Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονική Υποβολή ΦΕΜ μέσω Taxisnet


GEORGE MICHEAL

Recommended Posts

Μάλιστα και ζητά  δηλαδή την αμοιβή που καθορίζει το ΤΕΕ , με το εμβαδομετρικό υπολογισμό του προυπολογισμού ή με τον αναλυτικό προυπολογισμό , αυτήν που βάζουμε για την καταβολή του ΤΣΜΕΔΕ Αφού δεν την λαμβάνει απευθείας από το σύστημα του ΤΕΕ , ας ελπίσουμε ότι είναι λάθος του υπουργείου οικονομικών της στιγμής 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

καλόοοοο

δηλ. η εφορία δεν αναγνωρίζει τον 3919/11 και την κατάργηση της ελάχιστης νόμιμης??? (άσχετα από το τη μ@@@@ που μας δέρνει ως προς τις αμοιβές εμάς)

καλά ρε φούστη μου ακόμα και τα bordella έχουν πιο ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας

(όχι ότι το κατάλαβα τώρα με αυτή την περίπτωση, ισχύει παλαιόθεν)

..

όχι μετανάστευση

πολιτικό άσυλο πρέπει να ζητήσουμε σε άλλη χώρα

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Το πήρατε είδηση αυτό;!!!

 

Αν πας να συμπληρώσεις τα στοιχεία θα δεις ότι η παρακράτηση γίνεται επί της συμβατικής αμοιβής και όχι επί της πραγματικής!!!

 

Αν π.χ. έκανες ένα Π.Ε.Α. συμβατικής αξίας Χ € και πληρώθηκες-έκοψες Α.Π.Υ. (X/2) €, η παρακράτηση φόρου 10% γίνεται επί του Χ και όχι επί του (X/2) ποσού, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

ερώτηση: πως συμπληρώνετε την 2η σελίδα μετά την 1η καταχώριση; (μάλλον αν κατάλαβα καλά υποβάλλεις κάθε μία κάθε Δήλωση ξεχωριστά;;; Αν δηλαδή έχεις μαζέψει 10 δηλώσεις θα υποβάλλεις 10 φορές και θα σου βγάλει 10 πληρωμές;;; κουφό μου φαίνεται...μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά.)

 

 

Πολυ απλα και στα δυο πεδια βαζεις τη συμφωνηθεισα αμοιβη.

Edited by terry
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι στην συμβατικη αμοιβη βαζεις την συμφωνηθεισα. ειναι απλο. αφου και στο εντυπο του φεμ ετσι λεγεται. εχει πεδιο που λεει νομιμη ή συμβατικη. και ετσι βαζαμε την συμφωνηθεισα.

απο κατω αναφερει παλι αξια εργου και καθορισθεισα αμοιβ η αλλα δεν υπολογιζει φεμ. αρα πιστευω οτι αυτα δεν συμληρωνονται. μη το κανουμε δυσκολο.

ή απλα βαζουμε παλι τα ιδια.

 

 

κρατησεις για ΚΗ δημου κτλ για οικοδομικη αδεια εχετε βρει κατι?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

και τότε γιατί τα περιλαμβάνει;

πιθανές απαντήσεις:

1) απλώς αντέγραψαν το έντυπο του ΦΕΜ. (το θεωρώ απίθανο να κάθισαν οι προγραμματιστές και να συμπεριέλαβαν όλες αυτές τις επιπλέον άχρηστες γραμμές επειδή απλώς υπήρχαν στο έντυπο)

 

2) γιατί αυτοί που θεσμοθετούν είναι κουτοπόνηροι και για να μαζέψουν χρήματα -τα οποία δεν πρόκειται τις περισσότερες φορές να σου δώσουν πίσω**- όντως κάνανε αυτήν την @ουστιά παρακρατώντας έτσι πολύ περισσότερα χρήματα απ' ότι θα έπρεπε. Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε...

 

**) για να καταλάβετε την κουτοπονηριά τους, αναφέρω απλώς ένα δικό μου παράδειγμα. Έχω να παίρνω επιστροφή φόρου 850€ από την εκκαθάριση εισοδήματος που έγινε από τα τέλη Αυγούστου. Πήγα στην ΔΟΥ τον Σεπτέμβριο για να ρωτήσω πότε θα πάρω τα χρήματα και με προέτρεψαν να κάνω αίτηση δίνοντας τον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας για να μου βάλουν τα χρήματα εντός μηνός απ' ότι μου είπαν (παρότι τον αριθμό λογαριασμού τον είχα υποβάλλει μαζί με την φορολογική δήλωση. Έκτοτε πήγα 3 φορές -τελευταία φορά στις 27 Δεκεμβρίου- και με εμπαίζουν λέγοντας μου αυτή την φορά να ξαναπάω να ρωτήσω τέλη Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ έχω να πληρώσω τον ΦΠΑ του 4ου τριμήνου, ποσό που υπερβαίνει τα 850€. Σε ερώτηση-αίτηση μου να κάνω τουλάχιστον συμψηφισμό με αυτά που μου χρωστάνε η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν γίνεται γιατί ΔΕΝ γίνεται συμψηφισμός ΦΠΑ και εισοδήματος!!!  

 

Και το κερασάκι στην τούρτα: Διάβασα ότι από 1-1-2014 θα αποσταλεί εγκύκλιος στις εφορίες που θα λέει ότι για να πάρεις επιστροφή φόρου θα πρέπει να προσκομίσεις φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αλλιώς τα χρήματα παρακρατούνται ανάλογα!!! Αυτό σημαίνει τα εξής: Προφανώς αφού έχεις επιστροφή φόρου δεν χρωστάς στην εφορία άρα μπορείς να προσκομίσεις φορολογική ενημερότητα. ΑΝ όμως χρωστάς ασφαλιστικές εισφορές τότε δεν μπορείς να τους πας ασφαλιστική ενημερότητα και επομένως σου παρακρατούν τα χρήματα για λογαριασμό του ΤΣΜΕΔΕ. Αν δεν έχεις κάνεις διακανονισμό ή τον έχασες γιατί δεν μπόρεσες να πληρώσεις ντούκου το τρέχον εξάμηνο (όπως εγώ), πάνε τα χρηματάκια σου με την έννοια ότι ναι μεν θα αφαιρεθούν από αυτά που χρωστάς αλλά οι τόκοι δεν θα εκπέσουν καθόλου, πράγμα που θα γινότανε αν έπαιρνες εσύ την επιστροφή φόρου έβρισκες και κάποια επιπλέον και πήγαινες να κάνεις διακανονισμό.

Edited by emnikol
Link to comment
Share on other sites

Ρε συνάδελφοι.......

 

Συμβατική αμοιβή   ζητάει να βάλετε.  Συμβατικη είναι αυτή που προέρχεται από σύμβαση , δηλαδή από το συμφωνητικό σας με τον πελάτη , η συμφωνηθείσα. ΟΧΙ Η "ΝΟΜΙΜΗ" (ΤΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ) ΚΑΤΑ ΤΕΕ

 

Το ποσό  της παρακράτησης προκύπτει απο αυτό το πεδίο.

 

Αν δείτε την πρώτη σελίδα στο έντυπο του ΦΕΜ που ειχαμε εως τώρα ακριβώς τα ίδια λέει.

 

Μην κολλάμε στα αυτονόητα ρε παιδιά.

Edited by avgoust
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

για τις κρατήσεις που γίνονται σε ΔΟΥ , προβλέπεται τίποτα να γίνεται ηλεκτρονικά ή αφορά μόνο τον προκαταβλητέο φόρο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.