Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εδώ Πολυτεχνείο


d2m

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μέρες σαν την σημερινή είναι για να θυμόμαστε το θάρρος, τον αγώνα και την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και την καταπίεση. Αποτελούν την απόδειξη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογική προσπάθεια μπορούν να ανατρέψουν και προβλήματα που φαντάζουν άλυτα. Δείχνουν πως οι ενεργοί πολίτες είναι αυτοί που δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χεριά περιμένοντας την άφιξη ενός μεσσία για να λύσουν τα προβλήματα τους. Τέλος, είναι ο φόρος τιμής απέναντι σε όσους βασανίστηκαν και θυσίασαν την ζωή τους, ώστε ο κόσμος του «τότε» και του «τώρα» να απολαμβάνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που παρέχει μια δημοκρατία. Αυτοί αποτελούν και τον ορισμό του αγωνιστή και του πατριώτη (εξαίρω εκείνους που αναφέρει και ο cna στο post #9).

 

ΥΣΤ1: Ο Έλληνας πρέπει να κάνει μέσα του το δικό του προσωπικό «πολυτεχνείο», για να βγει από την κατάσταση καταστολής και αποβλάκωσης που συντηρεί βολικά η σημερινή τηλεοπτική δημοκρατία - πολιτική ολιγαρχία αυτού του τοπου.

 

ΥΣΤ2: Καλά έκανες και το επανέφερες d2m

Link to comment
Share on other sites

ΥΣΤ1: Ο Έλληνας πρέπει να κάνει μέσα του το δικό του προσωπικό «πολυτεχνείο», για να βγει από την κατάσταση καταστολής και αποβλάκωσης που συντηρεί βολικά η σημερινή τηλεοπτική δημοκρατία - πολιτική ολιγαρχία αυτού του τοπου.

 

Σωστός ο συντοπίτης!! Ευγε!

Link to comment
Share on other sites

Τότε --> Σήμερα

 

ΨΩΜΙ ---> Οσο πάει και λιγοστεύει.

ΠΑΙΔΕΙΑ ---> Μαύρα Χάλια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ---> Εδώ κάτι καταφέραμε αλλά μάλλον χάσαμε το μέτρο.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ---> Ρωτήστε τον Αλμούνια.

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ --->Ίσως ζούμε τη χειρότερη "χούντα" του αιώνα. Απλά δε θέλουμε να το καταλάβουμε και κατηγορούμε όποιον τη βλέπει, σαν "συνομωσοιολόγο".

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ---> Ο Αλμούνια κάνει τη δουλειά του. 'Οσοι τον (υπ-)ακούμε άκριτα έχουμε την ευθύνη.

Εξέφρασα την άποψη, ότι ίσως θα έπρεπε, να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εγκατάλειψης-διάλυσης της Ε.Ε. όπως αυτή έχει υλοποιηθεί και λειτουργεί, γιατί φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Κόντεψαν να με φάνε κάποιοι.

Το "Πολυτεχνείο" έχει εκφυλιστεί γιατί πολύ απλά ο "εχθρός" άλλαξε. Και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι αυτός που φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ας θυμηθούμε τι συνέβαινε στην προ Πολυτεχνείου Ελλάδα:Δεν μπορούσες να μιλήσεις ελεύθερα-χαφιέδες κυβερνούσαν τη χώρα-σε έδιωχναν απο την δουλειά σου-σε βασάνιζαν-σε εστελναν εξορία-σε Σκότωναν.

Επίσης ας θυμηθούμε τι συνέβαινε στη μετά Πολυτεχνείο Ελλαδα:Πρασινογαλάζια Λαμόγια από το κλέψε κλέψε χρεωκόπησαν την χώρα-μια κοματική ταυτότητα αξίζει πολλύ περισότερο απο εναν πανεπιστημιακό τίτλο (και αυτο ΝΑΙ ,ΔΕΝ ειναι δημοκρατία.)

Είναι σαφές λοιπόν ποιοί ήταν οι εχθροί οπως είναι σαφές και ποιοί είναι οι εχθροί τώρα

.Και όπως είπε ο μεγας Σαβόπουλος "ερχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιούς θα πάς και ποιούς θα αφήσεις"

Καί αν γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε ,διαπιστώνουμε οτι ΝΑΙ,πηγαμε με τον εχθρο.

Διότι κέρδισε το μυαλό μας.

Διότι κερδισε την ζωή μας.

Η της παγκόσμιας αυτοκρατορίας σύγχρονη ιδεολογία που λέγεται "κερδος"

Διότι μόνο αυτό υπάρχει καί στο μυαλό μας και στη ζωή μας.

Τό ότι θα πάμε να "προσκυνήσουμε" στο Πολυτεχνείο δεν λέει τίποτα.Θα μπορούσαμε

να κάνουμε και ένα μνημείο σε μας και να θέτουμε μια φορά το χρόνο ενα λουλούδι.

Link to comment
Share on other sites

Τιμή σε όσους πάλεψαν ενάντια στην καταπίεση και έδιωξαν ένα αρρωστημένο καθεστώς.

 

Ντροπή σε όσους έσπευσαν να εξαργυρώσουν το γεγονός και να επωφεληθούν των περιστάσεων. Μόνο τα συνθήματα τους έμειναν. Στην ουσία, ούτε οι ίδιοι τήρησαν αυτά που τότε βροντοφώναζαν. Τα εξαργύρωσαν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ...

 

Σήμερα ζούμε μια κατάπτωση αξιών με πολύ χειρότερη χούντα . Δεν θέλουμε να το καταλάβουμε , δεν το βλέπουμε ; Δεν το ζούμε ;

 

Οι κάθε λογής κυβερνοκηφήνες και επίτροποι της συμφοράς υπάρχουν γιατί κάποιοι δέχονται αβίαστα την εξουσία που μας ασκούν. Και την ασκούν γιατί χρόνια τώρα οι εξουσίες ψεύδονται και δηλώνουν στους προϋπολογισμούς τους ότι θέλουν... Και εμείς επιλέγουμε και εκλέγουμε αυτές τις εξουσίες. Και νομίζουμε ότι ζούμε ελεύθερα. Νομίζουμε ...

Καίμε τα δάση , χτίζουμε στα καμμένα , κλαιγόμαστε όταν πάρουν φωτιά τα καμένα και καεί η βίλλα που φτιάξαμε στα καταπατημένα κ.λ.π.

 

Πότε θα ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη ;

Link to comment
Share on other sites

Έχει ΤΩΡΑ (0:00) εκπομπή στο MEGA για το "πως γιορτάζεται κάθε χρόνο" η επέτειος του πολυτεχνείου για όποιον ενδιαφέρεται

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα οι φοιτητές μέλη των παρατάξεων ενδιαφέρονται μόνο για τέτοια.

Καμαρώστε τους!!!

Και προσέξτε ορθογραφία και σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.