Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδειοδοτηση και κυκλοφοριακη συνδεση δραστηριοτητας κοπης και διαθεσης δασικων προιοντων


LeftLane

Recommended Posts

Εχω ενα επειγον περιστατικο. Εχω καταθεσει στην ΔΕΣΕ εγκριση εισοδου εξοδου για συνεργειο αυτ/των. Διπλα κ στο ιδιο οικοπεδο του ιδιου ιδιοκτητη ομως εχει εγκατασταθει μια μικρη επιχειρηση που κοβει κ εμπορευεται ξυλα (υλοτομια δασικων προιοντων). Μου απαντησαν απο την υπηρεσια οτι υπαρχει ενα ιστορικο προ 30ετιας οπου τους καλουσαν να κατασκευασουν κοινη κυκλοφοριακη συνδεση τυπου Γ με το διπλανο οικοπεδο, κατι που δεν εγινε ποτε. Αρνουνται να μου δωσουν εισοδο εξοδο (επαρχιακη οδος) επικαλουμενοι το ιστορικο.

Εν τελη εγω θελω να διασφαλισω οτι η δραστηριοτητα με τα Δασικα Προιοντα δεν απαιτει κομβο ωστε να απαιτηθει κ για το συνεργειο εφοσον βρισκονται στο ιδιο οικοπεδο.

 

Εν τω μεταξυ απο λαθος δικο τους δεν με ενημερωσαν για την παλια υποθεση οταν πηγα να ρωτησω πριν καταθεσω( ειχαν γραμμενο λαθος το ονομα του ιδιοκτητη)

 

Εχω μπλεξει και θα εκτιμουσα καθε βοηθεια

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως για συνεργείο σε επαρχιακή οδό δεν απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση αλλά βεβαίωση εισόδου-εξόδου που την πέρνεις από την  υπηρεσία τεχνικών έργων της αρμόδιας περιφέρειας, στης οποίας διακιοδοσία είναι και οι επαρχιακοί οδοί. Δεν νομίζω να έχει καμία δουλειά η ΔΕΣΕ, εκτός και αν ο δρόμος σου είναι κάθετος σε Εθνική Οδό και είσαι σε απόσταση κάτω των 100 m από τον άξονα της Ε.Ο. όπου μέχρι τα 100 m χαρακτησίζεται και η επαρχιακή οδός ώς εθνική, οπότε και ανοίκει στην ΔΕΣΕ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως για συνεργείο σε επαρχιακή οδό δεν απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση αλλά βεβαίωση εισόδου-εξόδου που την πέρνεις από την  υπηρεσία τεχνικών έργων της αρμόδιας περιφέρειας, στης οποίας διακιοδοσία είναι και οι επαρχιακοί οδοί.

Nαι εχεις δικιο, το γνωριζω αυτο που λες , εκει κατεθεσα (Δνση Τεχνικων Εργων) συγγνωμη για το λαθος. Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οτι στο ιδιο οικοπεδο υπαρχουν 3 δραστηριοτητες: α) συνεργειο αυτ/των---> εισοδος/εξοδος  β) Δασικα προϊοντα και γ) ξεχασα να αναφερω μια εκθεση επιπλων, η οποια, αν κ μικρη ως δραστηριοτητα, μας παρασύρει στην κατασκευη κομβου τυπου Γ' (Εχουμε β' επαρχιακο δικτυο ).

 

Γνωριζω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολη περιπτωση για εισοδο εξοδο γιατι η Υπηρεσια βλεπει ολες τις δραστηριοτητες στο οικοπεδο και σε υποχρεωνει να πας με την δυσμενεστερη (=κομβος και οχι εισοδος/εξοδος). Γι αυτο ψαχνω να βρω καποια εγκυκλιο ή νομοθεσια που να αναγνωριζει μικρό κυκλοφοριακό φόρτο στις δραστηριοτητες β) και γ) ωστε να παω με εγκριση εισοδου εξοδου.

 

Εχω ως Μηχανικος ευθυνη για την υποτίμηση εξ αρχης των παραπλευρων δραστηριοτητων και θεωρησα οτι θα εξεταστει το συνεργειο ξεχωριστα. Τωρα εχω προχωρησει σε καταθεσεις σε Συγκοινωνιων & Πυροσβεστικη , ο πελάτης μου εχει μετακομισει κατα 90% και κολλαμε σε αυτο το οποιο μου τιναζει την δουλεια στον αερα....

 

Μια σκεψη μου ειναι να διαχωριστει το 4.250 τ.μ εκτος σχεδιου/ζωνης οικοπεδο με το κομμάτι του κτιριου συνεργειου μονο του με συμβολαιογραφικη πραξη και δικαστικη αποφαση , πραγμα που αν γινει μπορω να προχωρησω ομως φαντάζει εξαιρετικα δυσκολο (χρονος, χρημα κτλ)

 

Καταστροφή.......

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

 ψαχνω να βρω καποια εγκυκλιο ή νομοθεσια που να αναγνωριζει μικρό κυκλοφοριακό φόρτο στις δραστηριοτητες β) και γ) ωστε να παω με εγκριση εισοδου εξοδου.

 

Ψαχνω κατι τετοιο, η υπαλληλος βλεπει το ιδιο ποτηρι "μισοαδειο" και οχι "μισογεματο" οπως θελω να το δω εγω. Μου ειπε οτι θα δει μηπως μετρησει η υπηρεσια κυκλοφοριακο φόρτο ωστε να υπαρξει 1 στο εκατομυριο να μας δωσει εισ-εξοδο, κατι που ομως δεν το εβλεπε κ πολυ πιθανο (δεν το ειχε ξανακανει κ θα ρωτουσε συνεδελφους κ.α.)

 

Υπαρχει κανεις που να μπορει να βοηθησει ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο ΠΔ 118/2006 , αθρο 19 , παρ.4   διαχωριζονται οι εγκαταστασεις σε κατηγοριες Α & Β . Γνωρίζετε γιατι για τις παραπανω δραστηριοτητες με κατατασουν στην κατηγορία Α όπου προκαλείται αύξηση του κυκλοφοριακου φόρτου ? Υπάρχει κάποιος συναδελφος που να εχει παρει είσοδο-εξοδο για επαγγ.εργαστηριο χαμηλης όχλησης ή κάτι αντίστοιχο σε επαρχιακή οδό ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.