Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή Επαγγέλματος


Arispn

Recommended Posts

Καλησπέρες,

 

Ονομάζομαι Αριστοτέλης είμαι 17 και είμαι από Πάτρα(και φυσικά φέτος δίνω Παννελήνιες...: P). Από μικρός μου άρεσαν τα α/φη περισσότερο και τα πλοία, γι'αυτό και σαν 1η επιλογή θα είχα την Σ.Ι. και 2η το ΕΜΠ μηχανολόγων ναυπηγών στο μηχανογραφικό αλλά δυστηχώς δεν με βλέπω να γράφω τα μόρια(αν και διαβάζω όσο μπορώ). Σαν 3η επιλογή και πιστεύω εφικτή όσον αφορά τα μόρια είναι η σχολή ΜΠΔ(Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης) - Κρήτη ή Κοζάνη. Ποιά είναι η άποψη σας για αυτήν την σχολή; Τελειώνοντας θα μπορούσα να ασχοληθώ με τα πλοία σε ναυπηγήσεις κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό ή ως επιθεωρητής αυτών;(γίνεται κάτι τέτοιο; ρωτάω γιατί έμαθα ό,τι οι απόφοιτοι του ΜΠΔ έχουν κατοχηρώσει και μηχανολογικά δικαιώματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ΤΕΙ Ναυπηγικής στην Αθήνα πως το βλέπετε; Αξίζει σαν τμήμα; Έχει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης ο απόφοιτος; Είμαι  αγχωμένος(μιας και πρόκειται για το μέλλον μου και θέλω να προλάβω μελλοντικά λάθη), γι'αυτό και σας κάνω όλες τι ερωτήσεις μαζί.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Αριστοτέλης Π.

Link to comment
Share on other sites

Αριστοτέλη,για να μην αγχώνεσαι πρώτα δες αυτό,έτσι για να καταλάβεις πως όλα είναι σχετικά..

.

 

Στην πρώτη επιλογή σου και κάνεις το γούστο σου και δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά η οικογένεια κατά την διάρκεια σπουδών σου. (καθότι οσο θα σπουδάζεις στην Σ.Ι πρώτον θα μένεις εκεί και δεύτερον θα λαμβάνεις και κάποιο βοήθημα).

 

Στην δεύτερη επιλογή σου και στην περίπτωση που δεν περάσεις Πάτρα ή ξαναπροσπαθείς,είτε βρίσκεις μια σχολή στο εξωτερικό (με το κόστος της αντίστοιχης τρίτης επιλογής αν συνέχιζες στην Ελλάδα).

 

Όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα,μην ακούς ούτε φήμες,ούτε καν τα site των σχολών. Βρες την αντιστοιχη νομοθεσία,τα ΦΕΚ. Όσον αφορά τις σχολές να ξέρεις πως δεν πρέπει να τις κρίνεις μόνο για την παροχή γνώσεων,αλλά και με βάση το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθείς και με τις επαφές/ευκαιρίες που θα κάνεις/έχεις. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα επένδυα τον χρόνο μου στην Ελλάδα.Επιχείρησε να βρείς προσφάτως τελειόφοιτους των σχολών που σε ενδιαφέρουν και προσπάθησε να μάθεις τι προβλήματα/ευκαιρίες αντιμετωπίζουν,έτσι θα αποκτήσεις εικόνα.

 

Τέλος,για ναυπηγήσεις βλέπε Κίνα και Ν.Κορέα ή Ιταλία (για σκάφη αναψυχής).

 

Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη και καλή πρόοδο!

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.