Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΕΑΟ - Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών


sdim

Recommended Posts

Πηγη: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Αντιδράσεις πυροδοτεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας η ενεργοποίηση της απόφασης του πρώην υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, με την οποία προσδιορίζονται οι εισπράξιμες δαπάνες ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία από υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων και εν προκειμένω από το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) και  αποφασίζεται η επίδοσή τους με δικαστικό επιμελητή ή υπάλληλο του ΚΕΑΟ.


Μετά τη διαμαρτυρία για την αποστολή των βεβαιώσεων  σε οφειλέτες μηχανικούς  το Μάρτιο, εστάλη από τη διευθύντρια του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ  η απόφαση του πρώην υπουργού που σημειώνει ότι: «για τον ορισμό κριτηρίων για τον προσδιορισμό των “εισπράξιμων” ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό την παραπομπή τους στο μητρώο οφειλετών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο), απαιτείται να αξιοποιηθούν πλήρως οι πληροφορίες που βρίσκονται διαθέσιμες στο μητρώο οφειλετών των ΦΚΑ, ως προς την κατάσταση κάθε οφειλής και κάθε οφειλέτη και η παροχή της σχετικής πληροφόρησης στο Κ.Ε.Α.Ο».


Η Διοικούσα Επιτροπή θα συζητήσει σήμερα στις 8 το βράδυ για τον τρόπο επίδοσης βεβαιώσεων. Η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα δήλωσε κατηγορηματικά ότι: «η ενεργοποίηση αυτής της υπουργικής απόφασης γίνεται με καταχρηστικό τρόπο από πλευράς της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να καταγγείλουμε τη νομιμότητά της».


Εξάλλου, το ΤΕΕ Μαγνησίας αντέδρασε έντονα και στην αποστολή της λίστας με τους οφειλέτες μηχανικούς στην Εφορία Βόλου και πέτυχε τη μη χρησιμοποίησή της.


Οι μηχανικοί  πλήρωναν στο σύνολό τους τις ασφαλιστικές τους εισφορές, είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν ασφαλιστική ενημερότητα σε κάθε επαγγελματική τους υποχρέωση.  Με την είσοδο στην κρίση αποδείχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, όχι όμως ότι είναι κακοπληρωτές.


Γι’ αυτό το λόγο διεκδικούμε καλύτερη μεταχείριση από πλευράς του Ταμείου και δυνατότητα ρυθμίσεων που να είναι ρεαλιστική. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που παρά τις δεκαετίες επαγγελματικής δραστηριοποίησής τους, δεν είναι σε θέση να βγουν καν στη σύνταξη, ενώ το 50% των μηχανικών έχει αθεώρητα βιβλιάρια» συμπλήρωσε.


Τη διετία 2009 - 2010 οι μηχανικοί μπήκαν σε μία κατάσταση βαθιάς ύφεσης στα επαγγελματικά.  


Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι: «πολλοί στον κατασκευαστικό τομέα βρέθηκαν εν μέσω κρίσης με δάνεια, όταν η οικοδομή κατέγραφε κατακόρυφη πτώση της δραστηριότητας και οι αγοραπωλησίες «πάγωσαν». Ήταν παρόλα αυτά υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ.


Ταυτόχρονα, ο κλάδος των μελετητών των ιδιωτικών έργων βρίσκεται σε σοβαρή υποαπασχόληση αν όχι ανεργία, σε ποσοστό που φτάνει και το 80% σε σχέση με το 2009, το νέο ΕΣΠΑ δεν έχει ενεργοποιηθεί και άρα δεν υπάρχουν αναπτυξιακά έργα και η κατάσταση στη βιομηχανία χαρακτηρίζεται από περικοπές και μεγάλες μειώσεις προσωπικού» κατέληξε.


Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΥΑ 58039/3275 "Διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης"

ΑΔΑ: 7Ι29465Θ1Ω-ΦΜΤ

 

"Στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
 
Η αρ. οικ.13822/1089/2.5.2014 (ΦΕΚ Β'1227) υπουργική απόφαση «Κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ», όπως ισχύει, καταργείται από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης."
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Πρόσφατα οι οφειλές μου πέρασαν στον ΚΕΑΟ. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στις 15.000. Οι τόκοι είναι γύρω στα 150 ευρώ το μήνα και αυξάνονται κάθε μήνα όσο δε μπαίνεις σε ρύθμιση. Η ρύθμιση που προτείνουν είναι 12μηνη, προφανώς αδύνατη, ή ο εξωδικαστικός. Είναι κανείς σας σε ανάλογη θέση; Μπορώ να κάνω κάποιο πάγωμα των δεσμεύσεων με δικηγόρο κτλ;

Edited by iridio
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 8 months later...

δεν ξερω για τι συζητάτε ... πάντως εμένα μου ηρθε σήμερα σε εμαιλ οτι πάνε στο κεαο δυο 6η δοσεις  απο το 2017 και 2018 500 κατι ευρω η κάθε μια και δεν ξερω τι ειναι ... εχω ρύθμιση στο κεαο 120 δόσεων που πληρώνω κανονικά και ειμαι και παραλληλία μισθωτος από τον 3ο του 2018 ... πρώτη φορα μου στελνουν κατι τετοι ... προσπαθώ να μπω στο κεαο να δω τι υπάρχει εκει και δεν μπορώ να βρω τον συνδεσμο ... ολο στο ε-εφκα μπαινω ...  τοσο μπαχαλο ...

Link to comment
Share on other sites

μια και το ανέφερα ας απαντήσω .... τελικα μπήκε ο λογιστής μου στο κεαο ήθελε αλλους κωδικούς ... και το ποσό που μου βρήκαν ως οφειλή 1100 ευρώ το πέρασαν στην υπάρχουσα ρύθμιση με 50 ευρω συν δηλαδη ρύθμισαν τα νεα με 24 δόσεις ... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.