Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδων


Recommended Posts

Άρα πας για άδεια νομιμοποίησης σε ένα ενιαίο γήπεδο (για την συνένωση δεν νομίζω να χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη) όχι δύο κατοικιών (ημιτελή δεν είπες ότι είναι?) αλλά τουριστικών καταλυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Τα ημιτελή είναι κτίσματα έχουν άδειες κατοικιών, εγώ θέλω να συνενώσω και να νομιμοποιήσω, αλλάζοντας τη χρήση τους. Βάσει όσων έχουν κατασκευαστεί, άλλος τρόπος νομιμοποίησης δεν υπάρχει, πλην εξαιρετικάζ εκτεταμένων κατεδαφίσεων...

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας "Σε κάθε μια από αυτές υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα, μετά το 2011" θεώρησα πως όλες οι κατασκευές είναι αυθαίρετες....

Άρα είναι αλλιώς τα δεδομένα.

Έχεις δύο ΟΑ σε δύο όμορα γήπεδα και εσύ θέλεις σήμερα να κάνεις νομιμοποίηση στο ενιαίο....

Link to comment
Share on other sites

η αρχικη ερωτηση ηταν για το..."δικαιο της συνενωσης"

 

μετα συμπληρωθηκαν κατι αυθαιρετα  κτισματα

μετα οτι υπηρχαν και αδειες του 2016

με αυθαιρεσιες

[και πού ειναι οι ΕΔ?]

 

τεσπα

 

υποθετω οτι θελουν να γινει συνενωση και αλλαγη χρησης για να καλυψουν με την αλλαγη χρησης σε "τουριστικα"

τα επι πλεον τμ.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτηκα να μην σας κουράσω με λεπτομέρειες και τελικά σε κάθε ποστ γράφω κάποια επιπλέον πράγματα που ενδεχομένως σας μπερδεύουν περισσότερο.

Η κατάσταση είναι λίγο πολύ όπως την έχετε καταλάβει. Δύο όμορες ιδιοκτησίες με ημιτελή κτίσματα με αυθαιρεσίες ( dimitris GM τα πορίσματα των ΕΔ στην αρχή δεν είχαν αυθαιρεσίες, αλλά με παραδοχή του κατασκευαστή, οι θεμελιώσεις επεκτάθηκαν την ίδια μέρα). Οι υπερβάσεις είναι τετοιες που δεν νομιμοποιούνται. Ολα τα πολεοδομικά μεγέθη πλην των πλαγίων αποστάσεων έχουν πάει περίπατο.

Και η σκέψη που έχω κάνει είναι να γίνει νομιμοποίηση με τουριστική χρήση, η οποία πολεοδομικά είναι πιο ευνοϊκή. Σαφώς και θα πρέπει να γίνει ως μια έκταση, ως μια εγκατάσταση. Η πολεοδομία λοιπόν αρχικώς με απέτρεψε, λέγοντάς μου απίστευτες ασυναρτησίες σχετικά με αρτιότητα 25 στρεμμάτων. Την ίδια στιγμή δεν είχε πρόβλημα με το ενδεχόμενο συνένωσης. Τώρα πλέον το τροπάρι έχει αλλάξει και η αρτιότητα είναι 8 στρέμματα, αλλά δεν αποδέχονται την συνένωση.

Η απορία μου λοιπόν είναι αν θεωρείτε/γνωρίζετε/πιστεύετε οτι μπορεί να γίνει μια τέτοια συνένωση, ώστε να μπορέσω κατόπιν να προχωρήσω σε νομιμοποίηση της ενιαίας εγκατάστασης με νέα χρήση και να ολοκληρώσω τα κτίρια.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί οι άδειες δεν εκδόθηκαν στο ενιαίο (εκ των πραγμάτων) γήπεδο?

Μήπως για να γίνει εκμετάλλευση (κατοικία) της επιπλέον δόμησης?

Κι αν ναι, το να ζητείται σήμερα συνένωση κάπου "μπάζει".

Μάλλον πρέπει να απευθύνεις ερώτημα στην υπηρεσία, και αυτή να το προωθήσει αρμοδίως.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί οι άδειες δεν εκδόθηκαν στο ενιαίο (εκ των πραγμάτων) γήπεδο?

Μήπως για να γίνει εκμετάλλευση (κατοικία) της επιπλέον δόμησης?

Κι αν ναι, το να ζητείται σήμερα συνένωση κάπου "μπάζει".

Μάλλον πρέπει να απευθύνεις ερώτημα στην υπηρεσία, και αυτή να το προωθήσει αρμοδίως.

Το πρόβλημα συνάδελφε είναι οτι φτιάχτηκαν δύο κατοικίες με τόσης έκτασης αυθαιρεσίες, που το...μπάζωμα θα στοιχίσει λίγο πολύ όσο η ανέγερσή τους. Από τη θέση που είμαι και με βάση όσα έχω διαβάσει σε mail, οι ιδιοκτήτες στο εξωτερικό αγννούσαν παντελώς την πολεοδομική νομοθεσία και τώρα χωρίς δική τους ευθύνη/επιθυμία τα κτίρια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να νομιμοποιηθούν σαν κατοικίες.

Ψάχνω λοιπόν να βρω λύση. Δεν με ενδιαφέρει να αποδώσω ευθύνες, αλλά πρέπει μια σημαντική επένδυση να μην καταλήξει μπάζα...Οι ευνοϊκές πολεοδομικές διατάξεις των τουριστικών καταλυμάτων είναι μια λύση, αρκεί να μπορεί να ξεπεραστεί το εμπόδιο της συνένωσης. Το ρόλο που παίζει η αρμόδια Υ.Δομ. δεν μπορώ να τον σχολιάσω ακόμα, γιατί είναι νωρίς. Αλλά δεν τον λες και "χιόνι".

