Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σταθμη Θορυβου Α/Θ. Πόσο ενοχλουν


statik

Recommended Posts

Ειμαι υποψηφιος αγοραστης Α/Θ και με προβηματιζει η σταθμη θορυβου της εξωτερικης μοναδας.

Ειδα πχ. στα φυλλαδια τις Daikin θορυβο 69 db, κατι που φαινεται μαλλον για παρα πολυ.

Αντιθετα τις hitachi 51 db (βλεπε σελ. 13 http://www02.abb.com/global/grabb/grabb101.nsf/0/72a81522e334723cc1257b160043447c/$file/CTLG+YUTAKI+GR+%28M%29+FINAL+LOW.pdf)

 

Απο εσας που εχετε βαλει για πειτε μου Κατα ποσο ακουγοντε, και συγκεκριμενα την ωρα του υπνου τη νυχτα που ειναι και η ποιο ήσυχη ώρα

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρεσαι σε A/Θ inverter, οι συμπιεστές δεν λειτουργούν με σταθερό αριθμό στροφών και άρα κάνουν διαφορετικό θόρυβο ανάλογα από το φορτίο τους. Για να σου δώσω μια αίσθηση, η εξωτερική μονάδα Α/Θ Hitachi 5HP κατά την εκκίνηση κάνει θόρυβο αντίστοιχο ενός ήσυχου πλυντηρίου ρούχων κατά το στύψιμο. Με απλά λογική ηχομόνωση και προσεκτική εγκατάσταση δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

που σημαινει οτι θελει ελαστικες βασεις αντιστοιχες του βαρους διαφορετικα ναι μεν ο ο αεροφερτος θορυβος μπορει να ειναι υποφερτος η πρακτικα μη ακουστος αλλα οι δονησεις που θα περασουν απο ανεπαρκη στηριξη  (και απομονωση ) του μηχανηματος στα δομιακ στοιχεια θα γεννησει δυσαρεστους θορυβους.

 

καλη απομονωση του του μηχανηματος κατα τη στηριξη του πολυ δυσκολα θα φερει τον οποιοδηποτε θορυβο στο εσωτερικο. 

Link to comment
Share on other sites

η εξωτερική μονάδα Α/Θ Hitachi 5HP κατά την εκκίνηση κάνει θόρυβο αντίστοιχο ενός ήσυχου πλυντηρίου ρούχων κατά το στύψιμο

 

Με φοβιζει αυτο.... Μετα την εκκινηση σταματαει το "πλυντήριο¨" ? Για ποσο χρονο μιλαμε δηλαδη?

 

λογική ηχομόνωση και προσεκτική εγκατάσταση δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα.

Εκτος απο τις ελαστικες βασεις και τα υπολοιπα του εγκαταστάτη θελει και καμια προσθετη ηχομόνωση η μοναδα?

 

Απο οτι καταλαβα ο συμπιεστης στους Inverter κανει το θορυβο και οχι τοσο οι ανεμηστήρες. Εγω νόμιαζα οτι τον περισσοτερο θορυβο θα τον κανανε αυτοί.

Με αυτη την λογικοι οι Α/Θ που ΔΕΝ ειναι Inverter ΔΕΝ κανουν τοσο θορυβο? Π.Χ οι Α/Θ της climaveneta που ειναι επώνυμες και ποιοτικες ειναο ΟΝ/ΟFF και ειναι υποψηφια αγορα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ανεμιστήρες δεν κάνουν καθόλου θόρυβο ούτε ακούγονται τα μοτέρ τους. Ακούγεται όμως το κομπρεσσέρ οταν δουλευει δυνατά.

Οταν λέμε ακούγεται δεν κάνει σαν παπί χωρίς εξάτμιση. Κάνει ενα βουητό, μια δόνηση που μπορεί να περάσει στο σπίτι χωρίς να γίνεται ενοχλητικό, απλώς να το καταλαβαίνεις όταν δουλέυει στο full. 

Νομίζω πως το καλύτερο είναι να πατάει πάνω σε ενα μπετό που να μην ακουμπάει πάνω στο σπίτι και φυσικά σε βάσεις αντικραδασμικές. Στα περισσότερα προσπέκτους στις φωτογραφίες εχουν δείγματα απο σωστές εγκαταστάσεις.

popup_ERHQ011-016A.JPG.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, είναι πολύ σημαντική η σωστή τοποθέτηση με κατάλληλες βάσεις για περιορίζονται οι δονήσεις που περνάνε στο σπίτι. Βεβαίως σημαντική είναι και η επιλογή θέσης εγκατάστασης, αν και εκεί μεγαλύτερο βάρος ίσως έχει η απόδοση της μονάδας.

 

Σχετικά με τον αερόφερτο θόρυβο, και αφενώς επειδή οι κατασκευαστές δεν φαίνεται να ακολουθούν κάποιο πρότυπο μέτρησης (π.χ. άλλος δίνει στοιχεία για dBSPL/2m, άλλος dBSPLA/3m κλπ, σπάνια αναφέρεται η κατάσταση λειτουργίας), και αφετέρου η αντίληψη του θορύβου ειναι και προσωπική υπόθεση, ίσως μια λύση ειναι να ζητήσεις από το μηχανικό ή/και τον εγκαταστάτη να επισκευθείς μια αντίστοιχη εγκατάσταση και να σχήματίσεις γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ειμαι ειδικος σε αυτα ,αλλα γνωρίζω περίπτωση όπου γειτονας κατέθεσε μήνυση  για υπερβολικό θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.