Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα γηπέδου εκτος σχεδιόυ με δασικό τμήμα εντός


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας!! Χρειάζομαι την βοηθειά σας για ενα θέμα που δεν έχω ξανασυναντήσει. Πρόκειται για ένα γήπεδο 5250τμ εκτός σχεδίου εντος ΖΟΕ. Δημιουργήθηκε απο συνένωση 3 κληροτεμαχίων . Τα δύο κληροτεμάχια, αγορασμένα απο τον ιδιοκτήτη το 1975, έκτασης 2000τμ έκαστο, προήλθαν απο διανομή του 1937 χαρακτηρισμένα ως αγροτική έκταση και οριστικά εκτός δασοπροστασίας με τελεσίδικη απόφαση δασαρχείου. Το τρίτο κληροτεμάχιο έκτασης 1250τμ κατα την διανομή του 37 δόθηκε προς κοινή χρήση και κατόπιν το 1982 πουλήθηκε στον παραπάνω ιδιοκτητη με οριστικό τίτλο απο την Νομαρχία (Δ/νση Γεωργιας.) Το δασαρχείο ομως με εγγραφο του με ημερομηνια 2010 δηλώνει οτι ναι μεν είναι τελεσιδικα δασικό αλλά λόγω του Νόμου 3147/2003, αρθρο1 παρ.6 και με την 118533/4700/15-12-2003 σχετική διαταγή  Υπ. Γεωργίας για τις εποικιστικές εκτάσεις  που χαρακτηριζονται δασικές  δεν ισχύουν οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Το "δασικό" κληροτεμαχιο παρεμβαλεται ανάμεσα στα δυο "αγροτικα" και ο νόμος 3147/2003 πλέον δεν εχει ισχυ απο Μάρτιο / 2012. Τι ισχυει πλεον σε αυτη την περίπτωση για αρτιοτητα - οικοδομησιμοτητα ? Το λαμβανω ως ενιαιο γηπεδο και με βαση αυτο υπολογιζω δομηση,? καθοτι καλυπονται οι απαιτησεις της ΖΟΕ.

 Σας ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλο θα ηταν να δεις το παρακατω

 

http://www.systada.gr/portal/Default.aspx?tabid=77

 

και αυτο

 

http://www.systada.gr/portal/Portals/0/data/4%CE%91320-%CE%9E-signed.pdf

 

και υπαρχει θεμα αντισυνταγματικοτητας των παρ.  6 και 7 του αρθρου 1 του 3147/2003

με την ΣτΕ ΟΛΟΜ 3973/2009

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

από οσα ειπες θα ελεγα οτι αποτελει "ιδιωτικη δασικη εκταση"

η οποια δεν  αφαιρειται απο την αρτιότητα...αλλα αφαιρειται απο τον σδ...

 

το κακο εναι οτι βρισκεται στο "μεσον"

 

αρα  πιθανον να μην εχεις δυνατοτητα να χτισεις λογω αποστασεων...

Link to comment
Share on other sites

οι αποστασεις τοποθετησης κτιριου εφοσον ειναι ιδιωτικο δασος θα είναι 10 μ απο αυτο σωστά? Η δομηση ομως (σδ για επαγγελματικη χρηση λογω ΖΟΕ ειναι 0.05), υπολογιζεται εκλαμβανοντας το συνολου του γηπέδου ή μονο τα μη δασικά?

Link to comment
Share on other sites

σχετικό είναι και το παρακάτω έγγραφο:

 

Εγγρ-9863/18-3-04 (ΔΟΚΚ) Εγγρ-9863/04
Δόμηση εκτός σχεδίου, σε γήπεδα που τμήμα τους είναι δασικό
 
 
Μετά την ανωτέρω σχετική, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον έχει εκδοθεί πράξη τελεσιδικίας από το αρμόδιο Δασαρχείο και το δασικό τμήμα του γηπέδου σας έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιωτική δασική έκταση, η αρτιότητα του γηπέδου σας δεν επηρεάζεται από τον χαρακτηρισμό αυτό, πλην όμως το δασικό τμήμα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της εκμετάλλευσης (κάλυψη και δόμηση) εκτός εάν αφορά χρήσεις προβλεπόμενες από το Ν-998/79 .
Αυτονόητο είναι ότι το αναγειρόμενο κτίσμα τοποθετείται στο μη δασικό τμήμα του γηπέδου και σε απόσταση 10,00 μέτρων από τα όρια του δάσους.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ
          ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΚΚ
          τμημα Β
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε αγροτεμάχιο αναδασμου έτους 1968 έχει χαρακτηριστεί τμήμα του ως δημόσια δασική έκταση και πλεον το τεμάχιο είναι κάτω από 4 στρ. Η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει. Το εναπομείνον τμήμα του είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή όχι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

η πράξη χαρακτηρισμού τμήματος κληροτεμαχίου απο αναδασμό ως δημόσια δασική μπάζει απο παντού

το δασαρχείο δεν έχει καμμία αρμοδιότητα σε εποικιστικές περιοχές έχει ήδη γνωμοδοτήσει πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες του αναδασμού απαραίτητα

επι πλέον Ν. 3147/2003, αρθρο1 παρ.6 και με την 118533/4700/15-12-2003 εγκύκλιο του τέως Υπ. Γεωργίας για τις εποικιστικές εκτάσεις  που χαρακτηριζονται δασικές  δεν ισχύουν οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας

υπάγεται σε κάποιες απο τις παρεκκλίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση? αυτές που ισχύουν μετά το 1968

για τον χαρακτηρισμό της δασικής έκτασης αν βρω κάποια στοιχεία τα ξαναλέμε

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το τεμάχιο είναι σε περιοχή natura και ως προ της 31-12-2003 και πάνω από 4 στρέμματα θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο. Όμως ήρθε το δασαρχείο και το ''έκοψε'' κάνοντας το κάτω από 4 στρ. (και αυτό έγινε το '95!!). Και κάτι άλλο.. αυτό αλλάζει και την ημερομηνία δημιουργίας του τεμαχίου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.