Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδων


Recommended Posts

Η άδεια του 2008 κακώς δόθηκε στο ενιαίο ακίνητο (=πράξη συνένωσης και δημιουργία νέου μετά την 31-12-2003, χωρίς πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο)

Για τον ίδιο λόγο, κακώς δόθηκε η άδεια του 2012.

Νομίζω πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ενιαίο, παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία έκανε δύο "πατάτες". Δεν τόχουν σε τίποτα να ανακαλέσουν τις άδειες μόλις δουν τα σκούρα. 

Link to comment
Share on other sites

βεβαια,

δεν εχουμε αλλες πληροφοριες για την αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα των τριων γηπεδων

Ομως,

 

θα  μπορουσε να ισχυει η "βελτιωση οικοδομησιμοτητας"

 

http://www.michanikos.gr/topic/33835-Ερωτηση-σχετικα-με-συνενωση-αγροτεμαχιων/?p=546420

 

δες τις πινακιδες των αδειων...

 

σιγουρα θα γραφει κατι 

 

 ted

τι ακριβως ψαχνεις??? και τον "δρομο" γιατι τον χρειαζεσαι...σήμερα???

 

εχεις νομιμες αδειες...

 

 τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για τις ελλιπείς πληροφορίες. Ως προς το εμβαδό το καθένα γύρω στα 10 στρέμματα. Εκτός ΓΠΣ, ΖΟΕ, Natura κ.λ.π

 

Το καθένα ξεχωριστά είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως προϋφιστάμενο του 2003.

 

Κάνω μια εκτίμηση και θέλω να ερευνήσω, αν υπάρχει πρόβλημα να θεωρήσω το ακίνητο ενιαίο, ώστε να εγγραφεί προσημείωση.

Link to comment
Share on other sites

 

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόσωπο σε οδό προ του '23, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο θέμα στο να θεωρηθούν ένα ενιαίο γήπεδο;

οι δρόμοι που προβλέπονται από αναδασμό του υπ. γεωργίας,  θεωρούνται αναγνωρισμένοι κοινόχρηστοι δυνάμει και του εγγράφου 1256/1-3-05 

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33, δε συνορεύει με δρόμο αλλά με άλλες ιδιοκτησίες και με δημόσια χορτολιβαδική έκταση, που δε μπορεί να θεωρηθεί δρόμος.

Link to comment
Share on other sites

Για τους αναδασμούς ναι, ισχύει όμως το ίδιο για δρόμους διανομών? (Για την κουβέντα, αφού ούτως ή άλλως τα γήπεδα του ted δεν έχουν πρόσωπο).

Μήπως η υπηρεσία θεώρησε αυτό που λέει ο Δημήτρης, πως βελτιώθηκε η κατά παρέκκλιση αρτιότητα στην οποίαν περιέπεσαν τα γήπεδα μετα το 2003.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τη βελτίωση αρτιότητας νομίζω ότι είναι προβληματικό, αλλά αφού ισχύουν οι άδειες και δεν υπάρχει ζήτημα παραπλάνησης της υπηρεσίας, με ψευδή τοπογραφικά κλπ, θα το δεχτώ ως έχει.

 

Για να κάνουμε συζήτηση λοιπόν, αυτό που με προβληματίζει είναι, ότι το καθένα τεμάχιο από μόνο του είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως προϋφιστάμενο του 2003, αφού είναι όλα μεγαλύτερα από 4 στρέμματα, περίπου 10 στρ το καθένα. Συνεπώς, οι διοικητικές πράξεις παρακάμπτουν το πνεύμα του νόμου, αφού μετά το 2003 δημιουργείται ένα ενιαίο γήπεδο 30 στρ. χωρίς πρόσωπο σε εγκεκριμένο δρόμο.

 

Αν όμως οι οικοδομικές άδειες εκδίδονταν πριν το 2003, τότε πιστεύω ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα και θα μπορούσα να θεωρήσω ότι έγινε αυτοδίκαιη συνένωση και των τριών.

 

Υ.Γ. Τελικά Δημήτρη με την κεφαλή του canon τι έγινε;

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας.

Ελπίζω να θέτω το πρόβλημα μου στο σωστό θέμα... Εάν όχι, συγχωρέστε με και διορθώστε με..

Έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω δύο οικόπεδα (χωρίς αρτιότητα- κάτω από στρέμμα το κάθε ένα) που συνορεύουν και είναι εκτός σχεδίου. Το πρώτο εξ αυτών τέμνεται από όριο οικισμού. Σημειωτέον ότι τα δύο οικόπεδα είναι στα χέρια διαφορετικών ιδιοκτητών. Το οικόπεδο που τέμνεται σε ένα μικρό μέρος του από το όριο του οικισμού, δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το μόνο που διαθέτει είναι ένα μονοπάτι που περνάει μέσα από το άλλο οικόπεδο που όμως έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το πρόβλημα μου είναι το εξής... Αξίζει να κάνω συνένωση των δύο οικοπέδων εφόσον μεταβιβαστούν στον ίδιο ιδιοκτήτη για να θεωρήσω ότι έχει πρόσβαση σε δρόμο το τμήμα που δεν είχε πριν ; (Με πιθανή συνένωση δεν φτάνω στο όριο τετραγωνικών μέτρων για αρτιότητα που έχει ο οικισμός) Σκοπός του όλου είναι αν αποκτήσω πρόσβαση σε δρόμο και αν υπάρχει η συμφωνη γνώμη της πολεοδομίας, να γίνει η διαδικασία με κατα παρέκκλιση αρτιότητα του πρώτου με μεταφορά του ορίου του οικισμού για να προχωρήσω ενδεχομένως σε έκδοση άδειας δόμησης...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ...)

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας όπως επιβάλλουν οι κανόνες συμμετοχής.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Αν ο οικισμός είναι με βάση το Π.Δ./24-4-85, τότε (για το γεωτεμάχιο που τέμνεται από το όριο του οικισμού) ως εντός οικισμού θεωρείται τόση επιφάνεια όση είναι η αρτιότητα του κανόνα.

Αν ο οικισμός ανήκει στην άλλη κατηγορία, τότε εντός οικισμού είναι όσο τμήμα ευρίσκεται πραγματικά εντός. 

Για να κάνεις χρήση του μονοπατιού, θα πρέπει αυτό να έχει χαρακτηριστεί ως Κοινοτικός δρόμος. Δηλ. το μεγαλύτερο μέρος του να είναι εντός οικισμού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και πριν προβείς σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, θα πρέπει να πάρεις υποβάλεις το ερώτημά σου στην ΥΔΟΜ (συνοδεία λεπτομερούς τοπογραφικού) και να πάρεις γραπτή απάντηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.Ο οικισμός ανήκει στην πρώτη περίπτωση.Ειχα σκοπό να κάνω ακριβως οτι περιγράφεις με τα όρια αλλα και με την υπηρεσία.Το θέμα μου είναι αν αξίζει να μπει ο πελάτης μου σε αυτή τη διαδικασία,δηκαδη αγορά και στη συνέχεια συνένωση των οικοπεδων γιατί το μονοπατι περνάει μεσα από το άλλο οικόπεδο.Οπως και να χει,ευχαριστώ παρα πολυ για τη βοήθεια!καλη συνεχεια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.