Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογή ρυμοτομικού


Recommended Posts

Τμήμα δρόμου εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ζητείται να εφαρμοστεί.

Το ρυμοτομικό είναι παλαιό πριν Ν.1337 και ως σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί σε αυτό το σημείο (υπόλοιπο τμήμα δρόμου, σήμερα καταλήγει σε αδιέξοδο).

 

Γνωρίζεται ποια είναι η διαδικασία και τι πρέπει να περιέχει ο φάκελος προς την αρμόδια υπηρεσία.

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για διάνοιξη τμήματος που θα συνενώσει δυο ήδη υπάρχοντα τμήματα του ίδιου δρόμου; ένα σχήμα θα βοηθούσε...

Σε βασικές γραμμές όμως, αποτυπώνεις όλες τις ήδη υλοποιημένες ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές των δρόμων που εμπλέκονται και προσπαθείς να εφαρμόσεις τη φωτοτυπία από (το συνήθως κακοσυντηρημένο) απόσπασμα εγκεκριμένου ρυμοτομικού 1:500 που σου δώσανε από την πολεοδομία.

Αν υπάρχουν ήδη Διαγράμματα Εφαρμογής ή τίποτα Τεχνικές Εκθέσεις από την Ιουράσιο, προσπαθείς να εντοπίσεις σταθερά σημεία που αναφέρονται εκεί μέσα και υπάρχουν σήμερα στο πεδίο.

Το αποτέλεσμα της όλης διεργασίας το κάνεις διάγραμμα max 1:200 και το υποβάλλεις στο Τοπογραφικό της πολεοδομίας.

Μετά την έγκριση γυρνάς πίσω στο πεδίο και πασσαλώνεις ΡΓ και ΟΓ. Εχε το νού σου να αφήσεις γερές στάσεις για να τις βρίσκεις μετά.

Link to comment
Share on other sites

Τμήμα δρόμου εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ζητείται να εφαρμοστεί.

Το ρυμοτομικό είναι παλαιό πριν Ν.1337 και ως σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί σε αυτό το σημείο (υπόλοιπο τμήμα δρόμου, σήμερα καταλήγει σε αδιέξοδο).

 

Γνωρίζεται ποια είναι η διαδικασία και τι πρέπει να περιέχει ο φάκελος προς την αρμόδια υπηρεσία.

 

Σας ευχαριστώ.

 

Το μη διανοιγμένο τμήμα είναι περιφραγμένο, μπορεί να υπάρχουν ιδιοκτησίες, μήπως χρειάζεται πράξη αναλογισμού.....

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού είναι απαραίτητο να γίνει, αφού τουλάχιστον μέχρι την κύρωσή της το τμήμα που θα καταληφθεί από τον δρόμο είναι ακόμα ιδιοκτησίες.

Στην περίπτωση όμως που απλά ένας ιδιοκτήτης θέλει να ξέρει που θα περάσει ο δρόμος σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη μπορείς να του το υποδείξεις όπως περιέγραψε ο agior.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βρε παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Αποτύπωσα ενα οικόπεδο, προ του 1968 και 500 τ.μ., στο λοιπό τμήμα παραδοσιακού οικισμού που εντάσεται σε σχέδιο πόλης με το Ν.Δ. του 1923-ΦΕΚ του 1938. Το οικόπεδο ρυμοτομείται για δημιουργία οδών, απομένουν 80τ.μ., και δεν έχει συνταχθεί πράξη τακτοποίησης/αναλογισμού για το οικοδομικό τετράγωνο. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Η οικοδομησιμότητα/αρτιότητα δίνεται στο απομένων οικόπεδο ή πρέπει πρώτα να γίνει η πράξη τακτοποίησης απο το Δήμο;

2) Το οικόπεδο που απομένει είναι άρτιο κατα παρέκκλιση όμως δεν εγγράφεται κάτοψη 5χ10 οπότε είναι μη οικοδομήσιμο (την άποψή σας).

