Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικός-έμπορας-εγκαταστάτης-τα κάνω όλα και συμφέρω!


qwert

Recommended Posts

Και κατι ακομα. Αν παίρνεις 400 ευρώ το μήνα δεν κάνεις εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Παίρνεις ξυλοσομπα με 100 ευρώ ή καλυτερα στόφα για να ρίχνεις και ταψί μέσα να ψηνεις το φαί ταυτόχρονα!

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρόσεξε τα εξής:

      Φθηνή εργασία δεν υπάρχει. Απλώς η φθηνή εγκατάσταση που πωλούν  οι μηχανικέμποροι είναι – σωστά παρατηρημένο απ’ όλους τους συναδέλφους στο τόπικ – η βασική εργασία χωρίς μελέτη και τίποτε περισσότερο.  Θα έλεγα μάλιστα ότι οι τιμές που δίνουν για τις εργασίες αυτές, με τον τρόπο που τις κάνουν, είναι πάρα πολύ ακριβές.

     Εμείς όταν μας φωνάξει ένας πελάτης για κάποια ενεργειακή εγκατάσταση οφείλουμε δύο πράγματα απέναντί του

Α) Να του πούμε την ορθή λύση που ανταποκρίνεται στην ενεργειακή κατάσταση της κατοικίας του και

Β) Σε ότι αποφασίσει να του προσφέρουμε μια εγκατάσταση ομορφότατη και ασφαλέστατη που να αποπνέει επαγγελματισμό, δηλαδή να είναι αυτό που λένε «κέντημα». Ούτε σωληνώσεις λοξές ούτε ρολόγια σε αντιαισθητικό μέρος ούτε λεβητοστάσια της συμφοράς, ούτε, ούτε, ούτε... Αν όμως η δουλειά μας είναι σαν των προαναφερομένων  τότε κλάφτα Χαράλαμπε.  

Αν λοιπόν ύστερα απ’ όλα αυτά ο υποψήφιος πελάτης μας είναι κουκουρούκου και δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά, τον αφήνουμε να πάει στον Τσατραπατρόπουλο και τον Κακοτεχνίδη. Εμείς θα βγούμε κερδισμένοι  στο τέλος. Μην ξεχνάμε ότι κερδίζει πάντα ο πιο σοβαρός.  

 

    Όσο γι' αυτούς που παίρνουν 400 € το μήνα σε πληροφορώ ότι έβαλαν δύο split δωδεκάρια στο διαμέρισμά τους και την κουτσοβολέψανε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω για την αθήνα από συνάδελφό ειναι ότι η επα ειναι στο κόλπο μαζι με κάποιους εγκαταστάτες τους όποιους έχει βαφτίσει "εξουσιοδότημενους συνεργατες". Αν κάποιος πελάτης πάει κατευθείαν επα να ρωτήσει τι κ πως η επατζιδες των πλασάρουν στον "εξουσιοδότημενο" προφανώς με το αζημιωτο!

 

 

Υπάρχουν εξουσιδοτημένοι συνεργάτες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ και υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνεις (δεν είμαι αλλά έχω συνάδελφο που είναι) και η επα είναι υποχρεωμένη να τους δίνει επαφές.

 

Τώρα αν υπάρχουν και μαιμούδες εξουδιδοτημένοι δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Αμα δεν υπάρχει και έλεγχος ή δεν θέλουν να υπάρχει μην περιμένετε τίποτα....Στην Ελλάδα ο καθένας ότι δηλώνει είναι

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα λέω τα εξής:

 

Η ΕΠΑ προτείνει - και μάλιστα μέσω της ιστοσελίδας της - ορισμένους εμπορικούς αντιπροσώπους της. Δεν δεσμεύει κανέναν για την εσωτερική εγκατάσταση ούτε παραγκωνίζει το ρόλο του μηχανικού μελετητή ή εγκαταστάτη. Εμείς το ρόλο μας τον έχουμε αυτοδίκαια και δεν χρειάζεται να εγγραφούμε ως εμπορικοί αντιπρόσωποι της ΕΠΑ ή οποιουδήποτε. Μαζί με τον συνεταίρο μου έχουμε κάνει αρκετά έργα Φ.Α. σε πολλές περιοχές της Αθήνας χωρίς να είμαστε εμπορικοί αντιπρόσωποι της ΕΠΑ πουθενά.  

Απλώς οι εμπορικοί γνωρίζουν καλά τη διαδικασία με τις αιτήσεις και τους ελέγχους και δεν ταλαιπωρούν τον πελάτη με χρονικές καθυστερήσεις. Έχει συμβεί ακόμη και σε συνάδελφους μηχανικούς να τους έχει κόψει (και πολύ σωστά έκανε) η ΕΠΑ την εγκατάσταση. 

Link to comment
Share on other sites

Άλλο η φάση της επα στην αθήνα και άλλο αυτό που περιγράφω εγω.

Η φάση της επα αττικής ειναι σαν να πας στο νοσοκομείο και να σου πει ο γιατρός έλα στο ιατρείο μου το απόγευμα ή στο ιατρείο της γυναίκας μου/του γιου μου η whatever. Ειναι μια δυνατότητα να δυκτιωθεις ευκολότερα, χωρις βεβαια να ειναι ένας ανταγωνισμος επι ισης όροις.

 

Η φάση που περιγράφω εγω ειναι διαφορετική γιατι δεν γινεται απλά μια πρόταση τους στυλ έλα να σου δώσω μια προσφορά. Το προβλημα στο συγκεκριμενό θεμα ειναι το κοστος της προσφοράς.

