Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας


Engineer

Recommended Posts

Τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, παρουσίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση εργασίας με τους αντιπεριφερειάχες, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι γγ του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης και ο γγ του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις δράσεων που αφορούν τους τομείς αρμοδιότητάς τους.

 

Όπως σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός, ο αθλητικός, ο αγροτικός, ο τουρισμός υγείας- ευεξίας και η κρουαζιέρα, και η δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.

 

Η υπουργός Τουρισμού ζήτησε τη συνεργασία των περιφερειών, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινή επιδίωξη, που είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και η ισόρροπη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο, προκειμένου να διαμορφωθεί μία ενιαία στρατηγική για την προώθηση του τουρισμού. Συγκεκριμένα, επισήμανε τη συγκρότηση της μόνιμης διυπουργικής επιτροπής για τον συντονισμό του έργου και των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και της επιτροπής θεμάτων τουρισμού και ελέγχου παραβατικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

 

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «η φετινή τουριστική χρονιά πήγε καλά, καθώς τα στοιχεία μιλούν για περισσότερους από 17,5 εκατ. τουρίστες και περί τα 12,5 δισ. ευρώ έσοδα, που δημιουργούν προσδοκίες ότι τα πράγματα αλλάζουν». «Πλέον, μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάζουμε μπροστά, καθώς ο τομέας του τουρισμού, που αντιπροσωπεύει το 18 έως 20% του ελληνικού ΑΕΠ και το 20% των θέσεων εργασίας, είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη και της ελληνικής περιφέρειας» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/οι...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.