Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονική Υποβολή ΦΕΜ μέσω Taxisnet


Recommended Posts

εκεί που ζητάει "αξία έργου" τι βάζετε;

μπορώ να βάλω 0 στρόγγυλο;

 

Αξία έργου = 0,01 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιος που να πλήρωσε το ΦΕΜ με e-banking και να έχει ενημερωθεί το taxis?

Από τις 7/1 έχω πληρώσει και ακόμα δείχνει ανεξόφλητη την οφειλή.

Φυσικά δεν μπορώ να βγάλω φορολογική ενημερότητα (ευτυχώς που δεν την χρειάζομαι στην παρούσα φάση).

Link to comment
Share on other sites

Στη φόρμα υποβολής τα στοιχεία με "Συμπληρωματική ΝΑΙ/ΟΧΙ " & "Αριθμ. Δήλωσης  .../...." καθώς και του αντικλήτου στην πρώτη σελίδα της φόρμας ήταν "κιτρινισμένα" και δεν μπορούσα να τα συμπληρώσω. Τελικώς την υπέβαλα ως έχει.Σε εσάς είναι ενεργοποιημένα ?? Μπορέσατε να γράψετε αριθμό δήλωσης (δηλ.απόδειξης?) ??

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ο αριθμός δήλωσης δεν είναι ο αριθμός της απόδειξης αλλά τον δίνει το σύστημα όταν ενημερωθεί. Θα βγει νέο έντυπο (pdf) με συμπληρωμένο τον αριθμό δήλωσης. 

Τα υπόλοιπα δεν μπορείς να τα συμπληρώσεις (αν και νομίζω πως για την συμπληρωματική έχει ένα τικ δίπλα)....

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω υποβάλλει ακόμα ΦΕΜ ηλεκτρονικά και θέλω να ρωτήσω το εξής σε όσους το έχουν κάνει. Στα έντυπα ΦΕΜ σημείωνα στην άκρη της σελίδας τον αριθμό της αντίστοιχης ΑΠΥ. Τώρα ηλεκτρονικά υπάρχει κάποιο πεδίο όπου να μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο για να βρίσκουμε εύκολα ποιο ΦΕΜ αντιστοιχεί σε ποια ΑΠΥ?

Link to comment
Share on other sites

 

Θα προσπαθήσω να απαντήσω - όσα ξέρω - στις παραπάτω ερωτήσεις, γιατί τις θεωρώ σημαντικές για όλους μας :

1. Δεν αναφέρεται πουθενά η προθεσμία μέσα στον νόμο (από όσο διάβασα), οπότε θεωρητικά μπορείς να πληρώνεις ΦΕΜ μέχρι και την τελευταία μέρα του φορολογικού έτους.      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ . ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ 

2. Δεν διάβασα κάπου για προσαύξηση. Επίσης με τον καινούργιο τρόπο υποβολής ΦΕΜ, δεν δηλώνουμε ποια μέρα κόψαμε ΑΠΥ.  ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΘΕΣΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΟΚΟΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

3.

4.

5. Όταν ο πελάτης σου είναι εταιρία (Ο.Ε., Ε.Ε, Α.Ε κτλ) τότε κόβεις ΤΠΥ. Αν ο πελάτης σου δεν έχει συστήσει εταιρία εγώ κόβω ΑΠΥ. π.χ. σε άδεια λειτουργίας συνεργείου αυτοκινήτων, ο πελάτης μου (ο ιδιοκτήτης του συνεργείου), δεν σύστησε κάποιο νομικό πρόσωπο, οπότε του έκοψα ΑΠΥ.  ΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΑΤΟΜΙΚΗ ή ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ) ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ , ΑΝ ΕΙΝΑ ΑΠΛΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΑΠΥ (ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ)

6. Τραπεζική συναλλαγή με όλους πάνω από 500 ευρώ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ή ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 1.500 ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ )

 

Επίσης για δύο ερωτήσεις που γίνανε πιο πάνω, για να τελειώνουμε με κάποιες "αιώνιες" συζητήσεις εδώ μέσα :

- Πληρώνουμε ΦΕΜ για όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε και θα κόψουμε παραστατικό (συμπεριλαμβανομένου φυσικά και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις) ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ . ΦΕΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΕΜ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΕΕ (ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΕΙΣ )

- Πληρώνουμε ΦΕΜ από το πρώτο ευρώ! Και το παραμύθι με τα 300 ευρώ, που δεν είδαμε ποτέ κάτι επίσημο, τελείωσε. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ? ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΛΛΟ Ο ΦΕΜ, ΑΛΛΟ Ο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ 2238/94 ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 4172/2014

 

 

1. Αν υπάρχει και είναι γνωστή, ποια είναι αυτή η προθεσμία?

2. Επίσης ποια είναι η νόμιμη προθεσμία?

3. 

4.

5. Το ποιος είναι επιχείρηση το καταλαβαίνω. Το ποιος είναι ιδιώτης ή ατομική επιχείρηση με μπερδεύει. Δηλαδή αν κάνω μια μελέτη για έναν γιατρό (π.χ. μια μελέτη θέρμανσης για το σπίτι του) θα τον θεωρήσω ιδιώτη ή ατομική επιχείρηση? Διαθέτει ατομικό ιατρείο.

Link to comment
Share on other sites

Η προθεσμία είναι ότι πρέπει να πληρωθεί το ΦΕΜ πριν τη θεώρηση της μελέτης από το δημόσιο.

Τον γιατρό για το σπίτι του θα τον θεωρήσεις ιδιώτη ενώ για το ιατρείο του ατομική επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

5. Το ποιος είναι επιχείρηση το καταλαβαίνω. Το ποιος είναι ιδιώτης ή ατομική επιχείρηση με μπερδεύει. Δηλαδή αν κάνω μια μελέτη για έναν γιατρό (π.χ. μια μελέτη θέρμανσης για το σπίτι του) θα τον θεωρήσω ιδιώτη ή ατομική επιχείρηση? Διαθέτει ατομικό ιατρείο.

 

Όπως προανέφεραν οι συνάδελφοι στους επαγγελματίες (ατομικά και νομικά πρόσωπα) οφείλουμε να εκδίδουμε τιμολόγιο και όχι ΑΠΥ.

Στην περίπτωση του γιατρού έχεις μία ατομική επιχείρηση αν η μελέτη που θα εκπονήσεις σχετίζεται με την δραστηριότητα του επαγγελματία τότε εκδίδεις τιμολόγιο. Το σπίτι του ιατρού  δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα εκτός αν είναι δηλωμένο ως έδρα επιχείρησης και δεν μπορείς να εκδώσεις τιμολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά φρέσκο! Επιτέλους λύνει πολλά ερωτήματα. και είναι υποχρεωτική μέσω internet.

<<Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη δήλωση προκαταβλητέου φόρου στις αμοιβές αρχιτεκτόνων - μηχανικών>>

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17034

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.