Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας σε διατηρητέο


sdimitre

Recommended Posts

Αγαπητέ cdelip

 

Αν και ειναι εμφανής η ενοχληση σας για το γεγονός οτι ένας πολίτης επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο προκειμένου να μην ειναι παντελώς άσχετος και υποψήφιο θύμα υπερχρεωσης οφείλω να σας υπενθυμίσω οτι ουδέποτε ζήτησα προσφορά διαδικτυακα. Δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατα συνέπεια οτι θα πάρω την προσφορα σας στα σοβαρά. Αυτό όμως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω -όσο και αν αυτό δείχνει να σας ενοχλεί- ειναι οτι η ανάθεση θα γίνει σε αυτόν το συνάδελφο σας που θα δώσει τη πιο συμφέρουσα όχι μόνο σαν τιμή αλλά και σαν αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασιας που εκπέμπει χωρις μαλιστα να επιδειλνυει και συμπεριφορα αδιαμφισβητητης αυθεντιας. Οφείλω να σας ευχαριστήσω για τον πολύτιμο χρονο που δαπανησατε για τη προκειμένου να μου υπό δείξετε την υποβολή ερωτήματος στην αρμόδια υπηρεσία. Μόνο που θα πρέπει, δυστυχώς, να σάς επισημάνω το αυτονόητο. Η συμβουλή σας ειναι μηδενικής προστιθέμενης αξίας και άρα ανάξια αμοιβής. Οπότε τα μόνα για τα οποία πρέπει να σας ευχαριστήσω (οπως σας ανεφερα) ειναι τα δευτερόλεπτα που επιλέξατε να δαπανησετε για να γράψετε το τίποτα που γράψατε.

 

Μετα τιμής

 

Ευχαριστώ

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διακρίνω μια εχθρικότητα από ορισμένους Μηχανικούς οι οποίοι μάλιστα παραλληλίζουν την εργασία τους με αυτή του γιατρού. Είμαι βέβαιος ότι ο παραλληλισμός στερείται σοβαρότητας, πόσω μάλλον κριτικής. Όσο για το αν καλυπτεται από την νομοθετική αλλαγή παραθέτω αυτούσια την παράγραφο 14 του λινκ που αναρτήθηκε

 

 θα απαντησω παλι τα ιδια και φευγω

 

στο αεροπλανο της ΗΛΙΟΣ το σταφ ξεχασε ενα διακοπτη κλειστο ... αποτελεσμα? χ νεκροι

λαθη σε γεφυρες? ψ νεκροι

λαθη σε διυλιστηρια? ζ νεκροι

ρικομεξ?...... κ νεκροι...

 

ναι εχετε δικιο αστειος ο παραλληλισμος..... εκει που ενα "καναμε οτι μπορουσαμε" εχει χρυσοπληρωθει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά και την πολύ εύστοχη τοποθέτηση του OTTO περιμένω κι εγώ απάντηση στο ερώτημα μου...

Να θυμίσω ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη με σεισμική πολιτική όχι Ευρωπαϊκή αλλά τύπου νοτιοανατολικής Ασίας. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων διότι οι μεγάλοι σεισμοί που έχουν συμβεί στην χώρα έχουν γίνει σχετικά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Φυσικά το χειρότερο είναι η νοοτροπία των Ελλήνων όπου βλέπουνε τα σίδερα με βάση τους νέους κανονισμούς και ενίστανται (!) διότι είναι πολλά και ακριβά (!). Οι συνεργασίες που είχα με εργολάβους ήταν τραυματικές! Το αποκορύφωμα ήταν όταν εργολάβος στην πρώτη μας συνεργασία πριν αρκετά χρόνια μου τόνισε αυστηρά: "ο προηγούμενος μηχανικός που είχα (αρχιτέκτονας ήταν) ήταν πολύ έμπειρος! Ερχόταν στην οικοδομή και αφαιρούσε σίδερα με το μάτι"...!!!!  :shock:  Αυτές είναι οι παλιές αντιλήψεις που υπάρχουν ακόμα.....

Link to comment
Share on other sites

γιαννη σχετικα με την τοποθετηση μου απεφυγα να βαλω γνωστες σαλτσες
ηταν και μια ωρα δυσκολη γιατι μολις γυρισαμε απο τις διακοπες και ειχα μαζεματα

 

η ουσια ειναι οτι καμμια επιστημη δεν ειναι ανωτερη της αλλης
το κακο ειναι η αντιληψη του "ελα μωρε ενα χαρτι ειναι" "ελα μωρε ενα μπαλκονι θα κλεισει" κλπ κλπ

 

τα λαθη στις κατασκευες και στις παραγωγικες διαδικασιες μπορουν να κοστισουν απο χρηματα, περιουσιες, μεχρι ζωες

 

απο κει κ περα ο καθενας μπορει να χει αποψη αν αφιερωσει 7 χρονια σπουδων κατα μεσο ορο

σορρυ για το οφφ τοπικ

Link to comment
Share on other sites

 Ανακεφαλαιωνω. Το οτι μπορούν πλέον να γίνουν εργασίες με ΕΕΜΚ δεν σημαίνει οτι δεν απαιτούνται μελέτες αλλά μόνο τεχνική περιγραφή εργασιών; Αυτό δεν μειώνει τον όγκο εργασίας του μηχανικού;

Νομίζω οτι πιο ξεκάθαρη απάντηση από αυτή που ήδη σου έδωσα, δεν μπορείς να πάρεις σχετικά με το ερώτημά σου.

