Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέντευξη στη Μινέρβα Ελαιουργία: Monkey Business


Doomantia

Recommended Posts

Φίλε Moonloop σεβαστή η γνώμη σου, αλλά να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

 

Το μόνο καλό που μπορεί να προκύπτει από τέτοιες διαδικασίες, είναι συζητήσεις σαν αυτή που κάνουμε. Το "ξεκόλλα και πάμε παρακάτω" είναι συνταγή για γκρέμισμα και όχι εποικοδομητική συμβουλή. Δε λέω ότι κλαίμε, αλλά δε γελάμε κιόλας. Και κυρίως σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα.

 

Τώρα, αν νομίζεις ότι το έχω διογκώσει, πραγματικά ζηλέυω την ψυχολογία κάποιου που πηγαίνει από Interview σε Interview, συζητώντας με τον κάθε απίθανο για το κάθε απίθανο θέμα και όταν παίρνει το fail - για θέση που δεν υπήρχε - λέει "έλα μωρέ, πάμε παρακάτω". Κατά τη γνώμη μου, έτσι απλώς στρώνουμε χαλί για τα χειρότερα που έρχονται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό που σου λέει και σωστά ο συνάδελφος , είναι ότι καλά κάνεις και τους κράζεις , καλά κάνεις και εσύ και όλοι οι άλλοι όταν ξεσκεπάζετε μαιμού θέσεις , γιατί είναι πρακτικές που πρέπει να χτυπιούνται , αλλά από την άλλη δεν πρέπει να μένεις σε αυτό και να σε στενοχωρεί , αφού από την στιγμή που σαν εργαζόμενος προσφέρεις και πλασσάρεις τον εαυτό σου και τα προσόντα σου , είναι λογικό και αναμενόμενο να έχεις αποτυχίες .

 

Σε αυτή την φάση είσαι πωλητής των προσόντων σου , οπότε οι πωλήσεις δεν είναι ποτέ 100 % . Το να κράζεις όμως όποιους συμπεριφέρονται απρεπώς η όποιους παριστάνουν τους αγοραστές , ενώ δεν ενδιαφέρονται , είναι λογικό , αλλά και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού .

 

Δηλαδή ένας που πουλάει σπίτια , κάθε φορά που τα δείχνει θα κάνει πώληση ? Οχι βέβαια . Και αυτήν την εποχή σχεδόν καθόλου . Εχει κόστος χρόνου , χρήματος γιά την μετακίνηση , πολλές φορές η διαδικασία γίνεται ΣΚ και διακοπές που δεν δουλεύουν οι υποψήφιοι αγοραστές . Εχει ακόμα και real estate tourists οι οποίοι βγαίνουν βόλτα τα ΣΚ να δούν τι παίζει , όπως το ίδιο συμβαίνει και στις εμπορίες αυτοκινήτων . 

 

Γενικά λοιπόν , κράξε αυτά που γίνονται , αλλά προχώρα παρακάτω , γιατί τα περισσότερα από αυτά που έγιναν είναι αναμενόμενα και λογικά , πέραν του γεγονότος , αν καταθέτουν αγγελίες γιά ανύπαρκτες θέσεις που είναι βασικά ανήθικο , γιατί παίζει με την αγωνία των ανέργων και πρέπει να στηλιτεύεται . 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φιλε doomantia,

 

κανεις μεγαλο ζητημα ενα θεμα που πανω απο μια μερα και πεντε δεκα γ@#$@#$@#$αυρα δεν αξιζει. αυτο σου λεω με το ξεκολα

 

πιο πολυ "χαλιεσαι" μετα παρα με το ιδιο το γεγονος.

 

να στο πω κι αλλιως..

 

αμα σου ριξει χυλοπιτα μια γκομενα χωρις αιτια αφορμη και δικαιολογια (σπανιο ε?? χαχαχχαχαχα) τι θα εκανες δλδ???

θα ποσταρες παντου οτι δεν σου ειπε το γιατι??? θα το συζητουσες μαζι της και θα ειχες την απαιτηση να σε ενημερωσει???

 

παμε παρακατω και ας σου γινει μαθημα ωστε να εισαι πιο στα @@ σου σε τετοια ζητηματα.

 

 

ps.

Εχουν ανεβει απειρα θεματα με κακες πρακτικες εργοδοτων/καθηγητων/συναδελφων αρα με αυτον τον τροπο σκεψης δεν θα επρεπε κανεις

να ανεβαζει τιποτα γιατι αλλιως αναλωνεται σε κατι που δεν εχει νοημα..

