Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονική Υποβολή ΦΕΜ μέσω Taxisnet


Recommended Posts

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν οι εντολείς είναι παραπάνω από ένας. Στην περίπτωσή μου είναι 2 εντολείς και 4 μηχανικοί!!!!

Κάτι αντίστοιχο με τις συμβάσεις μισθώσεως.....

Link to comment
Share on other sites

πρακτικά πάντως εγώ φτιάχνω χωριστά συμφωνητικά ανά μηχανικό και ανά ιδιοκτήτη ανεξαρτήτως αριθμού έργων ΤΕΕ (τα οποία όμως είναι διακριτά μέσα στα συμφωνητικά)

αντιοικολογικό (γιατί τυπώνεις πολλά χαρτιά) αλλά ακολουθεί τα ΤΠΥ και τα ΦΕΜ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

Μετά από ερώτηση στην εφορία και αφού κανένας δεν ήξερε (απάντηση προϊσταμένου ελεγκτών "δεν ξέρω τι γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση, κάνε ότι νομίζεις, με δικιά σου ευθύνη"....αν όμως έρθουν για έλεγχο ξαφνικά θα έχει ληθεί η απορία τους και θα γνωρίζουν ...anyway...), προσωπικά κάνω το εξής:

Στην περίπτωση πολλών ιδιοκτητών που πληρώνει ο ένας: Στο συμφωνητικό φαίνονται όλοι οι ιδιοκτήτες, στο σύστημα αμοιβών φαίνονται όλοι αλλά με ποσοστά συμμετοχής 100 σ' αυτόν που πληρώνει και 0 στους υπόλοιπους (δε βάζουμε ποσοστό ιδιοκτησίας στο σύστημα αμοιβών, αλλά ποσοστό συμμετοχής), μία ΑΠΥ στο όνομα αυτού που πληρώνει, ένα ΦΕΜ επίσης στο όνομα αυτού που πληρώνει.

Στην περίπτωση που είναι πληρώνουν δύο ιδιοκτήτες από μισά: Στο συμφωνητικό και οι δύο, στο σύστημα αμοιβών και οι δύο με ποσοστά 50 ο καθένας, δύο ΑΠΥ και σε κάθε μία γράφω τα στοιχεία του έργου και ότι αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής αμοιβής και του ΦΕΜ που αντιστοιχεί στο έργο, ένα ΦΕΜ με τα στοιχεία και των δύο ιδιοκτητών, αφού από τότε που έγινε ηλεκτρονική η καταβολή του σου επιτρέπει να βάλεις δύο ιδιοκτήτες.(έχω την εντύπωση ότι σε ένα έργο αντιστοιχεί μόνο ένα ΦΕΜ)

Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο παραπάνω τρόπος, αλλά επειδή έχω ρωτήσει αρκετούς συναδέρφους, λογιστές και εφοριακούς και κανένας δεν ήξερε να μου πει στα σίγουρα κάτι, νομίζω ότι είμαι κατοχυρωμένη...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

... κάνε ότι νομίζεις, με δικιά σου ευθύνη"........

......νομίζω ότι είμαι κατοχυρωμένη...

ως νέα (I guess) μηχανικός / ελ.επαγγελματίας πάντα ότι κάνεις θα είναι "με δικιά σου ευθύνη" οι ΔΥ δεν έχουν ποτέ καμία (ούτε στη ΔΟΥ ούτε στην ΥΔΟΜ ούτε...)

..

κι εγώ νομίζω ότι καλύπτεσαι

..

καλές δουλειές

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι μια βοήθεια... (με μια διαγώνια ανάγνωση δεν το βρήκα κάπου).

Τον Απρίλιο του 2014 υπέβαλα δήλωση ΦΕΜ για ένα ΠΕΑ. Τώρα θέλω να υποβάλλω μια δεύτερη δήλωση ΦΕΜ για ένα άλλο ΠΕΑ. Τι πρέπει να επιλέξω από τις ενέργειες της επισυναπτόμενης εικόνας;

 

Document1.pdf

Edited by lia01
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

σε όλες όλες τις ΑΠΥ ή ΤΠΥ(φυσικό πρόσωπο ή εταιρία) πρέπει να πληρώνουμε ΦΕΜ? πχ στις βεβαιώσεις μηχανικού πληρώνουμε?

υπάρχει κάπου κάποια διευκρίνηση σε ποιες εργασίες πληρώνω, όπως πχ αν πληρωθώ για συμβουλευτικό κομμάτι?

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.