Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τους Μηχανικούς και το ΤΕΕ


Engineer

Recommended Posts

Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο περιλαμβάνονται σε τέσσερα ξεχωριστά άρθρα, ρυθμίσεις , που δίνουν άμεση λύση σε πάγια αιτήματα, πολλών ετών, των Μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Οι ρυθμίσεις, που παρουσιάστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου 2013, σε κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, όπως ήταν αναμενόμενο παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, καθώς το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνονται οι σχετικές διατάξεις προγραμματίζεται να ψηφιστεί άμεσα και από τις αρχές του νέου χρόνου να είναι νόμος του κράτους. Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στη στήριξη του τεχνικού κόσμου της χώρας, τον εξορθολογισμό κρίσιμων τομέων του συστήματος παραγωγής έργων, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τον έλεγχο όλων των συντελεστών παραγωγής έργων. Ειδικότερα οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν:

 

-Το ΤΕΕ φορέας πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων: Eίναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μητρώων όλων των τεχνικών επαγγελμάτων σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, καθώς επίσης ότι το μέτρο θα συμβάλει στην ποιότητα των κατασκευών, την ασφάλεια των πολιτών και στην αντιμετώπιση παθογενειών, όπως η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

 

-Το ΤΕΕ φορέας τιμολογίων και τιμών τεχνικών έργων: H λειτουργία από το ΤΕΕ, ενός αξιόπιστου μηχανισμού τιμολόγησης των έργων είναι το πρώτο βήμα για ενιαίες προδιαγραφές, προϋπολογισμούς και διαφάνεια στα δημόσια έργα.

 

- Ένταξη του ΤΕΕ ως υπηρεσίας μιας στάσης στο Γ.Ε.ΜΗ: Αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία, ενώ θα μειωθούν τα διοικητικά βάρη τόσο για τον τεχνικό κόσμο, όσο και για τις δεκάδες υπηρεσίες, αφού η διεκπεραίωση θα γίνεται με ταχύτητα, οικονομία και διαφάνεια.

 

-Ίδρυση νέων τμημάτων εντός ΤΕΕ: Απόφοιτοι ανωτάτων σχολών Πληροφορικής, Περιβαλλοντολόγοι κλπ θα μπορούν να συμμετέχουν από κοινού και ισότιμα με τους Μηχανικούς σε επαγγελματικά και επιστημονικά τμήματα, με αιρετή διοίκηση.

 

Πηγή και πλήρες άρθρο: http://web.tee.gr/st...oys-kai-to-tee/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση έχουν όλα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος μηχανικός και που ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο? Μπράβο ΤΕΕ επιτυχία.......Ουστ

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Τρελοί είναι να χάσουν λεφτά? Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά.....μόνο τα μητρώα και οι πιστοποιήσεις. Και να σκάνε τα παράβολα και ποιος ξέρει τι άλλο.

Μιλάμε για μακράν το χειρότερο επάγγελμα στην Ελλάδα. Ντροπή και μόνο να το δηλώνεις...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι μέλος του ΤΕΕ , αν και πολλές λειτουργίες του επαγγελματικά με επηρεάζουν , αλλά η εντύπωση που μου δίνεται με όσα τωρινά και μελλοντικά έχει αναλάβει είναι πως, από επιστημονικός  φορέας στήριξης των διπλωματούχων μηχανικών και  τεχνικός γνωμοδοτικός φορέας του Ελληνικού κράτους μετατρέπεται , αργά αλλά σταθερά ( με το αζημίωτο υποθέτω για κάποιους ) σε εταιρεία  παροχής υπηρεσιών, αντικαθιστώντας κρατικές δομές με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις κατηγορίες των μηχανικών .  

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

φίλε tasanto, ούτε μηχανικός άνω των 35 θα υπάρχει εάν δεν καταπέσουν στο ΣτΕ οι νέες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ... έχεις δεί τι πρόκειται να πληρώνουν οι παλιοί??

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.