Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aρτιότητα σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας


AKISKOYR

Recommended Posts

Εχω ένα αγροτεμάχιο (γήπεδο)  το οποίο ευρίσκεται με φάτσα σε εθνικού δρόμο .Το αγροτεμάχιο αυτό προέρχεται από διανομή και είναι σε γη  ΑΓΡΟΤΙΚΗ υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας. Είναι φάτσα σε εθνική οδοί και είναι από την διανομή 18 στρέμματα. Σήμερα πρέπει να το χωρίσω σε 8 στρέμματα και 10 στρέμματα . Το κάθε νέο τεμάχιο πληροί τους όρους δόμησης κατά κανόνα του Π.Δ του 85 (εκτός σχεδίου) .Βάσει του άρθρου 51 του 4178/13 παράγραφο 11.α. Το άρθρο αυτό αναφέρεται  για έκδοση  αδείας δόμησης ,αλλά συν όλα τα αλλά λέει ‘. Η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης σε περιπτώσεις χαρακτηρισμού περιοχής ως γη υψηλής παραγωγικότητας με την έγκριση  Γ.Π.Σ. ή Ζ.Ο.Ε. χορηγείται σύμφωνα  με τις  χρήσεις  γης  και  του  όρους  δόμησης που ίσχυαν  πριν την  έκδοση  αυτών  και  μόνο επί ακινήτων που έχουν πρόσωπο σε εθνικές  και επαρχιακές οδούς ή και βρίσκονται εντός  αποστάσεως διακοσίων (200) μέτρων για τον άξονα αυτών, κατά τα ανωτέρω’. Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο πληροί τους όρους  (προσθετικά) .Αρα η δική μου άποψη από την στιγμή που μου δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης αδείας δόμησης με ‘του  όρους  δόμησης που ίσχυαν  πριν την  έκδοση  αυτών  ‘ μπορώ να το το κατατμήσω με το  Π.Δ του 85, να το μοιραστώ . Θα ήθελα την άποψη σας..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

ειναι μια δυσκολη ερωτηση

θεωρω οτι αναφερεται στην αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα..."οπως ηταν ο αγρος" πριν την ΓΥΠ..

 

 

Μιλαει για ΑΔ συμφωνα με τις χρησεις γης  και τους ορους δομησης...όπως ισχυαν πριν...

 

 

οχι για κατατμηση...

αρα...αν το  κατατμησεις... χανεις την ιδιοτητα του   "πριν..."

 

ασε που αν ειναι το οριο 10 στρ. πώς να κοψεις τα 10  στρ. απο τα 18 στρ.???

 

να δουμε αν το εχει αντιμετωπισει καποιος...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ  core mempers. Την αρτιότητα την εχω (και για τα 10 και για τα 8 .Την οικοδομησημότητα πιστεύω και αυτήν την εχω γιατί οπως λες "οπως ήταν ο αγρος" πριν την ΓΥΠ... Το πρόβλημα μου (ερώτημα είναι) χάνω η οχι ?? χάνεις την ιδιότητα του   "πριν..." οπωσ ορθά γράφεις. Τώρα πιστεύω κατά την ταπεινή μου  γνώμη  τα 10 στρέμματα είναι άστοχο.(ΖΟΕ)  Δεν εχει καμία σχέση. Τα τέσσερα έχουν σχέση και οι παρεκκλίσεις. Χιλια ευχαριστω που ασχοληθηκες με το θεμα μου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.