Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε ποιο όνομα εκδίδεται η άδεια; (επικαρπωτή-ψιλού κυρίου, ιδιοκτήτη-αγοραστή;)


Recommended Posts

Καλημέρα.Σε οικόπεδο εντός σχεδίου είχε βγει έγκριση δόμησης για κτίριο ,στο όνομα του πατέρα.Τώρα ο πατέρας με γονική παροχή δίνει το οικόπεδο εξ`αδιαιρέτου στα δύο παιδία του,αλλά θέλει η αναθεώρηση της εγκρισης δόμησης και ουσιαστικά η άδεια δόμησης ,να βγει στο όνομα μόνο του ενός παιδιου,να φαίνεται κύριος έργου δηλαδή το ένα παιδί για να ιδρύσει τουριστική επιχείρηση (προς ένταξη στο ΕΣΠΑ).Στην άδεια δηλαδή θα πρέπει να αναγράφεται μόνο το ένα όνομα,αλλά στις αμοιβές και στο ΦΕΜ θα φαίνονται και τα δυο ονόματα,σωστά?Θα πρέπει να καταθέσω στην πολεοδομία και δήλωση συναίνεσης του άλλου παιδιου  και κάτι που να δείχνει πώς παραχωρεί το ακίνητο ,σαν μισθωτήριο ?(Είναι η πρώτη μου άδεια και χρειάζομαι λίγη βοήθεια στις διαδικασίες..)

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

κυριος του εργου

ειναι ο κυριος του οικοπεδου

Αλλο η κατασκευη

και αλλο η ασκηση επιχειρησης

 

[απο το ΕΣΠΑ τι περιμενει?]

Link to comment
Share on other sites

Να ιδρύσει τουριστική επιχείρηση το ένα παιδί και να επιδοτηθεί (το ΕΣΠΑ επιδοτεί την  κατασκευή ).Το θέμα είναι πώς χειρίζομαι εγώ ένα τέτοιο θέμα.Η πολεοδομία σε ερώτηση που έκανα μου απάντησε πως μπορεί να φαινεται κύριος έργου ο ένας...

Link to comment
Share on other sites

εάν δεν ειχε εκδοθει αδεια,

θα σου ελεγα να κανει μισθωτηριο ο ενας στον αλλον με δικαιωμα εκδοσης αδειας.

 

δξ πού βασιζεται η ΔΟΥ για να φαινεται ο ενας...

Ακομα και αν δεχθουμε οτι "κυριος του εργου" ειναι το 50%

υπαρχει το ΙΚΑ που θα ενημερωσει την καρτελλα με τα ονοματα και των δυο.

 

δες το Β 251.2012

 

2.1. Για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης υποβάλλονται στην αρμόδια για την περιοχή του ακινήτου Υπηρεσία Δόμησης, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  α1. Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων με πλήρη και σαφή προσδιορισμό της αιτουμένης έγκρισης δόμησης (τίτλος έργου). Η αίτηση υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή από τυχόν εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, και αναγράφει όπως ορίζεται στο παράρτημα του παρόντος:

  αα) τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, αρ.Δ.Τ., Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., ταχυδρομική διεύθυνση και λοιπά στοιχεία), και στοιχεία του τυχόν εξουσιοδοτημένου προσώπου,

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Λες αν δεν είχε εκδοθεί άδεια...εφόσον έχει εκδοθεί μόνο έγκριση δόμησης?Και αυτή χρειάζεται αναθεώρηση?Πάλι με μισθωτήριο συμβόλιαο?

 

Επίσης αυτό είναι ένα απόσπασμα από την πρόσκληση του ΕΣΠΑ

 

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
1. Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
Επιλέξιμες είναι κάθε μορφής εργασίες μετά ή άνευ υλικών επί κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων καθώς και κάθε μορφής εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου της ενισχυόμενης επιχείρησης, υπό τους ακόλουθους όρους :

 

 Να εξασφαλιστεί και να προσκομιστεί η απαιτούμενη άδεια δόμησης σύμφωνα με τον ισχύοντα Οικοδομικό Κανονισμό για τις εκτελούμενες εργασίες. Επισημαίνεται ότι οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση των δαπανών της συγκεκριμένης κατηγορίας του Επενδυτικού Σχεδίου απαιτείται να έχουν εκδοθεί εντός των πρώτων 12 μηνών από την ημερομηνία ένταξης.

 

 Να υπάρχει ιδιοκτησία ή παραχώρηση χρήσης ή μίσθωση ή νόμιμη σύσταση επικαρπίας επί του ακινήτου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) ετών. Η περίοδος της εξαετίας υπολογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της επένδυσης. Η ιδιοκτησία, η μίσθωση, η σύσταση επικαρπίας ή η παραχώρηση χρήσης θα πρέπει να καταδεικνύεται με το 1ο αίτημα πιστοποίησης και πριν την καταβολή της δημόσιας επιχορήγησης. Ειδικά για ανέγερση κτιρίου, το μισθωτήριο πρέπει να είναι τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της επένδυσης.

Link to comment
Share on other sites

επομενως

νομιμα εκδιδεται αδεια και απο τους δυο

και, λογω ανεγερσης,  γινεται μισθωτηριο 12ετιας

[ρωτηστε για τα εξοδα...] :sad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Χαίρετε, ενδιαφέρομαι για την εξης περιπτωση κατά την μεταβίβαση/αγορά ημιτελους ακινητου

Α - Αδεια οικοδομής βγήκε το 2004 στο όνομα του πατέρα ο οποίος όμως δεν ήταν ιδιοκτητής του οικοπέδου αφου το είχε ήδη μεταβιβάσει ενα χρονο πριν στην ανήλικη κόρη.  Πρέπει να παμε να ελενξουμε πως εγινε αυτο κι αν εγινε αυτο η δεν μας επηρεάζει στην ανανέωση αφου θα εχουμε το συμβολαιο? Μπορεί να έχει προβλημα ο νεος ιδιοκτήτης/αγοραστής να ανανεώσει την αδεια στο ονομα του? 

Β - Παρομοίως και στο ΙΚΑ το ΑΜΟΕ συνδέεται με το ονομα του πατέρα που δεν ειναι/δεν ήταν ιδιοκτητης: Μπορεί να έχει προβλημα ο νεος ιδιοκτήτης/αγοραστής σχετικό με την καρτέλα του ΙΚΑ? 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα σε όλους!

Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να εκδοθεί ΕΕΜΚ στο όνομα του εργολάβου ο οποίος θα αναλάβει τις εργασίες π.χ. θερμομόνωση ή ικριώματα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οι πολεοδομικές άδειες εκδίδονται στο όνομα του ιδιοκτήτη ή στο όνομα του μισθωτή εφόσον επιτρέπεται κάτι τέτοιο από το μισθωτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, η αλλαγή χρήσης πρέπει να βγει σε αυτούς που έχουν ψιλή κυριότητα ή επικαρπεία;

Eίναι νομικό το θέμα, αλλά νομίζω στου επικαρπωτή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.