Link to comment
Share on other sites

Ε μα δε μας τα λες όλα απο την αρχή συνάδελφε.

Το "δεν γνώριζαν την πολεοδομική νομοθεσία" δεν είναι δικαιολογία. Το να ακολουθείς τους νόμους είναι υποχρέωση όλων. Και όσο και να μην γνώριζαν δεν μπορεί να πίστευαν ότι είναι οκ να βγάλεις άδεια για ένα πράγμα και να χτίσεις κάτι άλλο διπλάσιο!

 

Στο θέμα σου, αν θεωρήσουμε ότι δεν έχεις πρόβλημα με την αρτιότητα (που δεν το γνωρίζω), θεωρώ πως η διαδικασία μπορεί να γίνει με αντίστοιχο τρόπο με αυτόν που σου έγραψα στο παραπάνω πόστ απλά όπου τακτοποίηση βάλε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης (αφού μιλάμε για κατασκευές μετά το 2011) και όπου έκδοση άδειας βάλε αναθεώρηση (αφού έχεις άδεια σε ισχύ). Για τις λεπτομέρειες τις διαδικασίας προφανώς θα πρέπει να συνεννοηθείς με την αρμόδια ΥΔΟΜ και δεν θα είναι καθόλου απλή.

Link to comment
Share on other sites

....Και όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος πως "όλα νομιμοποιούνται". Η κάθε κυβέρνηση και αυτό πλέον είναι γεγονός , έχει κάνει ένα νόμο , εισπρακτικό πάνω απ' όλα, που τακτοποιεί όλα τα ...σημεία και τέρατα, δηλαδή όλα τα αυθαίρετα (όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω).

 

Γιατί ασχολείστε αφού ούτως ή άλλως όλα αυτά  θα τακτοποιηθούν.

Αν όμως αυτά τα κτίσματα, που αν κατάλαβα δεν έχουν καμία σχέση με τα σχέδια των αδειών, γκρεμιζόταν ναι γκρεμιζόταν και κανα δυο τρία ακόμη στην περιοχή, δεν θα τολμούσε κανένας να ξανακτίσει αυθαίρετο. Τόσο απλά. Θα μου πεις: Ναι αλλά έτσι δουλεύουν οι συνάδελφοι.....Θα προτιμούσα να σχεδιάζουν κτίσματα που θα κτιζόταν έτσι όπως σχεδιάστηκαν ή και γ\γιατί όχι, να σχεδιάζουν δρόμους και γιοφύρια. 

Ρε συ θύμιο. Ο συν. που έκανε την επίβλεψη και πληρώθηκε γι' αυτ'ο με τις οικοδομικές  άδειες είναι στην ζωή??? Αν ζει γιατί δεν τον μπουζουριάζει κανείς ?? και εμείς θα τον πηγαίνουμε όλοι μαζί τσιγάρα στην στενή.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε κάθε σημείο του σχόλιού σου.
Είμαι εντελώς αντίθετος με τη λογική των αυθαιρέτων και ευτυχώς με τα αυθαίρετα ασχολούμαι ελάχιστα...
Στα του επιβλέποντα.
Φυσικά και είναι εν ζωή, μιλάμε για νέα κτίρια.
Απλά υπάρχουν περιοχές που ο κάποιοι αυτοανακυρρήσονται αυτοκράτορες και κάνουν ό,τι θέλουν
 
Εγώ κλήθηκα από τους δικηγόρους των ιδιοκτητών, για να βρω μια λύση, να μην χάσουν μια τεράστια επένδυση. Και δεν έχουν ευθύνη για όλο αυτό. Ξέρεις τι είναι να είσαι από άλλη χώρα, να αγοράζεις έκταση στην Ελλάδα, να στέλνεις κάποια "σκαριφήματα" στον μηχανικό, ρωτώντας τον αν αυτά τα σκαριφήματα μπορούν να κατασκευαστούν (αφού δεν γνωρίζεις την ελληνική νομοθεσία), εκείνος να σου επιβεβαιώνει οτι φτιάχνονται, να σου φτιάχνει ακόμη πιο μεγάλα κτίρια και να σου λεει οτι είναι όλα νόμιμα; Και να ξυπνάς ένα πρωί και να συνειδητοποιείς οτι έχεις πετάξει τις οικονομίες μια ζωής; Γιατί έτσι έγινε, μου έχει προωθηθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ο δε επιβλέπων απλά παραιτήθηκε, όταν κατάλαβε οτι δεν θα μπορούσε να μαζέψει τα αμάζευτα...
 
Θα μου πεις ψιλά γράμματα, ας πρόσεχαν...Συμφωνώ. Και δυστυχώς οι επιλογές είναι ελάχιστες. Γι αυτό και προσπαθώ να βρω λύση. Γιατί γνώρισα τους ιδιοκτήτες και είδα δύο ανθρώπους που κάποιος τους έχει τραβήξει το χαλί κάτω απ τα πόδια. Δεν ψάχνω λοιπόν "λαμογιά" ,  σε περίπτωση που δόθηκε μια τέτοια εντύπωση. Λύση προσπαθώ να βρω, αρκεί να ναι νόμιμη.

 

 

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ (Το μήνυμά σας έχει τροποποιηθεί).
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.