Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ρωγμές σε σοβά και ευθύνη Μηχανικου


teerroreer

Recommended Posts

@BAS : Η εμπειρία μου στη νέα οικοδομή δεν είναι μεγάλη αλλά θα ήθελα να μου πεις γιατί πιστεύεις ότι τα έτοιμα κονιάματα που είναι πήχτρα σε ρητίνες και πρόσθετα είναι πιο ευπαθή; Δηλαδή αν έχω έτοιμο σοβά με ρητίνες και ίνες θα έχω πρόβλημα; Εντάξει ίσως για τους παστώδεις αλλά και για τα κονιάματα; 

Με ενδιαφέρει γιατί θέλω να σπρώξω τεχνίτες και πελάτες στο βιομηχανοποιημένο προϊόν...

Link to comment
Share on other sites

Εφτιαξα την πρώτη πολυκατοικία το 1997 με έτοιμους σοβάδες . Δυστυχώς το πρόβλημα είναι το εξής . Η μη πρόσμιξη ασβέστη σε γλυτώνει μέν από τις λεγόμενες πεταλίδες , αλλά μειώνει κατά πολύ την ελαστικότητα του σοβά . Αυτοί τότε χρησιμοποιούσαν μεθυλοκυτταρίνη αν θυμάμαι καλά .

Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ ο σοβάς είχε πολύ καλή πρόσφυση και ήταν πολύ ισχυρός , είχε θέμα με τους βορεινούς τοίχους και τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας . 

 

Δηλαδή εδώ μπορεί σήμερα να ρίξει μιά βροχή με νοτιά και θερμοκρασία περιβάλλοντος 15-20 βαθμούς και την επόμενη μέρα η την ίδια νύχτα να γυρίσει σε 5-7 μποφώρ βοριά και η θερμοκρασία να πέσει 10 βαθμοὐς και η υγρασία από το 90 % στο 30 % .

 

Αυτή η αλλαγή στους βορεινούς τοίχους που δεν τους βλέπει ο ήλιος γιά να τους στεγνώσει , δημιουργεί ρωγμές που η μη ελαστικότητα του σοβά δεν μπορεί να απορροφήσει . Δυστυχώς αυτό μου συνέβει και εμένα και δεν αποκαταστάθηκε ποτέ σε ποσοστό 100 % , ενώ το πρόβλημα διαπιστώθηκε από ξένο Γερμανό τεχνικό που έφερε η εταιρεία .

 

Δεν ξέρω αυτά τα χρόνια αν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα , αφού δεν πολυπερπάτησε το σύστημα , αλλά τότε είχε δημιουργηθεί τέτοιο θέμα σε πολύ κόσμο . Ιδιαίτερα μονοκατοικίες , αφού γιά τις πολυκατοικίες ήταν ακριβό σαν λύση και το πρόβλημα σημαντικό .

Link to comment
Share on other sites

ρε παίδες 

θέλω να σας ρωτήσω

αν βάλατε ποτέ το χέρι σας σε θερμοπρόσοψη

όταν ο ήλιος χτυπάει κάθετα πάνω της!!

 

βάλτε το πρώτα ή πλησιάστε κάπως μια θερμοπρόσοψη

και θα αντιληφθείτε τι γίνεται

 

Όλη η ηλιακή θερμοκρασία επειδή δεν περνάει στην τοιχοποιία

όλη  μα ΟΛΗ συσσωρεύεται  στο σοβά!!

 

Πως να μην σκάσει στην προκειμένη περίπτωση 

που δεν αναφερόμαστε σε θερμοπρόσοψη, αλλά σε τοπική μόνωση δοκών και υποστυλωμάτων

στα σημεία πλησίον της επαφής της με την εν συνεχεία αυτής, τοιχοποιία που  έχει άλλο συντελεστή θερμοαγωγιμότητας (τούβλο-μόνωση-τούβλο)???

 

Για να μην σκάσει θα έπρεπε ο σοβατζής να εφαρμόσει το σοβά με άλλα υλικά 

στις δοκούς και υποστυλώματα 

και άλλα στην τοιχοποιία με ενδιάμεση μόνωση

κάτι που δεν γίνεται όμως και αυτό το φαινόμενο κατάντησε  σύνηθες πλέον

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οι ρωγμες σε σοβα αμα ειναι ο κλασσικος σοβας ειναι επειδη ο σοβατζης εβαζε πολυ ασβεστη στο μιγμα επειδη δεν ηθελε να κολαει το υλικο στους σωληνες. συνηθως με 3-4 χερις βαψιμο αυτο καλυπτεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλή χρονιά σε όλους σας και σας ευχαριστώ εκ μέρους του παλιού συναδέλφου. SIRADRAB πέτυχες διάνα, μόλις είδε το σχόλιο σου γελασε ο συναδελφος. Φωτογραφίες εχω δει jtb, αλλα δεν τις πηρα να τις ανεβάσω, αλλα η περιγραφη ειναι ακριβής(με την έννοια οτι δεν λεει μουφες ο άνθρωπος αλλιώς δεν θα ανοιγα την συζήτηση). KANA τι να σ πω, ζωγραφισες το προβλημα, και εγω αυτα σκεφτόμουν κ δεν τολμουσα να ξεστομισω την λυση...

 

Α, ο μαστορας ήταν του μηχανικου, και καλός στην δουλεια του(σε οτι εχω δει και μου εχει πει ο συναδελφος)

Edited by teerroreer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.