Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα σε τμήμα δημόσιου παραχωρημένου αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Ήθελα να θέσω το εξής θέμα στο φόρουμ:

Έχω έναν πελάτη ο οποίος μίσθωσε 1600 τ.μ. αγροτεμαχίου από το δημόσιο για 20 χρόνια, με σκοπό να χτίσει. Το παραχωρητήριο του το επιτρέπει (ανήκει στον τομέα χονδρεμπορίου).

Το αγροτεμάχιο αυτό όμως είναι τμήμα του συνολικού αγροτεμαχίου που ανήκει στην πολιτική γη, το οποίο είναι πάνω από 10 στρέμματα και προέρχεται από την οριστική διανομή του 30 όπου αναφέρεται ολόκληρο ως χέρσο.

Το ζήτημα είναι αν μπορεί να χτίσει ως κατά παρέκκλιση αφού το αγροτεμάχιο υπάρχει από το 1930. (το τμήμα όμως των 1600 τ.μ. δημιουργήθηκε τώρα με τη μίσθωσή του από τον πελάτη μου) 

Έχει πρόσωπο 74 μ σε δρόμο ο οποίος μου είπανε στην πολεοδομία είναι χαρακτηρισμένος αγροτικός (στην πραγματικότητα όμως είναι μεγάλος δρόμος) και βάθος 36 μ.

 

Αν έχει κάποιος υπόψιν τίποτα σχετικό..

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η παραχώρηση είναι σε τμήμα κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα, τότε το γήπεδο παραμένει ενιαίο και η αρτιότητα λογίζεται στο συνολικό γήπεδο των 10.000τμ το οποίο παραμένει ενιαίο. Η άδεια δόμησης υποχρεωτικά θα αναφέρεται στο συνολικό γήπεδο (συνυπολογίζοντας στον συντελεστή τυχόν υφιστάμενα κτίρια) αλλά φυσικά το νέο κτίριο θα περιοριστεί στο τμήμα που παραχωρήθηκε κατά χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά ποιος θα φαίνεται ιδιοκτήτης; δε θα πρέπει να δώσει συγκατάθεση στην άδεια; Γιατί το παραχωρητήριο από μόνο του δεν νομίζω να φτάνει. Θα έφτανε εάν δε μιλούσαμε για τμήμα αλλά για ενιαίο αγροτεμάχιο.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον πράγματι αναφέρονται στο παραχωρητήριο όλα όσα παραθέτεις στην πρώτη σου ανάρτηση τότε σαφώς αρκεί η επίκληση του παραχωρητηρίου προκειμένου να εκδοθεί η άδεια από τον νομέα του τμήματος υπό τους όρους που τίθενται στο παραχωρητήριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα σας,

Για να μην ανοίγω νέο θέμα και μιας ο κ. Αρμενόπουλος φαίνεται γνώστης να κάνω την ερώτηση μου:

Έχω ένα τεμάχιο μη άρτιο 100 στρ που μπορώ να το πάρω είτε κατά χρήση είτε κατά κυριότητα.

Επίσης όμορα έχω ένα τεμάχιο 10 στρ. άρτιο που μπορώ να το πάρω κατά χρήση.

Θέλω να χτίσω στα 110στρ.

Ποιο πρέπει να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο τεμαχίων ώστε να μπορώ να εκδόσω άδεια δόμησης σε εναίο τεμάχιο 110στρ;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.