αμερικανοί είχαν "κόψει" το GPS, την άλλη λόγω ηλεκτρομαγνητικής καταιγίδας.

Τα συμπέραναν λέει διότι κι άλλοι τοπογράφοι σε άλλες περιοχές είχαν ταυτόχρονα προβλήματα.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Σε μια τέτοια εγκατάσταση δεν θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας αναλυτής δικτύου; Εννοώ έναν μετρητή κατανάλωσης που μας δείχνει και πολλά άλλα πράγματα εκτος από την κατανάλωση. Αν η συσκευή τροφοδοτηθεί από μια εγγυημένη πηγή (π.χ. ένα μικρό UPS) τότε θα δουλεύει ακόμη και σε περιπτωση "ακραίων" φαινομένων και θα μπορεί να καταγράφει τα πάντα. Έτσι η ανάλυση του προβλήματος μπορεί να γίνει βάσει στοιχείων και του μένει και του ιδιοκτήτη η συσκευή να του δείχνει την κατανάλωση (αν και πιστεώ ότι μαλλον δεν τον πολυενδιαφέρει  :smile: ). 

Link to comment
Share on other sites

διακοπη μιας φασης,απο την ΔΕΗ?Αποκλειεται?

Τι αποκλείεται; Το πιο πιθανό το θεωρώ. Αλλά είναι και Κολωνάκι, καρακέντρο, δεν είναι κάνα ξερονήσι. Και εγώ θέλω απλά να εξαλείψω κάθε πιθανότητα ευθύνης δικής μας.

Link to comment
Share on other sites

Το EIB πρεπει να το περασεις απο ενα τοπικο UPS για μην τρεχεις για reset συνεχεια. Ενω για τα υπολοιπα για μενα ειναι 2 τα ενδεχομενα

1) χαλαρη επαφη στον πινακα

2) απο δεη -χαλαρη επαφη στον μετρητη

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω πολλά επι του θέματος (ΕΙΒ) θα σας πω κάτι που έτυχε πάλι σε μια πολυτελή οικία στην οποία είχαμε κάνει ανακαίνιση το 2012 με την εταιρία που συνεργαζόμαστε , η εγκατάσταση ηταν συμβατική , μετα απο δέκα μήνες μας κάλεσε ο ιδιοκτήτης γιατι υπήρχε πρόβλημα σύμφωνα με τα λεγόμενα του η εγκατάστασή εδω και μια εβδομάδα , ενώ όλα πηγαίναν καλά μας λέει ξαφνικά τα φώτα τρεμόσβηναν σαν χριστουγεννιατικα λαμπάκια

 (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) , 

πήγαμε εκει και  βλέπουμε οτι αυτο που έλεγε δεν ισχύει καθόμαστε αρχίζουμε κάνουμε μετρήσεις ολα κανονικά , ξαφνικά κατι γίνεται και τρεμοπαίζουν διάφορα φώτα 

στο σπίτι , παρατηρούμε το φαινόμενο ποιο προσεκτικά ...

και παρατηρούμε οτι η τάση έπεφτε στο μισό σε συγκεκριμενες φάσεις όταν μόνο δούλευαν μεγάλα φορτία (κουζίνα θερμοσίφωνα κινητήρες ) πάμε και στο ρολόι και μετράμε το ίδιο ακριβώς.... παίρνουμε στην ΔΕΔΔΗΕ και μας λεει να περιμένουμε να έρθουν και αυτοί .... τελικά τι ήταν? 

 

 Είχε γίνει λάθος σύνδεση (είχε φθαρεί για κάποιο λόγο) στον ουδέτερο στον πυλώνα που συνδεόταν το κεντρικό καλώδιο του σπιτιού και το σπίτι έπαιρνε ουσιαστικά μόνο απο την γείωση του σπιτιού και δούλευαν οι συσκευές.... 

 

​ελπίζω να βοήθησα λιγακι

Edited by John Valahis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

για να εσκασε πυκνωτης(υποθετικα παντα) εγινε υπερταση ή υποταση.

Το ΕΙΒ εχει επιτηρηση τασης και βγαινει εκτος? 

Ενα καταγραφικο ειναι απαριατητο για ελεγχο,αλλιως καποιο επιτηρητη με ενα buzzer ισως να ειδοποιει οταν ξαναδημιουργηθει το προβλημα αν οφειλεται εκει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.