Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδων


Recommended Posts

Ακριβώς. Στο διεκδικούμενο δεν υπάρχει κτίσμα.

Δηλαδή εάν είχε εξαντληθεί ο σδ στο οικόπεδο με το κτίσμα και μετά την συνένωση προκύψει υπόλοιπο για δόμηση, μπορεί να χτίσει το υπόλοιπο σωσστά;

Επίσης, μπορείτε να μου πείτε εν τάχει τη διαδικασία που μπορεί να γίνει αυτό ή να με παραπέμψετε κάπου να διαβάσω σχετικά;

Link to comment
Share on other sites

εσυ θα τακτοποιησεις αυτα που εχει σημερα.

Αυτος, καποτε θα σου φερει μια δικαστικη αποφαση.

Με αυτη θα σου ζητησει γεωμετρικη μεταβολη -ή πώς θα την βαφτισουν στο μελλον την συνενωση-

και θα κανεις τις οριζομενες διαδικαστικες πραξεις στο ΕΚ.

Edited by dimitris GM
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για να μη χαθεί η κατά παρέκκλιση αρτιότητα, θα πρέπει να γίνει προσάρτηση για βελτίωση της οικοδομησιμότητας.  

Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται μόνο η νομιμότητα των κτισμάτων του προσαρτώμενου

Και βέβαια έχουμε γεωμ. μεταβολή, και έσονται τα δύο ΚΑΕΚ εις ένα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Διότι αν δεν γραφεί το υπογραμμισμένο κείμενο, μπορεί να θεωρηθεί ως δημιουργία νέου γεωτεμαχίου, οπότε θα πρέπει να είναι άρτιο κατά τον κανόνα

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα. Έχω δύο ιδιοκτησίες οι οποίες με ξεχωριστά συμβόλαια αγοράστηκαν από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια ο νέος ιδιοκτήτης προχώρησε στην έκδοση οικοδομικής άδεια χωρίς προηγουμένως να κάνει  πράξη συνένωση τους, την οποία και υλοποίησε (την άδεια).  Στην περιοχή υπάρχει κτηματολόγιο και φαίνεται με δύο ΚΑΕΚ. Τώρα θέλει να πουλήσει και όπως τα βλέπω μάλλον πρέπει να τα συνενώσει, να πάρει ένα καεκ και μετά να μεταβιβάσει. Θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Εγώ νομίζω ότι μετά και την έκδοση-υλοποίηση της άδειας χάθηκε η αυτοτέλεια των δύο οικοπέδων. Σε περίπτωση που αναγκαστικά πάω με χωρική μεταβολή υπάρχει περίπτωση χρονικά η διαδικασία να πάρει 6 μήνες (μέχρι τόσο μπορεί να λέει το προσύμφωνο); Από εμπειρία δυστυχώς λιγότερο από 1 χρόνο δεν το βλέπω....

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Δες τι γινόταν παλαιότερα όπου αγνοούσαν την Ο.Α, μεταβίβαζαν ξεχωριστά βάσει τίτλων και μετά το κτίριο καθίστατο αυθαίρετο. Το σίγουρο είναι ότι το μεταβιβαζόμενο θα πρέπει να εμφανίζεται ως ενιαίο και στις παρατηρήσεις του τοπογραφικού θα αναγράφεται αριθμός Ο.Α, και ότι τα όμορα συνενώθηκαν τοις πράγμασιν. Οπότε εκτιμώ ότι χρειάζεται πλέον να δημιουργηθεί ένα ΚΑΕΚ, εκτός και αν στο λεκτικό του συμβολαίου αναφέρεται ρητά το ιστορικό κτήσης των δυο όμορων που συνενώθηκαν τοις πράγμασι κατά την έκδοση της ο.α, με τα ΚΑΕΚ τους και μπορεί να γίνει η μεταγραφή του. Χρειάζεται να ερωτηθεί η συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Γράφεις ".... Έχω δύο ιδιοκτησίες οι οποίες με ξεχωριστά συμβόλαια αγοράστηκαν από τον ίδιο ιδιοκτήτη..." κλπ".

Δεν μας γράφεις όμως αν η κάθε μία ιδιοκτησία, ξεχωριστά, ήταν άρτια και οικοδομήσιμη από μόνη της ή χρησιμοποιήθηκαν οι δύο μαζί για να δημιουργήσουν την απαιτούμενη αρτιότητα για να βγει έτσι και η άδεια??

Τα δύο ΚΑΕΚ που βγήκαν από το κτηματολόγιο, καλώς, ήταν γιατί βασικά προσκομίστηκαν δύο συμβόλαια. Κατα βάση το κτηματολόγιο κατοχυρώνει το εμπράγματο δικαίωμα επι του οικοπέδου - ακινήτου. 

Εσύ, όπως το βλέπεις, πιστεύεις πως μπορεί ο ιδιοκτήτης να πουλήσει? Αν λοιπόν χρησιμοποίησε κάποτε τα δύο ακίνητα για να βγάλει την Ο. άδεια (Ίσως γι' αυτό και να αγόρασε τ δεύτερο. Πρέπει να δεις το τοπογραφικό της άδειας) και τώρα, που έκανε την δουλειά του, πουλάει το ένα από αυτά(?)  Πως πιστεύει μπορεί να γίνει αυτό?!

Το κτίσμα πού πατάει? Τι αποστάσεις του κτιρίου τηρήθηκαν από τα όρια των οικοπέδου ?? Αν λοιπόν καταφέρει και πουλήσει, εσύ τι δήλωση Ν. 651/77 θα υπ' έγραφες? Άρτιο και οικοδομήσιμο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Πρόκειται για οικόπεδα εντός οικισμού, άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση και τα δύο. Η οικοδομική άδεια καλύπτει τμήματα και στα δύο οικόπεδα. Πωλούνται και τα δύο μαζί. Εγώ (και η συμβολαιογράφος) δε βλέπω άλλη λύση από την ενοποίηση της ιδιοκτησίας. Αλλιώς, υπήρχε περίπτωση να πουληθούν ως χωριστά οικόπεδα με ενιαίο κτίσμα και στα δύο?(!!!)  Καθώς το ψάχνω περισσότερο βλέπω πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στα πραγματικά όρια σε σχέση με αυτά του κτηματολογίου, οπότε χρειάζεται εκτός από συνένωση και χωρική μεταβολή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.