Αν θες να σου επιβεβαιώσουμε την άποψή σου, λυπάμαι... δε γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε sdimitre

Σας ευχαριστώ για τις μηδαμινής αξίας ευχαριστίες σας επί του τίποτα.

Από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας και την τελευταία απάντησή σας, είναι νομίζω έκδηλο, ότι πάσχετε από κάποιο παθοψυχολογικό νόσημα, που σας δημιουργεί μόνιμο φοβικό σύνδρομο υπερχρέωσης. Ίσως θα ήταν για εσάς ωφέλιμο, ως "πολίτης που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο", να μεταβείτε  στα αντίστοιχα ιατρικά φόρουμ για να ρωτήσετε, εάν το νόσημά σας αυτό, είναι μικρής κλίμακας ή μεγάλης κλίμακας και κατά πόσο ο γιατρός που σας ανέλαβε ζητάει πολλά ή όχι. Είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε από την εκεί κοινότητα, τις δέουσες απαντήσεις και θα εννοήσετε τότε, τους παραλληλισμούς.

Η συμβουλή μου είναι πράγματι μηδενικής προστιθέμενης αξίας, γι' αυτό άλλωστε σας την προσέφερα δωρεάν. Οπότε μπορείτε να ησυχάσετε, κάποιοι μηχανικοί, είναι πράγματι δυνατόν, να μην σας υπερχρεώνουν.

 

Επειδή όμως εμφανίζεστε να συνεχίζετε αμετανόητος, υπό μανδύα δήθεν ευγενείας, προσποιούμενος ή ίσως αληθώς περιορισμένης αντιλήψεως, σας επισημαίνω με τη σειρά μου τα παρακάτω.

 

Αν έχετε παράπονα για το κλίμα, παρότι πρώτος εσείς εμπλέξατε τα αθώα πουλερικά, σας προσκαλώ την επόμενη φορά, που θα πάτε στον δικηγόρο σας ή τον γιατρό σας, να πείτε και σ' εκείνον ότι προσήλθατε στο γραφείο ή το ιατρείο του, όχι ως απλός πελάτης ή ασθενής, αλλά ως «εν δυνάμει εργοδότης» του, για να διαπιστώσετε «ιδίοις οπισθίοις» τι εστί «εχθρικό κλίμα».

 

Το εν γένει επιτακτικό σας ύφος, οι χαρακτηρισμοί σας περί σοβαρότητας εμού και συναδέλφων μου, ακόμα και η πρόσφατη απαρίθμηση των κριτηρίων σας καταλληλότητας για την επιλογή αναδόχου, είναι αποκαλυπτικά της αχαλίνωτης έπαρσης και του υπερφίαλου χαρακτήρα σας, όπως και του είδους της σχέσης "συνεργασίας" που αναζητάτε. Αυτά λοιπόν, να τα απευθύνετε στα φόρουμ της καθαρίστριας της πολυκατοικίας σας ή σε φόρουμ προσωπικών γνωριμιών και λοιπών υπηρεσιών. Ή σε αυτά των δικών σας συναδέλφων. Το μόνον ενοχλητικό στο όλο θέμα είναι, η δική σας προσωπική σύγχυση, αγένεια, θρασύτητα, αλαζονεία και αμετροέπεια ή εναλλακτικώς, και μονολεκτικώς, απλώς ανισορροπία.

 

Τις όποιες επόμενες ευχαριστίες σας για τα ανωτέρω, τώρα θα ήταν ευγενικό να τις εκφράσετε, όχι σε μένα αλλά, στο φόρουμ που μας φιλοξενεί. Από την συζήτηση και μόνον, κάτι ίσως θα αποκομίσατε και κάποια προστιθέμενη αξία θα έχει κι αυτό. Αν πάλι δεν αισθάνεσθε την ανάγκη, ή τα θεωρείτε όλα τίποτα, θα είσθε παθοψυχολογικά, μάλλον ανίατη περίπτωση.

Σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση.


Υ.Γ. Στην περίπτωση, που το ψευδώνυμό σας ταυτίζεται με αυτό του twitter, σας γνωρίζω επιπροσθέτως, ότι θεωρώ εξαιρετικά πιθανό πως δεν έχετε καν ακίνητο διατηρητέο ιδιοκτησίας σας, αλλά τόσο οι ερωτήσεις όσο και τα σχόλιά σας έχουν άλλα κίνητρα και παντελώς αλλότριους σκοπούς. Και συνεπώς κατά των μελών της κοινότητας αυτής, σε συνδυασμό με την επιτηδευμένη απόκρυψη της πραγματικής σας ιδιότητος, πέραν της πειθαρχικώς διωκόμενης αντιδεοντολογικής σας πρακτικής, έχετε ήδη παραβεί πλήθος διατάξεων του ποινικού κώδικα, ιδιαιτέρως των περί ενσυνείδητης εξαπάτησης, συλλήβδην και κατ’ εξακολούθηση. Για την αναζήτηση αυτών, αλλά και των ευθυνών σας και των κατά νόμο προβλεπομένων κυρώσεων μελλοντικώς, επιφυλασσόμεθα.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

ειχαμε τετοια διασημοτητα στο φορουμ?!?!?!?!!?!?!?!?

 

ασχετο ... ρε σιδελιπ στην εκθεση ποσο ειχες γραψει? :)

 

+1

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.