Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα επικοινωνίας kostal piko 10.1 με laptop


panoshlektr

Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα την βοήθειά σας διότι προσπαθώ να συνδέσω τον inverter με το λαπτοπ και δεν επικοινωνούν.Την σύνδεση την κάνω με καλώδιο ethernet. Ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους; 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Γενικά υπάρχουν δύο τρόποι επικοινωνίας.

1. Απευθείας με τον web server του inverter χρησιμοποιώντας απλά το πρόγραμμα περιήγησης που έχεις για το internet (π.χ. Mozilla Firefox). Αρκεί στη γραμμή πλοήγησης να βάλεις την ip του inverter και συνδέεσαι.

2. Χρησιμοποιώντας το PIKO master control, το ειδικό software που προτείνει ο κατασκευαστής για την εποπτεία του συστήματος. Με τη σωστή συμπλήρωση των στοιχείων στη μάσκα που αφορά τα στοιχεία του inverter μπορείς να συνδεθείς με αυτόν και να κατεβάσεις δεδομένα, να πάρεις γραφικές παραστάσεις και να δημιουργήσεις έτσι ιστορικό. Το συγκεκριμένο software το κατεβάζεις και πάλι από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

 

Αν έκανες τα παραπάνω σωστά και δεν μπόρεσες να συνδεθείς, υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις:

α) Συνδέεις το ethernet καλώδιο στη δεύτερη ethernet θύρα του inverter (το Communication Board II τουλάχιστον, έχει 2 θύρες ethernet).

Αν δεν πετύχει και το παραπάνω:

β) Κάνεις update στο software του inverter σου. Η πλέον επικαιροποιημένη έκδοση που μπορείς να κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή είναι η 4.11. Ακολουθείς τις οδηγίες και κάνεις το update. Λογικά, μετά από αυτή τη διαδικασία ο inverter θα μπορεί να επικοινωνήσει κανονικά με τον υπολογιστή σου. ΣΗΜ: Αν δεν βρίσκεις τις οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία του update, μπορείς να απευθυνθείς τηλεφωνικά στην τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή. Τα τηλέφωνα θα τα βρεις στο site. Η έδρα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζω να βοήθησα.

Edited by karajon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.