Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διακοπή παροχής σε Μ/Σ ΜΤ για συντήρηση


3dio

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Θέλω να κάνω συντήρηση σε Μ/Σ Μέσης Τάσης και ως εκ τούτου πρέπει να διακόψω την παροχή.

 

Πρέπει να ζητήσω προσωρινή διακοπή παροχής από τη ΔΕΗ ή μπορώ απλά να απομονώσω τους Μ/Σ από τους διακόπτες τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία;

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο χώρος των αποζευκτών είναι κλειδωμένος και το κλειδί (υποτίθεται) ότι το έχει μόνο η ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις διακοπή απο την κυψέλη, ελέγχεις για ρεύματα, γειώνεις και κάνεις τη συντήρησή σου. Χρησιμοποίησε ηλεκτρολόγο αδειούχο για Μέση Τάση, που να έχει εμπειρία και εξοπλισμό (γειωτές, γάντια, κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Αφου θα την κάνεις τη δουλειά, προτείνω να ζητήσεις διακοπή και απο τη ΔΕΗ (δεν έχει κόστος) ώστε να ρίξεις μια ματιά και στην κυψέλη (καθαρισμοί, συσφίξεις κλπ).

Απλά να υπάρχει υπεύθυνος ηλεκτρολόγος γιατί πρέπει να υπογράψει για τη διακοπή.

Link to comment
Share on other sites

παιδια λιγο προσοχη εδω παρακαλω. περσι αλλαξα μια κυψελη κατεστραμενη απο κεραυνο και τοποθετησα μια κανουργια ΑΒΒ με γειωτη.οταν πηρα τηλ να με συνδεσουν μου ζητησαν να υπογραψει μηχανολογοs για την επανασυνδεση.καλλητερα ειναι να κοψειs το ρευμα απο την κυψελη και να κανειs τη συντηριση παρα να τουs καλεσειs για διακοπη.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, για να καταλάβω, μου λέτε ότι μπορώ να βγάλω off τους διακόπτες των κυψελών και να γειώσω, και στη συνέχεια να κάνω το ίδιο με τους διακόπτες των Μ/Σ, χωρίς να έχω διακοπή από τη ΔΕΗ; Διευκρινίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει γενική συντηρηση του Υ/Σ, θέλω μόνο να μην έχω ρεύμα στους Μ/Σ.

Link to comment
Share on other sites

 μου ζητησαν να υπογραψει μηχανολογοs για την επανασυνδεση.

 

ή ηλεκτρολόγος... προφανώς και ΣΩΣΤΑ έκαναν.... πρέπει να υπάρχει κατά νόμο αρμόδιος που θα έχει και την ευθύνη....

 

προχωρα στη συντηριση αφοβα!

 

el greco   ο 3dio δεν έχει δηλώσει στο προφίλ τι είναι... ( είναι μηχανικος ΠΕ, ΤΕ, τεχνικής σχολής, τεχνικού λυκείου?????)

 

επίσης, φαίνεται από τις ερωτήσεις ότι ΔΕΝ το έχει ξανακάνει... άρα στην πράξη δεν έχει το KNOW HOW... πως του λες το παραπάνω???? Λίγο παραπάνω ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ δεν βλάπτει... Στο κάτω κάτω δεν πρόκειται για εγκατάσταση τηλεφωνικής γραμμής...

 

3dio από την στιγμή που δεν γνωρίζεις ( γι αυτό και υποθέτω ότι ρωτάς) καλό είναι να συνεργαστείς με μηχανικό, γνώστη του αντικειμένου, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ.... όταν αποκτίσεις την εμπειρία.... θα ξέρεις τον τρόπο που θα λειτουργείς.....

Link to comment
Share on other sites

ετσι οπωs το λεs ειναι. αλλα και εμειs απο εδω ασφαλειs πληροφοριεs του λεμε να κανει.τωρα αν δεν μπωρει αs μη προχωρισει.

Link to comment
Share on other sites

Astrah, el geco και οι υπόλοιποι ευχαριστώ κατ' αρχάς για την ανταπόκριση.

 

Μηχανικός είμαι και από άποψη 'ιεραρχίας' θα είμαι ο ανώτερος κατά τη διακοπή. Ηλεκτρολόγο αδειούχο έχω, αλλά επειδή δεν έχω παραβρεθεί ξανά σε διακοπή (χρόνια μελετητικής δουλειάς...), θέλω να έχω άποψη επί του θέματος.

 

Γι' αυτό ψάχνω μια διαδικασία (τύπου τεχνικού εγχειριδίου, την οποία μάταια αναζητώ στο διαδίκτυο) για να ξέρω ακριβώς τα βήματα. Γνωρίζω περί μέσων ατομικής προστασίας, αποστάσεων ασφαλείας κλπ και ξέρω ότι από θέμα οργάνων και υποδομής (γείωση κλπ) η εγκατάσταση είναι εντάξει.

 

Ξέρω ότι ζητάω τρόπον τινά μασημένη τροφή, αλλά τι να γίνει; Έτσι τα φεραν οι συνθήκες και πρέπει να το κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.