Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στο ΣτΕ οι δασολόγοι για την κτηματογράφηση χωρίς δασικούς χάρτες


Engineer

Recommended Posts

Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος,  σύμφωνα με τις οποίες εγκρίνονται οι τεχνικές προδιαγραφές για την ανάθεση συμβάσεων μελετών κτηματογράφησης με σκοπό τη δημιουργία εθνικού κτηματολογίου σε περιοχές που δεν υπάρχει, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων.

 

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις κινείται η διαδικασία ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης στις υπόλοιπες (εκτός των ήδη κτηματογραφημένων) περιοχές της χώρας, χωρίς όμως προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη δασικών χαρτών και δασολογίου, η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία.

 

Ακόμη, αναφέρουν ότι η διαδικασία που ακολουθείται θα έχει ως συνέπεια τη μη καταγραφή ή την ελλιπή καταγραφή των δασών και δασικών εκτάσεων, που υπάρχουν στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, λόγω της έλλειψης ορθής και ακριβούς αποτύπωσης των εκτάσεων σε δασικούς χάρτες.

 

Τέλος, οι δασολόγοι αναφέρονται στην υπ΄  αριθμ. 2818/1997απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που επέκρινε την μη κατάρτιση εθνικού δασολογίου και υπεδείχθη στην Πολιτεία η υποχρέωση της να καταρτισθεί άμεσα και να τεθεί σε εφαρμογή το δασολόγια της χώρας, ενώ σε άλλο σημείο της ίδιας επίμαχης απόφασης, αναφέρεται  ότι «η αποτελεσματική προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων συνδέεται αρρήκτως με την κατάρτιση ειδικού δασολογίου».

 

Πηγή: http://www.naftempor...gr/story/734876

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχουν.

Έβγαλε η Κτηματολόγιο προκυρήξεις κτηματογράφησης 500000000€ και για τους δασικούς χάρτες τίποτα?

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα :wink:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν είχαν σωστή κτηματογράφιση δεν θα βγάζαμε λεφτά απ τα τοπογραφικά (εκτύπωση αποσπάσματος και τέλος, στα ρυμοτομικά μπορεί να γινει)...

Αν είχαν κοχλίες με συντεταγμένες ΕΓΣΑ παντου δεν θα βγάζαμε λεφτά με το GPS για να κατεβάζουμε στάσεις...

Αν δεν ειχαν αυτό το μπάχαλο στα ορια και στο ιδιοκτησιακό πάλι δεν θα βγάζαμε λεφτά με τα τοπογραφικά...

Αν ειχαν ένα wms με GIS layers με πληροφορίες για ΓΠΣ και χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις θα μπορούσε ο καθένας απ το σπιτάκι του να δει το βιός του και πάλι δεν θα βγάζαμε λεφτά σαν διεκπεραιωτές

 

Αλλά ρε γαμώτο δεν θα έπρεπε να είναι έτσι...

Edited by skyliner34
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.