Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδων


Recommended Posts

ειμαι πολυ χαρούμενη γιατι πιστευω οτι με το φορουμ σας ,θα μπορέσω επιτέλους να βρω απαντήσεις στο προβλημά μου.σημειώστε ότι δεν ειμαι μηχανικός παρα ένας απλος πολίτης ,απεγνωσμένος και κάτοχος ενός οικοπεδου το οποίο βρισκεται εντος ζώνης εκτος σχεδιου .ο Α κατοχος αγόρασε 2 οικόπεδα 825 τμ το 1965 και 1245 το 1966.πεθανε το 1988,και το 1989 εκαναν αποδοχη κληρονομιάς η γυναικα του και το παιδι του.Το 1991 πουληθηκαν σαν ένα οικόπεδο στον Χ και το 2007 το αγόρασα εγω .Ζητώ να εκδοθεί οικοδομική άδεια γιατί θελω να κτισω και δεν την εκδιδουν .Αλλοι μου λενε οτι επρεπε να ειχε γινει απο τον Α κάτοχο πριν το 1977 συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης ,αλλοι λένε οτι εφ΄οσον συνεχόμενες εκτάσεις περιέλθουν στο ίδιο ιδιοκτήτη αποτελούν ενιαία ιδιοκτησία αρα δεν υπάρχει πρόβλημα και εκδίδεται η άδει .Τι τέλος πάννων ισχύει και γιατί δεν καλύπτομαι απο τους νομους και τις εγκυκλίους(εγκ-31828/1340/90 ,Ν-1577/85,εγκ 73080/4645/39/95 γνωμ.414/95)Ευχαριστω για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Το φόρουμ αποτελείται από μέλη (μηχανικούς) που συνδέονται όταν βρουν χρόνο και απαντούν όταν γνωρίζουν. Υπομονή λοιπόν και ελπίζω σύντομα να υπάρξει απάντηση.

 

Το παρόν μεταφέρεται στους ''Τοπογράφους'' καθότι γνωρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς γης πολύ καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Απαντούν σε μεταξύ τους απορίες όμως ...

Δε θα υποκαταστήσει το φόρουμ το κάθε τεχνικό γραφείο που εκτός των άλλων παρέχει και τεχνικές συμβουλές, χρεώνοντας ή μη , αυτό είναι θέμα του καθενός!

 

Να μάθει ο Έλληνας ιδιοκτήτης να επισκέπτεται γραφεία μηχανικών για τεχνικές συμβουλές όπως έμαθε να κάνει στους γιατρούς και τους δικηγόρους για αντίστοιχα θέματα που τον απασχολούν .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

..εφ΄οσον συνεχόμενες εκτάσεις περιέλθουν στο ίδιο ιδιοκτήτη αποτελούν ενιαία ιδιοκτησία αρα δεν υπάρχει πρόβλημα και εκδίδεται η άδεια
".. γιατί δεν καλύπτομαι απο τους νομους και τις εγκυκλίους ??"

 

 

Απορίας άξιον, αγαπητή APORIA . . :oops:

 

 

Σε ποιά περιοχή ειστε ??

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ Τhomas,δεν ειμαι ......τεχνικο γραφειο .Ειμαι Ελληνας ιδιοκτήτης και ξερω πολυ καλα πως να συμπεριφέρομαι,και βέβαια έχω πληρώσει ,και βέβαια εχω μηχανικό που εχει αναλάβει την υπόθεση .Μάθετε πως έχουμε καταθέσει άδεια,πως έχουμε επισκευθει,όλους τους αρμόδιους στη πολεοδομία οι οποίοι δεν θέλουν να βγάλουν την άδεια για δικούς τους λόγους !!!!!!!!!!!!Ευχαριστω για τις συμβουλές σας!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται πράξη συνένωσης. Οπως ανέφερες πολύ σωστά, αυτό λέει η εγκύκλιος 31282/1340/25-6-1990 (την άλλη εγκύκλιο που αναφέρεις δεν την έχω υπόψην, αλλά θα την αναζητήσω) : "...Συνεχόμενες εκτάσεις γης όταν περιέλθουν στον ίδιο ιδιοκτήτη χάνουν την αυτοτέλεια τους και αποτελούν όλες μαζί πλέον μια ενιαία και αυτοτελή ιδιοκτησία έστω και αν περιγράφονται στα συμβόλαια ως ξεχωριστά οικόπεδα."