 

δεν με καταλαβες.

Edited by MoonLooP
Link to comment
Share on other sites

Καλά τους έκανες και λίγα τους είπες. Και μόνο τα τεστ που σου έβαλαν ήταν καραγκιοζιλίκια.

Link to comment
Share on other sites

Moonloop εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί σου.

 

Πραγματικά χαίρομαι που γράφονται τέτοια σχόλια εδώ, γιατί απλούστατα αποδεικνύεται η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται κάποιες καταστάσεις και τελικά καταλήγουμε να σκάβουμε μόνοι μας το λάκο μας.

 

Πιστεύεις αλήθεια πως το να μπλέκεις σε ατελείωτες διαδικασίες συνεντεύξεων για θέσεις που ενδεχομένως να μην υπάρχουν, έχει κάποια σχέση με μια χυλόπιτα; 

 

Από όσα έγραψα, κατάλαβες ότι ενοχλήθηκα που δε με πήρανε; Ή ότι αν με είχαν πάρει, δε θα έκανα το παραπάνω post; Ή από όσα συζητιόνται εδώ, το συμπέρασμά σου είναι ότι κάποιοι γραφικοί μηχανικοί που αναζητούνε καλύτερη δουλειά για τον εαυτό τους και καλύτερες συνθήκες ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ, απλώς ποστάρουν την γκρίνια τους και την κακομοιριά τους σε ένα forum;

 

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι λίγο πιο σύνθετο; Μήπως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα συμβάντατα με τέτοια αδικαιολόγητη ελαφρότητα και ιλαρότητα;

Link to comment
Share on other sites

πραγματικα πιστευω οτι δεν εχεις ιδεα της αγορας εργασιας εδω και πολλα (δεκαδες χρονια) και εφαγες σκαμπιλι που σε ετσουξε.

 

απο κει και περα το εχεις σκισει με το να ποσταρεις 10 μερες για το τροπο που σου συμπεριφερθηκαν (οκ ακομψος αλλα οχι δα οτι σε προσεβαλαν!)

 

ασχολησε παραπανω απο οσο πρεπει.

 

αν ειχες μεινει στο 1 post (οπως τα ειπες στην αρχη) θα ησουν αψογος!

 

τωρα πια χανεις το δικιο σου.

 

παμε παρακατω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα θέμα δεν το συνεχίζω μόνος, φαντάζομαι ότι συμφωνείς σε αυτό. Το αν κρατάει Χ, Υ ή Ζ μέρες, σημαίνει ότι υπάρχει συμμετοχή στη συζήτηση.

 

Τώρα για το σκαμπίλι που με έτσουξε, δεν πρόκειται να σε αμφισβητήσω. Αντίθετα, θα αφήσω όλους τους συμμετέχονες στη συζήτηση να παρατηρήσουν το ύφος του μηνύματος καθώς και ενδιαφέρουσες λεπτομέρεις αυτού... Όπως και να έχει όμως, πιστεύω ότι η αντιπαράθεση επί προσωπικού δε χωράει σε τέτοια συζήτηση.

 

Όπως είπα και πριν, απαντήσεις σαν εκείνες του μέλους Moonloop είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να κατανοήσουμε σε βάθος το επαγγελματικό και κοινωνικό μας περιβάλλον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οκ φιλε μου πλεον περναμε στα ορια της παραψυχολογιας! :mrgreen:

 

πλεον θα μας πεις οτι σε αναγκαζουμε να ποσταρεις ...

σε αναγκασανε να κανεις τα interview..

σε αναγκασανε να πας στα τεστ....

 

ελα παμε παρακατω....

 

ακουμπας τα ορια του trollαρισματος....

 

μηπως σε πραγματικα σε "πειραξανε" με τπτ περιεργα τεστ εκει στο interview?? (πλακα κανω μην παρεξηγηθεις)

 

"Όπως είπα και πριν, απαντήσεις σαν εκείνες του μέλους Moonloop είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να κατανοήσουμε σε βάθος το επαγγελματικό και κοινωνικό μας περιβάλλον"

 

καλο θα ηταν να μην βαζεις πληθυντικο και να μιλας για τον εαυτο σου

γιατι οπως σου ειπα οτι δεν εχεις ιδεα του τι συμβαινει δεκαετιες τωρα.....

αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι μαζι σου μεγαλο κομματι μηχανικων.

