Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση οικοπέδων


Recommended Posts

Δημήτρη γειά σου,

Το άρθρ. 23, παρ 3, δεν λέει τίποτα για παρέκκλιση, απλά λέει ότι δεν ισχύει για γήπεδα τα πριν τον 3212, η απαίτηση των 25μ....

..............................στο αρθρο 23 παρ. . 3 του 3212/2003 [ΦΕΚ Ν Α308/03] προβλεπεται η παρεκκλιση για μη απαιτηση προσωπου 25 μ. σε "κοινοχρηστο δρομο"
για τα "πριν" τον 3212....

 

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB (ή ανάποδε Βαρδάρη) καλημέρα

Μεταφέρω αυτούσια την περιγραφή από το ΠΔ/24-5-85 όπως ισχύει σήμερα

 

2. Κατά παρέκκλιση από την προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα:

 

δδ) Τα γήπεδα που δημιουργήθηκαν από τη 17-10-78 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/6-10-78 (ΦΕΚ-538/Δ) μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος Πδ/τος έχουν ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεις φίλε μου νομίζω ότι αναφέρεται για άλλες περιπτώσεις (άρθρ.1,  παρ.2, δδ) του ΠΔ/270/24-5-85. (πέσαμε στην περίπτωση πάλι που λένε! :confused: )

'Εχουμε λοιπόν: Η περ.α' του άρθρου 1 του ΠΔ/270, αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.1 άρθρ.10 Ν.3212/2003,ΦΕΚ Α 308/31.12.2003, (Με αυτή την αντικατάσταση που έγινε μπαίνει και η απαίτηση του προσώπου των 25μ, όπως ξέρουμε).Αλλά με την παρ.3 άρθρ.23 του αυτού νόμου (δλδ του Ν-3212) ορίζεται ότι: (όπως βλέπεις εδώ, δεν λέει τίποτα για παρέκκλιση αλλά απλά ότι δεν ισχύει)
  "Η περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του από 24/31.5.1985 προεδρικού διατάγματος (που ορίζει την απαίτηση προσώπου των 25μ δλδ), όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1 του άρθρου 10 του νόμου αυτού, δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού".

Εδώ όμως μπαίνει ένα ερώτημα και το θέτω για διαβούλευση, γήπεδο εκτός σχεδίου, εκτός ΖΟΕ, εκτός ..εκτός....κλπ,  πχ 50 στρεμμάτων που προυφίσταται του Ν-3212, επομένως άρτιο και οικοδομήσιμο ως έχει, χωρίς την προυπόθεση της ύπαρξης αναγνωρισμένου κοινόχρηστου δρόμου απλά με πρόσωπο πχ σε έναν ή δύο αγροτικούς δρόμους από αυτούς που βλέπουμε συνέχεια στην ύπαιθρο ή και χωρίς πρόσωπο ακόμη, τι γίνεται στην περίπτωση μιας κατάτμησης, πχ μεταβιβάζονται από το αρχικό γήπεδο ένα τμήμα της έκτασης, πχ τα 10 στρέμματα?

Θεωρείται προφανώς ότι δημιουργείται έτσι ένα νέο γήπεδο μετά την ισχύ του Ν-3212 και επομένως μη άρτιο και οικοδομήσιμο το τμήμα των 10 στρεμμάτων που μεταβιβάζεται.

Το ερώτημα μου είναι αν  διατηρεί την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα το υπόλοιπο τμήμα των 40 στρεμμάτων?

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB:

αν κατατμήσεις σήμερα ένα γήπεδο σε 2 μικρότερα (αυτό σημαίνει η μεταβίβαση που αναφέρεις) , για να είναι αυτά άρτια θα πρέπει να έχουν πρόσωπο τουλάχιστον 25 μ. σε αναγνωρισμένο προ 23 δρόμο ή να έχουν πρόσωπο 45 μ. και 50 μ. βάθος σε εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό κλπ.

Αν τα προηγούμενα δεν ισχύουν έχεις απλά κατατμήσει σε 2 μη άρτια και μη οικοδομήσιμα (για καλλιεργητικούς σκοπούς ενδεχομένως).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεις φίλε μου νομίζω ότι αναφέρεται για άλλες περιπτώσεις (άρθρ.1,  παρ.2, δδ) του ΠΔ/270/24-5-85. (πέσαμε στην περίπτωση πάλι που λένε! :confused: )

....

Έχεις δίκιο

Το συγκεκριμένο, αναφέρεται στην παρ 3 άρθρο 23 Ν 3212/03

 Η περιπτ.α της παρ.1 του Αρθ-1 του ΠΔ/24-5-85 , όπως αντικαθίσταται με την παρ.1 του Αρθ-10 του νόμου αυτού, δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

πραγματι, ο ν. 3212 δεν χρησιμοποιει τον ορο "κατα παρεκκλιση"...

[οι "παρεκκλισεις"  αναφέρονται στα επομενα εδαφια του αρθρ.1]

 

Ο 3212, γραφει μονον,   "δεν ισχυει"

αρα, θα μπορουσε να σκεφτει καποιος οτι εχουμε δυο "κανονες"

α] αρτιο και οικοδομησιμο, εμβαδου 4000 τμ.   εστω και χωρις πρόσωπο, ... ως πριν τον 3212

β] αρτιο και οικοδομησιμο - με προσωπο - μετα τον 3212

 

Εχει συζητηθει και  σε παλαιοτερη συζήτηση......και εχει αναφερθει -απο ΚΑΝΑ-   οτι   "δεν μπορει να εχουμε δυο κανονες"

 

Οπως και να εχει τα  πριν τον 3212  γηπεδα 4000 τμ. εστω και τυφλα   χτιζουν ...

