Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ακύρωση προσφοράς σε Δημοπρασία λόγω ΤΠΕΔΕ


Paul_Mix

Recommended Posts

Το ΤΠΕΔΕ δεν απαιτείται για την συμμετοχή σε δημοπρασία.

 

Στο φάκελο μιας προσφοράς όμως, στην Υπεύθυνη Δήλωση ανέφερε ότι προσκομεί και την βεβαίωση ΤΠΕΔΕ χωρίς όμως να την έχει συμπεράλαβει στο φάκελο.

 

Τι γίνεται, είναι ακυρη η προσφορά επείδη γράφει στην Υ.Δ. ότι προσκομεί το ΤΠΕΔΕ χωρίς όμως να το έχει βάλει στο φάκελο

ή επειδη το ΤΠΕΔΕ δεν απαιτείται για τη συμμετοχή στη δημοπρασία, η προσφορά γίνεται δεκτή?

Link to comment
Share on other sites

Εγινε ενσταση κατα της προσφορας για "ψευδη υπευθυνη δηλωση" - δηλωσε οτι προσκομει το ΤΠΕΔΕ χωρις ομως να το εχει συμπεριλαβει στον φακελο της προσφορας.

Εαν γινει ακυρωση της προσφορας, μπορει να γινει ενσταση κατα της ακυρωσης?

 

Τι υπερισχυει σε αυτη τη περιπτωση,

η "ψευδης υπευθυνη δηλωση" που δηλωνει κατι το οποιο ομως δεν απαιτειται ή το οτι το ΤΠΕΔΕ δεν απαιτειται οποτε η αναφορα στην υπευθυνη δηλωση εγινε εκ παραδρομης?

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος ότι δεν απαιτείται το ΤΠΕΔΕ? Αν ναι, τότε νομίζω ότι δεν πειράζει που γράφει η ΥΔ σχετικά με αυτό. Τα περί "ψευδούς ΥΔ" είναι π@π@ριές κατά την γνώμη μου...Προφανώς ο υπεύθυνα δηλών είναι και ο μειοδότης, ε?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το Γιάννη.

 

Το ΤΠΕΔΕ δεν απαιτείται.

 

Στην ΥΔ θεωρώ πως δεν έγινε και τίποτε που το αναφέρει, αλλά δε το προσκομίζιε. Αλλοι στις ΥΔ βάζουν ότι θέλουν, παρόλο που δεν απαιτείται απ'τη διακήρυξη (εχει δεί περι τελων ΜΕ, ασφαλειών ΜΕ, φορτηγών και συναφείς οτινανισμούς).

Link to comment
Share on other sites

Αλλο το θεμα ποινικης ευθυνης (που προκυπτει απο μια οιανδηποτε ψευδη δηλωση ) -αλλο η απορριψη σε μια δημοπρασια που γινεται μονο για τους λογους που αναφερουν οι σχετικοι με τις δημοπρασιες νομοι και τα συμβατικα τευχη .Η εν λογω ψευδης δηλωση δεν μπορουσε να παραπλανησει τον Κυριο του Εργου αφου δεν εχει καμμια επιπτωση στην επιλογη ή απορριψη αναδοχου ,απο το γεγονος οτι δεν απαιτειται αυτη η προυποθεση (ΤΠΕΔΕ).

Ανεξαρτητα παντως απο τα παραπανω ο υπαλληλος που διαπιστωσε την ψευδη δηλωση (απο μονος του ή μετα απο καταγγελια) ειναι υποχρεωμενος να το καταγγειλει στην αρμοδια δικαστικη αρχη αλλιως κινδυνευει με φυλακιση τουλαχιστον 6 μηνων.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Eχει αναλυθεί συνάδελφε αυτό. Για τους "νέους" (μετά 93') δεν ειναι υποχρεωτικό εν τέλει. Μέχρι φυσικά να παρθεί μια απόφαση...και να αλλάξει.

Link to comment
Share on other sites

Εαν ακυρωθει τελικα η προσφορα και μετα γίνει ενσταση κατα της ακυρωσης της προσφορας, σε τι θα πρεπει να βασιστεί?

 

στο ότι "το ΤΠΕΔΕ δεν απαιτειται συμφωνα με την διακηρυξη και η αναφορα για την προσκομιση ΤΠΕΔΕ στην Υ.Δ. εγινε εκ παραδρομης" ?

 

εχουν εστιασει στο οτι εγινε λαθος στην Υ.Δ. και αναφερει το ΤΠΕΔΕ χωρις να το εχει προσκομισει κι ας ξερουν οτι δεν απαιτειται.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο KF μίλησε πολύ σωστά! Ψευδής μεν η δήλωση, αλλά όχι παραπλανητική ως προς την ουσία! Ο μειοδότης έχει προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και όσα απαιτούνται έχουν επικυρωθεί με την υπεύθυνη δήλωση! Το ότι αναφέρει ότι προσκομίζει και β. ΤΠΕΔΕ (καίτοι δεν απαιτείται) και δεν την προσκομίζει δεν ακυρώνει το γεγονός ότι η Υ/Δ έχει επιτελέσει το ρόλο της. 
Ένσταση έχει δικαίωμα εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευση του πρακτικού (αν δεν κάνω λάθος) και πλέον πρέπει να έχει και παράβολο. Πριν σε συμβουλεύσουμε περαιτέρω, πάρε ένα τηλέφωνο το Νομικό Σύμβουλο της Εργ. Οργάνωσης που ανήκεις να σε συμβουλεύσει και αυτός!

ΥΓ Και πες και στην Ε/Δ να συμβουλευτεί και αυτή κανένα νομικό πριν βγάλει πόρισμα για πράγματα που δεν κατέχει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.