Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματική Ηθική: Ιδιότητα Εκτιμητή VS επάγγελμα Μηχανικός


Recommended Posts

Καλησπέρα. 

Το θέμα αφορά σε συναδέλφους που δραστηριοποιούνται και έχουν εμπειρία και σε εκτιμήσεις ακινήτων. 

Έχω συνεργασία με πιστοποιημένο εκτιμητή εδώ και αρκετό καιρό. Οι εκτιμήσεις που έχω εμπλακεί αφορούν σε Τράπεζες και μαζί με τον εκτιμητή υπογράφω κι εγώ ως μηχανικός. Την έκθεση τη συντάσσω εγώ σε ποσοστό 100% όπως επίσης και πραγματοποιώ και την αυτοψία.  Έχω σταθερές μηνιαίες απολαβές (ανεξαρτήτως πλήθους εκτιμήσεων) από αυτή τη συνεργασία με τον εκτιμητή και τις Τράπεζες που του τις αναθέτουν και γνωρίζω πλέον που απευθύνεται η έκθεσή μου και τι περιεχόμενο πρέπει να έχει.

Προκύπτουν τώρα περιπτώσεις ιδιωτών που ζητούν εκτιμήσεις, για διαφορετικούς λόγους, όχι μόνο τραπεζικούς και μου ζητείται να τους αναλάβω.

Στη θέση μου θα υπογράφατε και αυτές τις εκτιμήσεις ως μέρος της συνεργασίας σας με τις ίδιες απολαβές? Αισθάνομαι (για διάφορους λόγους) ότι εδώ θα πρέπει να υπάρχει μέρος αποζημίωσης από τον ίδιο τον πελάτη και προς τους 2 μας, εκτιμητή και μηχανικό-αυτόπτη και συντάξαντα την έκθεση, εφόσον θα μπει το όνομα και η υπογραφή και των δυό μας.  Μιλάμε για ελεύθερη συνεργασία επαγγελματιών με ΑΠΥ. Ποια είναι η γνώμη σας?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.