Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομησιμότητα σε τυφλό αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέος τοπογράφος μηχανικος και ανέλαβα να κάνω ένα τοπογραφικό  στον οικισμο του Γέροντα (<2000 κατοικων) στον Δήμο Νέστου. Το συγκεκριμένο τεμάχιο 139 (Οριστικής Διανομης 1930)  τέμνεται απο το όριο του οικισμού με αποτέλεσμα απο τα 10 στρεμματα που είναι συνολικα τα 3 να είναι εντός. Το γεωτεμάχιο συνδέεται με δρόμο ο οποίος όμως θεωρητικά δεν είναι χαρακτηρισμένος ως δρόμος αλλά είναι μέρος ενός άλλου τεμαχίου (133) το οποίο ανήκει στο Υπ. Γεωργίας. Απο τη στιγμή που  το συγκεκριμένο τεμάχιο τυπικά δεν έχει προσβαση σε δρόμο και άρα δεν έχει προσωπο είναι Αρτιο αλλά μή οικοδομήσιμο;  ή δεν επηρεάζεται η οικοδομησιμότητα του απο την έλλειψη προσώπου; 

 

Ευχαριστώ!

post-39264-0-87964800-1386935304_thumb.jpg

 

Edited by foxhound
Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας γενικά για εντός-εκτός (και όχι για περιπτώσεις διανομής), για την οικοδομησιμότητα των εντός οικισμού (<200 κατ), είναι απαραίτητηη ύπαρξη προσώπου.

Για τα εκτός δεν ισχύει αυτό, εφόσον προϋπάρχουν της 31/12/2003. Συνεπώς, εφόσον το γεωτεμάχιό σου δεν έχει μεταβληθεί μετά την 31/12/2003, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλες απαγορεύσεις (ΓΠΣ, ΖΟΕ, Αρχαιολογία κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

Οι διανομές δεν έδωσαν, νομίζω, ποτέ χωράφια χωρίς πρόσοψη σε δρόμο. Το υπουργείο γεωργίας έκανε τις διανομές και δεν είχε δική του γη να διαχειριστεί. Γράφει λοιπόν πως το "τεμάχιο 133" είναι του υπουργείου Γεωργίας? Εγώ έτσι όπως το βλέπω είναι αγροτικός δρόμος (και νομίζω το 1930 σαν τέτοιον το σχεδίασαν). βλέπω πως φτάνει, νοτιοανατολικά, μέχρι και πέρα από το ρέμα. Εγώ προσωπικά θα έγραφα "αγροτικός δρόμος" που οδηγεί μάλιστα και στον οικισμό. Αν "επιθέσεις" επάνω τον οικισμό να αποτελεί και προέκταση κάποιου δρόμου αυτού.  Κρίμα που ξεκινάς με προβλήματα!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! nbr και μένα για αγροτικός δρόμος μου φαίνεται , αυτά που σας ανέφερα για το "τεμάχιο 133" είναι αυτά που μου είπε ο υπάλληλος της τοπογραφικής. Πήγα και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και μου είπαν οτι κατέθεσαν έρωτημα για το αν μπορεί να γίνει κύρωση του συγκεκριμένου δρόμου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.