Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το νέο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων


Engineer

Recommended Posts

Νέο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), συγκροτήθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

 

Το ΣΑΕΠ έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας στην Ελλάδα κατά τους όρους του Π.Δ. 38/2010 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016− Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016», το ν.4111/2013 (ΦΕΚ 18 Α΄) και το άρθρο 5 του ν. 4205/2013 (ΦΕΚ 242 Α΄) «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και άλλες διατάξεις».

 

Το Συμβούλιο αποτελούν οι κάτωθι:

 

1) Σινάνης Γεώργιος, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Παχή, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2) Σταμάτης Αλατσαθιανός, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Καλδή.

3) Αθηνά Πλέσσα − Παπαδάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Χηνοπούλου μόνιμη διοικητική υπάλληλο της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4) Παναγιώτης Ευθυμιάδης Ειδικός Επιστήμονας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αγγελική Γεωργιάδη, Δικηγόρο.

5) Νικόλαος Παπαθανασόπουλος αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια τη Μαρία Ζακούλα μόνιμη διοικητική υπάλληλο της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6) Δημήτριος Νικολάου του Αντωνίου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Νερατζούλα Τσαλίκη.

7) Οδυσσέας Γεώρμας εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Βασιλική Κούρου του Ηλία.

8-) Αναστασία Αρβανίτη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Παπαδημητρίου.

9) Ρούνη Παναγιώτα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χανιαλίδη Σπυρίδωνα του Παναγιώτη,

10) Κόκκιζα Σταυρούλα του Δημητρίου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δήμητρα Ζαφειροπούλου.

11) Γαρυφαλλιά Γιδάκου του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ως τακτικό μέλος, μεαναπληρωτή τον Γρηγόριο.

12) Στέργιος Πρεβέντης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Υ/Β΄ Ουζουνίδη Θεόδωρο.

13) Μαρία Μερτζάνη,εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Ευθυμίου.

14) Παρασκευή Μαρία Στρούμπου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ρόζα Δελατόλα του Φραγκίσκου.

15) Γεωργούλα Γεωργία εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ανθυπασπιστή Παπαδόπουλο Στυλιανό.

16) Ευάγγελος Διαλυνάς, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Δημητρίου.

17) Γεώργιος Αρσένος εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Μπιλάλη Δημήτριο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

18) Δημήτριος Δημόπουλος, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Άγγελο Μητσάρα.

19) Αθανάσιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Κοΐνη.

20) Ευτυχία Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Καρπάθιου.

21) Θαλής Παπαδάκης εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Βασιλική Μπουκουβάλα, του Δημητρίου.

22) Τριανταφυλλιά Αθανασίου εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Ζήση.

23) Μαρία Πασακιώτου − Μπιντούδη του Αγγελή, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σταμάτιο Πίνη.

24) Αναστάσιος Κλωνής του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Διονύσιο Νεόφυτο.

25) Ευάγγελος Τριγώνης εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σταύρο Σταθόπουλο του Αθανασίου.

26) Κυριακή Κεραμιώτου εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Καραμπέτσου.

27) Ευθαλία Μπουλταδάκη του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αγορή Σβόλη.

28) Ευανθία Σακελλάρη, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Ψυχογιού − Πέτερσον.

29) Ευθυμία Γεννατά Μικελάτου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Λάμπρο Κολοκούρα.

30) Αριστείδης Κολοτούρος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Παπαθανάση.

31) Φανή Πεχλιβάνη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Περμανθία Πανανή.

32) Γεώργιος Δραχτίδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Κωνσταντία Μπελαλή.

33) Κωνσταντίνος Ουλής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσιόγκα.

34) Άννα Μακρίδου του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Γεώργιο Φούντο του Πολύβιου.

35) Αθανάσιος Κικινής του Αποστόλου, εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σταύρο Πετράκη.

36) Δημήτριος Γκίνης του Αναστασίου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Τσούχλο.

37) Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Βατόπουλο.

38) Σωτήριος Δαμίγος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (Π.Ε.Ο.Ο.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Άγγελο Πάνο.

39) Ελένη Δημητρακοπούλου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Καραγεώργη.

40) Γεώργιος Παπουτσής, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Βιοτεχνικού Συλλόγου Αδειούχων Ορθοπεδικών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καρβούνη.

41) Χρήστος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.Ο.Τ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Σμαραγδή.

42) Ιωάννης Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Χάλαρη του Δημητρίου.

43) Κώστας Σταματάκης, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μάρκο Κοντιζά.

44) Γεώργιος Κωνσταντέλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Χατζηκωνσταντίνου του Εμμανουήλ.

45) Γεώργιος Βλασόπουλος , εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντελεήμονα.

46) Αλέξανδρος Φλέγγας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δανιήλ Μιχαήλ.

47) Στυλιανός Μαμαλάκης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Κόκκοτο.

48) Ευστάθιος Παναγόπουλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Χατζάκο.

49) Ιορδάνης Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εργοληπτών Υποβρυχίων Εργασιών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Σαββίδη.

50) Ευστάθιος Δάρας, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Κωνσταντόπουλο.

51) Ανδρέας Κολοβός,εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Καλύβα.

52) Βερδούλης Ανδρέας, εκπρόσωπος της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Χατζηκωνσταντινίδη Μιχαήλ.

 

Πηγή: http://iekemtee.gr/e...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον μεν….

Αλλά συμβούλιο αποτελούμενο από 52 άτομα να δω τι συνεδριάσεις θα κάνουν.

52 άτομα να πάρουν τον λόγο έστω για 15 λεπτά το  καθένα χωρίς κενά χωρίς διαλλείματα είναι αδιάκοπες 13 ώρες….

Link to comment
Share on other sites

Εύκολο... Θα το κάνουν σαν τα δημοτικά συμβούλια...

Θα χωριστούν σε παρατάξεις οπότε θα μείνουν μόλις 4-5 γνώμες...

Με το κλείσιμο της 3-ωρης συνέλευσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εμπλακεί σε υποκριτικό ξυλοδαρμό για την δήθεν υπεράσπιση συγκεκριμένων ομάδων επαγγελματιών.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνεται για τους παλαίμαχους των ΤΕΙ που ψάχνουν για δεκαετίες τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και γιαυτούς θα ορίζεται ειδική ώρα εκτόνωσης όπου θα μπορούν να βγάζουν τα απωθημένα τους!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα συμβούλια, λειτουργούν ενίοτε και ως "άλλοθι". ("έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό τους εκπροσώπους σας στο συμβούλιο τάδε") φέξε μου και γλύστρησα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.