Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκουπιδότοπος και πάλι τα λατομεία Μαρκοπούλου


Engineer

Recommended Posts

Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα στα λατομεία Μαρκοπούλου, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της περιοχής Σωτήρης Μεθενίτης στις αστυνομικές αρχές.

 

«Βάσει επανειλημμένων και έγκυρων πληροφοριών δημοτών μας, που διαμένουν στην επίμαχη περιοχή της Μερέντας του Δήμου Μαρκοπούλου, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα παρατηρείται το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, με άγνωστο περιεχόμενο φορτίου, προς τη χωματερή που υφίσταται στον χώρο των πρώην Λατομείων Μαρκοπούλου ΑΒΕΕ στην περιοχή Μερέντα, αναφέρει στην επιστολή του στις Αρχές. «Οι διαδρομές γίνονται νύχτα, αργίες ή ημέρες που βρέχει», λέει στην «Κ» ο κ. Μεθενίτης. «Δεν γνωρίζουμε τι μεταφέρουν.

 

Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από οικιακά απορρίμματα και κλαδέματα έως μπάζα και απόβλητα».

 

Ο δήμος ζητεί να υπάρξει μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας στο λατομείο τη νύχτα. «Την ημέρα περνάει κόσμος, δεν έχουμε πρόβλημα. Το ζήτημα είναι η νύχτα. Το αστυνομικό τμήμα Μαρκοπούλου έχει μόνο ένα περιπολικό. Εμείς δεν έχουμε πλέον ούτε Δημοτική Αστυνομία». Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2012, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος και οι επιθεωρητές Μεταλλείων «ξεσκέπασαν» με μια συντονισμένη επιχείρηση την παράνομη λειτουργία των λατομείων Μαρκοπούλου, αλλά και την απόθεση απορριμμάτων.

 

«Ο χώρος λειτουργούσε και ως χώρος ανεξέλεγκτης απόθεσης αποβλήτων» αναφέρεται στη δικογραφία. «Επιπλέον υπήρχαν εμφανή σημάδια πρόσφατης ανάφλεξης των απορριμμάτων και οσμή καμένων αποβλήτων». Η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας είναι άγνωστη.

 

Πηγή: http://news.kathimer.../12/2013_542098

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.