Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια τέντας


Recommended Posts

Bλεπω  σε κοινόκτητο χώρο πολυκατοικίας. Δηλαδή στην οροφή ισογείου καταστήματος (5οροφη οικοδομή) που προήλθε από οπισθοχώρηση και βλέπω στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.(ειδε σχηματικά τομή) .Ειμαι ιδιοκτήτης των τριών διαμερισμάτων του 1ου ορόφου. Δηλαδή μονο εγώ εχω πρόσβαση στον χώρο αυτόν. Παραμένει όμως κοινόκτητος.

Από την σύσταση της οικοδομής εχω το 63% της συναίνεσης. Στο διαμέρισμα μου που εχει πρόσβαση στον χώρο αυτόν θέλω να κατασκευάσω  τέντα ,κινητό προστέγασμα ,σεβόμενος το αρθρ 18 του κτηριοδομικού και βάσει του άρθρου 16  § 4 του  ΝΟΚ η  βάσει της (νέας) άδειας μικρής κλίμακας στην κατηγορία 27 ‘τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων’ όχι φωτοβολταικων. Εχοντας το 63% της συνένεσης της ιδιοκτησίας παρόλο που είναι κοινοκτητη ιδιοκτησία αλλά την χρήση την εχω μόνο εγώ ,μπορώ να εκδώσω άδεια??? Θα ήθελα την γνώμη σας. σχεδιο.pdf

 

 

Link to comment
Share on other sites

δες το συμβόλαιο και την κατοψη

 

συνηθως, για αυτα τα διαμερισματα, γραφεται   οτι   εχουν την   "αποκλειστικη χρηση" του εμπροσθεν αυτων χωρου της  πλακας του ισογειου.

Δες επισης και τον κανονισμο...αν γραφει κατι.

 

Εν πασει περιπτωσει,  αφου,  εκ κατασκευής,   εχεις μονον εσυ την δυνατοτητα προσβασης....επομενως εχεις  και  την  "  αποκλειστικη χρηση"

Link to comment
Share on other sites

To συμβόλαιο δεν γράφει τίποτε το ιδιαίτερο. Δεν αναφέρει πουθενά για την χρήση της πλάκας αυτής. Πιστεύω παραμένει κοινόκτητο. Αλλά την χρήση την εχω μόνο εγώ την διέλευση. Έκανε ο δικηγόρος του πελάτη μου  ασφαλιστικά τα οποία τα κέρδισε. Άφησε όμως να παρέλθει ενας μήνας χωρίς να κάνει αγωγή για κατοχύρωση, να τελεσιδικήσουν τα ασφαλιστικά.  Έτσι τουλάχιστον λέει η Νομική υπηρεσία του Δήμου. Αρα λέει τα ασφαλιστικά δεν υφίστανται. Ο δικηγόρος του πελάτου μου το αμφισβητεί αυτό και δεν θέλω να τον μπλέξω σε νέα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.