ειμαι σιγουρος οτι πανω απο 80% των μηχανικων (της πιατσας και οχι του καναπε) τα ξερουν και τα εχουν φαει στη μαπα (συγνωμη για την εκφραση)

 

απλα εσυ το ανακαλυπτεις σημερα και περνας σοκ (δεν θα επρεπε).

 

αν κατι σε χαλαει το καταγγελεις και πας παρακατω ... απλα και τελος.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βλέπω και είναι και η ουσία, είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές από HR και γενικά σε διαδικασίες πρόσληψης πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτό...Αλλο το να αναφέρουμε τις εμπειρίες και να συμβουλέψουμε ίσως τον άλλο τι έχει να αντιμετωπίσει με κάποιον συγκεκριμένο (και στο φόρουμ υπάρχει θέμα με μούφα αγγελία που ψάχνουν ασφαλιστή, αντί για στέλεχος που λέει) και άλλο να αλλάξουμε την πολιτική προσλήψεων της κάθε εταιρείας. 

Οκ,η Minerva εφαρμόζει εξοντωτικές διαδικασίες, είναι αγενείς, κτλ κτλ....Τι θα γίνει αύριο, δεν θα πάνε άλλοι για συνέντευξη, ή η διοίκηση θα βάλει χέρι στο HR? Τίποτα δεν θα γίνει θα συνεχίσουν την ίδια τακτική. Κέρδος για εμάς η πληροφορία για τις διαδικασίες..

Εξω τα πράγματα είναι άγρια....Πάντα ήταν απλά κάποτε υπήρχαν περισσότερες επιλογές. Εχανες 2 έβρισκες την τρίτη. Σήμερα ο κόσμος κάνει αμάν για μία θέση εργασίας και με 500ευρώ. Ναι είναι άσχημο να παίζουν κάποιοι παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων, ναι είναι άσχημο να μην σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Αν και πάλι πιστεύω, όπως και το έγραψα πριν, ότι δεν έχουν κανέναν λόγο και κέρδος να εφαρμόζουν στρατιωτικά καψώνια... 

Link to comment
Share on other sites

Πάντα θεωρούσα τον όρο "ανθρώπινοι πόροι" μακάβριο. Οταν οι "μανατζαραίοι" αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους λες και είναι πρώτες ύλες ή εξοπλισμός τότε κατά τη γνώμη μου κάτι δεν πάει καλά.

 

Οταν πρωτοβγήκα στην αγορά εργασίας, δεν είχαν έρθει ακόμη στην Ελλάδα αυτές οι αμερικανιές (ή τουλάχιστον δεν ήταν διαδεδομένες) και τα πράγματα ήταν απλά. Ούτε "Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέχετε στις συνεντεύξεις" υπήρχαν, ούτε οδηγοί συμπλήρωσης βιογραφικών κυκλοφορούσαν. Σήμερα τα πράγματα θεωρώ ότι έχουν ξεφύγει τελείως και απ' ότι αντιλαμβάνομαι (και από την παρούσα συζήτηση) το καθεστώς αυτό είναι αποδεκτό και από την πλειονότητα των συναδέλφων.

 

Θα 'θελα να 'ξερα, οι όποιοι μηχανικοί είναι "διαχειριστές ανθρώπινων πόρων" πως θα χαρακτήριζαν τις διαδικασίες αν ήταν από τη μεριά του υποψήφιου για μια θέση. Μου θυμίζουν τους έφεδρους παληά (ή και σήμερα πιθανόν) στον στρατό που όσο ήταν στο κέντρο έβριζαν όσους τους πηδούσαν και μετά από λίγο καιρό γίνονταν χειρότεροι.

 

Αλλά, άντε ας δεχτώ ότι καλώς υπάρχει αυτή η εξέλιξη γιατί στο κάτω - κάτω ειδικά σε περιόδους μεγάλης προσφοράς και μικρής ζήτησης θα πρέπει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός βέλτιστης επιλογής. Γιατί όμως πρέπει η επιλογή να γίνεται χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο και όχι για κάλυψη πραγματικών αναγκών αλλά για να δικαιολογούν κάποιοι την ύπαρξή τους; Αν δεν κάνω λάθος αυτό στηλιτεύει ο Doomantia και πολύ καλά κάνει.

 

Οσο για το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, πιστεύω ότι όχι δεν μπορούμε, αλλά αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα ότι το σύστημα ασθενεί. Λύσεις σε τέτοια ζητήματα μπορούν να δοθούν μόνο συλλογικά. Στην εποχή όμως της ατομικότητας και του ωχαδερφισμού που ζούμε αυτό είναι άπιαστο όνειρο. Καληνύχτα μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.