είτε " κατ' εξαιρεση..."

ειτε " κατα παρεκκλιση"....

είτε "κατα τον ισχυοντα  νομο"...

 

Για το ερώτημά σου,

...μάλλον ειναι δυσκολη η απαντηση...

 

Αν "εκοβες" ενα τμημα, μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, με σκοπό συνενωσης με διπλανο "προς βελτιωση της οικοδομησιμοτητας"

θα ελεγα οτι δεν εχεις προβλημα

 

 

Θεωρητικά, παντως,  αν  η κατατμηση  του ιδιου γηπεδου,  γινει  σε δυο αυτοτελη τμηματα, προκειται για δημιουργια δυο "νεων γηπεδων".....

 

 

[και περιμενουμε και τις αποψεις των υπολοιπων]

 

εντιτ

 

ηδη απαντησε ο  tetris   και ο παυλος

συμφωνω μαζι τους

 

 

 

 

 

 

 

 

...
 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον συνονόματο παραπάνω. Από την στιγμή που ορίζονται διαφορετικοί περιορισμοί όσον αφορά τον "κανόνα", τότε οτιδήποτε άλλο "παρέκκλιση" μπορεί να ονομάστεί, είτε αναφέρεται κατά λέξη , είτε όχι. Αυτό εννοούσα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

tetris, Eδώ σε θέλω φίλε μου, στα δύσκολα.

 

Το όχι ή το ναι, θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντίστοιχη νομοθεσία που το υποστηρίζει.

Επειδή από αυτό το τελευταίο, δλδ την νομοθεσία, ενώ έχουμε πάρα πολύ πράμα δεν έχουμε όμως την ανάλογη ποιότητα όσον αφορά τον ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο διατύπωσης.

Από νομοθεσία μεριά, έχουμε το άρθρ.1α του ΠΔ/270 όπως αυτό αντικ/κε από το άρθρο 10 του Ν-3212 που μας λέει για την αρτ/τα-οικ/τητα απαιτείται πρόσωπο 25μ για τα μετα τον Ν-3212 γήπεδα.

Για τα πριν τον Ν-3212 γήπεδα στον ίδιο Ν-3212 στο άρθρο 23, παρ 3 μας λέει ότι αυτή η αντικατάσταση που έγινε στην παρ.1α του άρθρου 1 του ΠΔ/270, ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ για γήπεδα που υφίστανται πρίν τον Ν-3212.

Επομένως τότε ισχύει αυτό που ξέραμε μέχρι τότε, πριν την έλευση του ν-3212, δλδ ότι αν έχεις 4 στρέμματα γήπεδο και δεν έχει σχήμα 1*4000μ, τότε θεωρείται αυτό άρτιο/οικοδομήσιμο.

Επομένως νομίζω, αλλά βέβαια είναι προς συζήτηση αυτό, ότι αν έχεις πχ 40 στρέμματα αρχικό γήπεδο πριν τον Ν-3212, επομένως άρτιο/οικ/μο, τότε πολεοδομικά δεν ισχύει η απαίτηση προσώπου 25μ για το τμήμα γηπέδου που απομένει από το αρχικό μετά από μία μεταβίβαση ας πούμε της μισής έκτασης. Τα 20 στρέμματα που αποσπώνται μετά τον Ν-3212 χάνουν μεν την αρτ/τα-οικ/τα γιατί δεν πληρούν την απαίτηση των 25μ, αλλά το υπόλοιπο γιατί να την χάσει αφού η αρτιότητα πριν τον Ν-3212 ήταν απλά τα 4 στρέμματα.

 

Με αυτή την τελευταία λογική, αν δεν τάχω παίξει εντελώς ακόμη,  θέλω να συμπληρώσω ότι, υποθετικά θα μπορούσε ο αρχικός ιδ/της του αρχικού γηπέδου να το κατατμίσει και να μεταβιβάσει πχ σε 9 τμήματα των 4 στρεμμάτων μη άρτια και οικ/μα, και να κρατήσει το 10ο και τελευταίο ως άρτιο και οικοδ/μο.

Τι λέει, βγαίνει νόημα ή να ψάχνομαι για καμιά κλινική! :shock:

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Αν "εκοβες" ενα τμημα, μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, με σκοπό συνενωσης με διπλανο "προς βελτιωση της οικοδομησιμοτητας"

θα ελεγα οτι δεν εχεις προβλημα

εντιτ

 

είχα συνένωση 5250 μ2 τυφλού (άρτιου και οικοδομήσιμου) με παρακείμενο  2750 επίσης τυφλού (μη άρτιου και οικοδομήσιμου) και παραδόξως από το ΥΠΕΚΑ μου απάντησαν ότι πρέπει να αποκτήσω και πρόσωπο 25μ σε Κ/Χ δρόμο για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το τελικό των 8.000 μ2 ως δημιουργούμενο μετά την 31-12-2003

Τι να σας πω τώρα!! (το καταθέτω απλά ως μια τρελή.. εμπειρία)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.