Οποιαδήποτε συμβουλή για το πως πρέπει να προχωρήσω είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στα ΡΣ, που εγκρίθηκαν πριν από το 1983, συντάσσεται πράξη αναλογισμού-τακτοποίησης με επίσπευση του ενδιαφερόμενου που εγκρίνεται από την Πολεοδομία. Αποτυπώνονται όλα τα όμορα οικόπεδα και με τη διαδικασία αυτή διαπιστώνεται αν απαιτείται και τακτοποίηση ώστε το απομένον, μετά την απαλλοτρίωση, οικόπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για ακόμη μια φορά ΜΑΚΑΡ σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Θα προτείνω στον πελάτη μου να γίνει ο επισπεύδων όταν θελήσει να οικοδομήσει ο ίδιος. Όμως, στην περίπτωση αυτή προηγείται η μεταβίβαση με συμβόλαιο απο τους συγγενείς του, οπότε πώς θα διατυπωθεί η δήλωση 651/77; Αρκεί να δηλώσω οτι "το παρόν οικόπεδο είναι άρτιο κατα παρέκκλιση, μετά τη απαλλοτρίωση, και θα καταστεί οικοδομήσιμο όταν συνταχθεί η πράξη τακτοποίησης/αναλογισμού απο την αρμόδια υπηρεσία"; Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το απομένον, μετά τη ρυμοτόμηση, τμήμα του αρχικού οικοπέδου α) έχει πρόσωπο και ΚΧ και β) πληροί το όριο της κατά παρέκκλιση αρτιότητας, σύμφωνα με το διάταγμα έγκρισης, δηλαδή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, γιατί προβληματίζεσαι ότι "θα καταστεί οικοδομήσιμο όταν συνταχθεί η πράξη τακτοποίησης";

 

Με την πράξη αναλογισμού θα υπολογιστούν οι υποχρεώσεις όλων των ιδιοκτητών οικοπέδων στην περιοχή και με την πράξη τακτοποίησης, αν απαιτείται, θα τακτοποιηθούν οικόπεδα που χρειάζονται τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς να σου δηλώσω ότι δεν έχω εμπειρία με τοπογραφικά εντος σχεδίων πόλης, οπότε συγχώρεσε τα σχόλια/ερωτήσεις, απο μέρους μου, που σου φαίνονται κουτά.

- Αν συνταχθεί η πράξη τακτοποίησης και τα όμορα χρήζουν τακτοποίησης δεν επηρεάζεται και το εν λόγω οικόπεδο (ή κανω λάθος; ).

- Επίσης, το οικόπεδο είναι άρτιο κατα παρέκκλιση σύμφωνα με το ΠΔ των παραδοσιακών οικισμών και οχι σύμφωνα με το διάγραμμα έγκρισης ρυμοτομίας, ρωτώντας στην πολεοδομία μου διευκρίνησαν οτι ισχύει το ΠΔ σύμφωνα με αποφαση του ΣΤΕ (έχει σημασία αυτό; ).

- Τέλος, παίζει ρόλο για την οικοδημησιμότητα αν εγγράφεται κτίριο 5χ10 στο οικόπεδο (έχω διαβάσει οτι για περιοχές που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης με το ΝΔ 1923 δεν απαιτείται);. Στην προκείμενη περίπτωση δεν εγγράφεται.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είναι κατανοητό, η συνολική νομοθεσία για τις πράξεις αναλογισμού και τακτοποίησης δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν στα θέματα ενός forum, σαν το συγκεκριμένο. Ακόμη, έχω ήδη αναφέρει (#6) ότι, κατά τη σύνταξη της πράξης αναλογισμού διαπιστώνεται αν απαιτείται και η σύνταξη πράξης τακτοποίησης για τα οικόπεδα του συγκεκριμένου ΟΤ. Εάν, λοιπόν, χρειάζεται τακτοποίηση και/ή το δικό σου οικόπεδο (λόγω σχήματος κλπ) θα τακτοποιηθεί με τη συγκεκριμένη πράξη.

 

Στο θέμα της παρέκκλισης χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις, γιατί νόμιζα ότι το θεωρούσες άρτιο κατά παρέκκλιση, με βάση το διάταγμα έγκρισης. Πρέπει, λοιπόν, να δώσεις στοιχεία αφενός για τα όρια αρτιότητας που έχουν εγκριθεί με το διάταγμα έγκρισης αφετέρου για την εμπλοκή του διατάγματος των παραδοσιακών οικισμών. Τέλος, με το άρθρο 25 του ν. 1337/83 δόθηκε η δυνατότητα να κτιστούν οικόπεδα που δεν πληρούσαν το σύνολο των προϋποθέσεων (ελάχιστο πρόσωπο, πλάγιες αποστάσεις κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.