Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα βήμα πιο κοντά η ευρωπαϊκή απάντηση στο GPS


SIRADRAB

Recommended Posts

Πράσινο φως για το Galileo, ένα σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που θα ανταγωνιστεί το αμερικανικό GPS, έδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν πώς θα κατανεμηθούν τα 6,3 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για το Galileo έως το 2020, φροντίζοντας να διατεθούν επαρκή κονδύλια και για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα καθιστούσαν το σύστημα κερδοφόρο.

 

Εφόσον δεν υπάρξουν νέα απρόοπτα, το Galileo θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία το 2014 με καθυστέρηση αρκετών ετών, λόγω ασυμφωνιών για τη χρηματοδότηση του έργου. Μέχρι τότε προβλέπεται να έχουν εκτοξευτεί συνολικά δέκα λειτουργικοί δορυφόροι.

 

Το παρακάτω βίντεο από την Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξηγεί πού εστιάστηκε η συζήτηση και ποιες επιφυλάξεις παραμένουν

 

Από το in.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά αυτή είναι είδηση!!!

Είναι ωραίο να διαπιστώνεις πως η ευρωβουλή έχει κάνει σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σωστή διαχείριση πόρων...

Τελικά η ανάπτυξη θα έρθει από το διάστημα....

Διαστημική ανάπτυξη παίδες!...

 

Υ.Γ. Επιτέλους θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τα πανάκριβα gnss συστήματά μας ώστε να πιάνουν άλλες 10 συχνότητες και να πετύχουμε ακρίβειες mm σε msec!!!!

 

Υ.Γ.2: 6,3 δισ ευρώ??? Δεν μας δίνατε έστω το ένα ρε παιδιά?? Ένας δορυφόρος λιγότερος δεν πειράζει....

Edited by Panos_
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δείτε λίγο την μεγαλύτερη εικόνα.

Η Ευρώπη οδεύει προς ομοσπονδοποίηση (βλέπε Αμερική), άσχετα αν το κάνει με αργούς ρυθμούς και με τον λάθος τρόπο.

Αυτό σημαίνει πως έτσι όπως οδεύουν σήμερα τα πράγματα, σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι παγκόσμιοι πόλοι. Αμερική, Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη.

 

Όλοι αυτοί για να εδραιώσουν την θέση τους και την επιρροή τους επενδύουν σε στρατιωτικά προγράμματα για να ισχυροποιηθούν (βλέπε σήμερα Ρωσία και Κίνα).

 

Ε είναι δυνατό σε αυτό τον χάρτη που διαμορφώνεται, η Ευρώπη να μην έχει δικό της δορυφορικό σύστημα που είναι απαραίτητο για κάθε εξελιγμένο στρατιωτικό σύστημα;;;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει να μπορεί το gps σου να δεχτεί σήμα από τους δορυφόρους του Galileo. Αν μπορεί τότε σίγουρα θα ''φιξάρει'' πιο γρήγορα γιατί θα έχει πρόσβαση σε περισσότερους δορυφόρους και ίσως κρατάει το σήμα και σε λίγο πιο ''δύσκολα'' σημεία από έως τώρα.

 

Τώρα για την ακρίβεια, διάβασα ότι τα ρολόγια των δορυφόρων του Galileo είναι μεγαλύτερης ακρίβειας από αυτών του Gps συνεπώς και το σήμα τους θα ''δίνει'' μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν θα μπορούν τα μηχανάκια μας να εκμεταλλευτούν πλήρως το σήμα αυτό ή περιορίζονται λόγω του hardware που έχουν και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναβαθμίσεις ή σε αγορά νέας γενιάς Gps.

 

Θα δείξει.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δε θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες των δορυφορικών συστημάτων καθόσον το σήμα θα επηρεάζεται από την αιθαλομίχλη που δημιουργείται από τις ξυλόσομπες και τα μαγγάλια...

 

Για την υπόλοιπη Ευρώπη, (κυρίως τη βόρεια) θα έχει σίγουρα οφέλη... Για να το ψηφίζουν θα το έχουν μελετήσει το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.