Εμεις που έχουμε ένα τεχνικό γραφειο χωρις υπαλλήλους για να δωσουμε προσφορά για ένα έργο πρέπει εκτός των υλικών να αγοράσουμε την εργασια ενός ή παραπάνω συνεργείων για να στισουμε ένα έργο. Και όσο καλή συνεργασια κι αν εχουμε με κάποια συνέργεια, όσες δουλειές κι αν τους έχουνμε δωσει, αποκλειεται να μας κόστισει όσο κοστίζει η εργασια σε κάποιον που τα συνέργεια ειναι υπαλληλοι του. Ούτως οι άλλως οι υπάλληλοι αυτοι και κανενα εργό να μην κάνουν για ένα μήνα, ειναι χρησιμοι στον καταστήματαρχη γιατι εκτός από μάστοροι ειναι και πωλητές και αποθηκαριοι και γενικός τα παιδιά για όλες τις δουλειές...

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις κι εσύ τεχνικό γραφείο, άρα είσαι αρκετά μέσα στη δουλειά επομένως δεν έχω να πω κάτι άλλο. Αυτά τα οποία λες είναι πολύ σοβαρά, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τίποτα, αλλά για την έκταση που περιγράφεις πως έχει πάρει το ζήτημα, ειλικρινά δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ανησυχώ ιδιαιτέρως και θα το ψάξω καλύτερα. Ώσπου να βρω κάτι άλλο σχετικό να γράψω θα παρακολουθώ το τόπικ να δω τι έχουν να πουν κι άλλοι συνάδελφοι. Πάντως αν είναι έτσι πρέπει να δούμε μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι συλλογικά.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος τους εξουσιοδοτεί και πως μπορεί κάποιος να γίνει;

 

Πάρτους ένα τηλέφωνο να σου πουν. Χοντρικά έχει μία χρηματική εγγύηση που πρέπει να καταβάλεις και ελάχιστες απαιτήσεις για το γραφείο κατάστημα που διαθέτεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mα μου κάνει τραγική εντύπωση μια εταιρεία παροχής αερίου, η οποία έχει μονοπωλιακά τη διάθεση αερίου να προτείνει μέσω της ιστοσελίδας της κάποιους εξουσιοδοτημένους για την εσωτερική εγκατάσταση.

Πραγματικά αυτό το αντικείμενο που λέγεται φυσικό αέριο είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση από μια πόλη σε άλλη διότι:

-Σε κάποιες πόλεις πρώτα το φτιάχνουμε και μετα ρωτάμε τον μηχανικό αν το φτιάξαμε σωστά (και αυτό μάλιστα το ευλογούν κάποιες εταιρείες αερίου καθώς το προβλέπουν στις ιστοσελίδες τους, για νομικούς λόγους ονομάτα δεν λέω). Σε αυτές τις πόλεις οι εταιρείες παροχής αερίου ήταν πάντα κερδοφόρες... και δεν πήραν ποτέ κανένα δάνειο και χρεώνουν στους περισσότερους πελάτες πάγια σχεδόν 150% υψηλότερα από ότι ισχύει σε άλλη πόλη για την ίδια κατηγορία καταναλωτή...Και κατά τα άλλα η ΡΑΕ κάνει την δουλειά της..

- Σε κάποιες άλλες πόλεις το άεριο πήγε κατά διαόλου γιατί δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, η εταιρεία αερίου είχε τόσο φιλολαϊκή πολιτική που ήταν διαρκώς ζημιωμένη, πήρε δάνειο και μόλις πριν μερικά χρόνια "έστρωσε επιτέλους"...Όμως δεν πειράζει που ήταν ζημιωγόνα, επειδή είχε άλλες αδελφές εταιρείες παροχής αερίου που ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες (τις παραπάνω) και μαζί τους ανήκει στην ίδια μητρική. Άρα τελικά ο όμιλος έκανε (άραγε άθελα του; ;) φιλολαϊκή πολιτική σε μια πόλη σε βάρος άλλων πόλεων... ο νοώ νοείτο..) 

Σε αυτή τη πόλη εφαρμόζει το νόμο και πάντα απαιτεί πρώτα μελέτη και μετα τα περαιτέρω...και κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους πολύ τακτικά...

 

Τελικά εκείνο που όλους θα μας ωφελούσε και δεν είναι off topic είναι να ζητήσουμε το αυτονόητο: 

την τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασίων και την προάσπιση του υγειούς ανταγωνισμού δηλαδή: 

 

-Κύριε καταναλωτή διάλεξες τον μπαρμπα Μήτσο να σου κάνει εγκατάσταση; Υπέροχα, πες τον μπαρμπα Μήτσο

να υπογράψει ως εργολάβος στην τεχνική έκθεση για καλό και για κακό για να κοιμόμαστε όλοι μας ήσυχα το βράδι..

Τι; ο Μπαρμπα Μήτσος δεν είναι επαγγελματίας και δουλεύει "μαύρα;" ή δεν θέλει επειδή δεν θες απόδειξη; Να πεις 

του Μπαρμπα Μήτσου ότι εδώ και αρκετά χρόνια από αυτόν και τους όμοιους τους καταστρέψαμε την Ελλάδα..

 

Τελικά δεν συμφέρει ο Μηχανικός που τα κάνει όλα.. αλλά αυτός που παίζει ότι ειναι μηχανικός και δίνει 2-3 πενταροδεκάρες

σε πεινασμένους συναδέλφους που χαρίζουν την υπογραφή τους για ένα καρβέλι ψωμι..

 

Συγγνώμη και την  ανοχή σας για οτιδήποτε άσκετο είπα και για όποιον δεν κατάλαβε απλά του λέω ότι το φυσικό αέριο έχει πολλές ποιότητες πολιτών στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει πόσο πίσω είμαστε σε αυτό το αγαθό 

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.