Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα γηπέδου εκτος σχεδιόυ με δασικό τμήμα εντός


Recommended Posts

Δημόσια έκταση θεωρείται μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου απο τον πολίτη (εκείνο το μαχητό τεκμήριο που λέμε συχνά ότι έχει ο πολίτης,ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται το δάσος). 

Συμφωνώ οτι μια τέτοια επιφάνεια δεν προσμετρά στην αρτιότητα του γηπέδου διότι πολύ απλά δεν του ανήκει. Είναι σαν να λέει κατ αντιστοιχία ότι του ανήκει ένας δρόμος ή μια πλατεία. Αν κάνει ένσταση και κερδιθεί η όπως λέει ο συνάδελφος ή υπάρξει χαρακτηρισμός ως ιδιωτικού δάσους,  η έκταση θα προσμετρήσει στην αρτιότητα, αλλά στην περίπτωση αυτή (ιδιωτικό δάσος) δεν θα προσμετρήσει στον προς υλοποίηση συντελεστή δόμησης.

Τώρα βεβαίως έχουμε και τους τελευταίους νόμους περί ανταλλάγματος όταν η δασική έκταση που κάποτε εκχερσώθηκε ήταν και παραμένει γεωργική, προκειμένου ο φερόμενος ιδιοκτήτης να συνεχίσει να έχει δικαίωμα συνέχειας της χρήσης (για την ταμπακέρα δηλαδή κυριότητα, ούτε λόγος). Θολά τα νερά και το ψάρεμα δύσκολο, αφού δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει στο μέλλον με αυτές τις εξαγορές, αν θα δοθεί ποτέ δικαίωμα δόμησης μελλοντικά και το κυριότερο τι θα γίνει όταν περάσουν οι περιοχές αυτές σε κτηματολόγιο και φυσικά το χειρότερο από όλα, αν θα κηρυχθούν οι τελευταίοι νόμοι και αποφάσεις περι εξαγοράς χρήσης, ως αντισυνταγματικοί από το ΣΤΕ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για την περίπτωση που τμήμα του γηπέδου έχει χαρακτηριστεί ως "δάσος" (και όχι ιδιωτική δασική έκταση) επιρεάζεται η αρτιότητα του?

 

" δασος δημοσιου"

 

δλδ  ξενη ιδιοκτησια

αρα

κατ' αρχας χτιζει σε  αποσταση 15 μ. απο αυτο ...και κατα παρεκκλιση 10 μ.  οπωσδηποτε...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω πως χανεις την κυριοτητα σου εαν ειναι δασος εκτος και αν κανεις ενσταση και στο χαρακτηρισουν ιδιωτικο δασος...

Να δουμε τι θα πουνε και αλλοι συναδελφοι..

Μιλησα σημερα με Δ/νση Δασων & μου ειπαν οτι εαν χαρακτηριστει ΔΔ και δεν κερδηθεί απ τον ιδιωτη, τοτε ισχυει αυτοματα το τεκμηριο κυριοτητας του Ελλ. Δημοσιου..

Για να χαρακτηριστει ιδιωτικο δασος πρεπει να εισαι στις περιπτωσεις του Αρθρου 10, Ν.3208/03...

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

θέλω τη γνώμη των συναδέλφων εάν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Αγροτεμάχιο συνολικής επιφανείας 5300 τμ, τα 4200 τμ έχουν την ένδειξη ΔΑ. Τι αναγράφουμε στην δήλωση του Ν.651/77, χάνει την αρτιότητα; ή επειδή δεν έχει γίνει κύρωση των δασικών χαρτών δεν λαμβάνουμε υπόψη την ένδειξη ΔΑ και θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου, η πιο ασφαλής δήλωση θα είναι αυτή που θα αναφέρει ότι είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με την επιφύλαξη ότι μετά την εξέταση της ένστασης (εφόσον έχει κάνει) η έκταση συνεχίζει να εμπίπτει στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Αν οπωσδήποτε πρέπει να βάλεις δήλωση ν.651/77, αυτή δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει επιφυλάξεις. Η προσωρινή ανάρτηση αποτελεί διοικητική πράξη και δεν μπορεί να αγνοηθεί παρά τον προσωρινό της χαρακτήρα.

Η μόνη περίπτωση να είναι άρτιο θα ήταν αν η έκταση ήταν ιδιωτική δασική, που φαντάζομαι πως δεν είναι με βάση κάποιο προγενέστερο χαρακτηρισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει χαρακτηρισμό, το τοπογραφικό το χρειάζεται για να κάνει εξαγορά της έκτασης ΔΑ, διότι έχει ελαιόδεντρα και παίρνει επιδότηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορώ στην συγκεκριμένη περίπτωση να αποφύγω την δήλωση Μηχανικού;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι μπορείς να μην βάλεις δήλωση ν. 651/77 και να αναφέρεις ότι το ο σκοπός του τοπογραφικού διαγράμματος αφορά αποκλειστικά τη διαδικασία εξαγοράς, με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα δηλώνει ενυπογράφως ότι έχει λάβει γνώση για το σκοπό και τη χρήση του εν λόγω διαγράμματος.

 Όμως, ακόμη και αν βάλεις δήλωση ν.651/77 αυτή θα είναι με επιφυλάξεις.

Link to comment
Share on other sites

εδω εχει τις εγκυκλιους

 

ενδιαφερει η πρωτη

ειναι και εδω

http://www.michanikos.gr/topic/50553-παράταση-στην-εξαγορά-εκτάσεων-δασικού-χαρακτ/?p=927196

 

και η ΦΕΚ Β 2355/2017

 

 

 

https://dasarxeio.com/dasikoi_xartes-3/

 

και συμφωνω με τον παυλο

 

δηλωση 651 δεν εχει λογο να ζηταει

 

[εξ αλλου η εξαγορα ειναι για παντα για γεωργικη εκμετακλλευση...την οικοδομησιμοτητα  δεν την θελει...]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Στις δηλώσεις 651/77 είναι καλό πάντα να μπαίνει επιφύλαξη στην αρτιότητα αν δεν υπάρχει χαρακτηρισμός και έγκριση αρχαιολογίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται δήλωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.