Υπάρχει και η εγκ. 34/1991 που αναφέρει πως εάν οι ιδιοκτησίες είναι άρτιες , διατηρούν κατά την βούληση του ιδιοκτήτη την αυτοτέλεια τους αλλά δεν έχεις τέτοια περίπτωση εσύ ,μιας που τα γήπεδα που αναφέρεις είναι μικρότερα των 2000 τ.μ.

Θεωρώ με όσα μας λες, πως έχεις στην κατοχή σου ενιαία ιδιοκτησία 2070 τ.μ. με χρόνο δημιουργίας το 1966 (εάν μεταγράφηκαν φυσικά και τα δυο συμβόλαια φυσιολογικά) άρα υπάγεσαι στις διατάξεις του 270Δ περί αρτιότητας σε ζώνη 500 μ. από τον οικισμό.

Οταν λες όμως , πως για άλλους λόγους δεν γίνεται δεκτή η αίτηση σου για άδεια οικοδομής τι εννοείς? Τους έχεις ζητήσεις μια γραπτη απάντηση στο ερώτημα σου το οποίο θα τους υποβάλλεις μαζί με τις εγκ. που αναφέρεις παραπάνω για να στηρίξεις την θέση σου?

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ .ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ,ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ,ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ !!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

 

Αρα, αγαπητη APORIA, αυτο που κανετε εσεις ειναι μια δημοσια καταγγελια, κι αυτο που κανω πχ εγω, ειναι να σας ακουω με προσοχη.

 

Λοιπον, για ποια περιοχη μιλατε ??

 

ΥΓ Δεν υπαρχει δυνατοτητα να απευθυνθειτε σε Νομαρχιακη προϊσταμενη αρχη ??

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να ζητήσω ενα πολύ μεγάλο συγνώμη ,μόλις τωρα συνηδητοποίησα πως εγραψα την απάντηση μου πιο πάνω πριν λιγες μέρες με κεφαλαία.

Διάβασα την απάντηση του κ.DIMITRIS80 και χάρηκα γιατι μου επιβεβαίωσε αυτά που γνωρίζουμε εγω και ο μηχανικός μου ,και που προσπαθούμε εδω και καιρο να τα αποδείξουμε και στους υπαλλήλους της πολεοδομίας ,δειχνοντάς τους τους εγκυκλίους.Αλλα μάταια δεν δέχονται να εκδώσουν την αδεια ,γιατι λένε πως δεν ισχύουν οι νόμοι !!!!!!!!!!στη δική μου περίπτωση και ας ειμαι εντος οριων οικισμου 350 μ ,και ας τα εχει αγοράσει το 65 και το ο προ προκάτοχος. Ζητήσαμε εγγραφη την απαντησή τους για να προχωρήσω τώρα πια δικαστικά .Ειλικρινά δεν μπορώ κα καταλάβω για ποιούς λόγους δεν μου εκδίδουν την άδεια,διακρίνω μια ειρωνία τους ,και ας μη τους εχω ενοχλήσει ποτέ άλλοτε .

Τωρα αν μου επιτρέπεται να ρωτήσω τον κ Οθωνα ,τι εννοείται "Δεν υπαρχει δυνατοτητα να απευθυνθειτε σε Νομαρχιακη προϊσταμενη αρχη ?? "

Μπορώ να απευθυνθώ εκει ???Και δεύτερον θα σας αναφέρω την περιοχή,και ποια πολεοδομία ειναι αυτή ,και ποιοι δεν θέλουν να μου βγάλουν τη άδεια,αλλα όλα αυτα σε λιγες μέρες .Εκει μέσα σε αυτο το κτήριο που το λένε πολεοδομια αισθάνομαι σαν αδύναμος ανθρωπάκος που τον έχουν ριξει σε λάκο με φίδια .Πάντως σε όλους εσάς που μου δέιξατε ενδιαφέρον ,ένα μεγάλο ευχαριστώ .

 

Παρατήρηση: Σε παρακαλώ, κάνε τον κόπο και διόρθωσε τη δημοσίευσή σου με κεφαλαία. Για να το κάνεις αυτό κάνεις κλικ στο κουμπάκι "Επεξεργασία" της συγκεκριμένης δημοσίευσης.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

"...Συνεχόμενες εκτάσεις γης όταν περιέλθουν στον ίδιο ιδιοκτήτη χάνουν την αυτοτέλεια τους και αποτελούν όλες μαζί πλέον μια ενιαία και αυτοτελή ιδιοκτησία έστω και αν περιγράφονται στα συμβόλαια ως ξεχωριστά οικόπεδα."

 

Aυτό ισχύει και για συνιδιοκτησίες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.