Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΑΠ, πόσο έγκυρο και αναγνωρίσημο είναι


statik

Recommended Posts

Με εχουν παρει στο ΕΑΠ μεταπτυχιακο στα Αντισεισμικακα και ειμαι ετοιμος να καταθεσω και το σχρηματικο ποσό.

Η απορια ειναι αν ο τιτλος τους ως μεταπτυχιακο αναγνωριζεται στην Ελληνική και Διεθνη κοινότητα και εχει καμια αξιοπρεπή βαρύτητα.

Καποιος μου ειπε οτι υπαρχει μια αμφισβήτηση λόγο ότι ΔΕΝ απαιτειτε να εχει καποιος προπτυχιακο τιτλου Πολιτικου Μηχανικου 5ετίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω την αξία των μεταπτυχιακών του ΕΑΠ στο εξωτερικό αλλά επειδή έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που παρακολούθησαν διάφορα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ,τα περιγράφουν ως πολύ υψηλού επιπέδου και μεγάλου βαθμού δυσκολίας.Αυτό που λες: "Καποιος μου ειπε οτι υπαρχει μια αμφισβήτηση λόγο ότι ΔΕΝ απαιτειτε να εχει καποιος προπτυχιακο τιτλου Πολιτικου Μηχανικου 5ετίας"  δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.Εννοείς αν μπορεί να κάνει κάποιος εκτός  Πολ.Μηχ/κου το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό;

Link to comment
Share on other sites

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές" του ΕΑΠ γίνονται δεκτοί οι εξής πτυχιούχοι/διπλωματούχοι:

 

1) Διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής καθώς και κάτοχοι τίτλων σπουδών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής στους οποίους έχει χορηγηθεί ισοτιμία και αντιστοιχία από τον ΔΟΑΤΑΠ με το δίπλωμα πολιτικού μηχανικού της ημεδαπής. Οι φοιτητές αυτής της κατηγορίας καταλαμβάνουν το 80% των προσφερόμενων θέσεων.

2) Πτυχιούχοι Μηχανικοί Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, απόφοιτοι των ΤΕΙ της ημεδαπής καθώς και κάτοχοι τίτλων σπουδών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής στους οποίους έχει χορηγηθεί ισοτιμία και αντιστοιχία από τον ΔΟΑΤΑΠ με το πτυχίο μηχανικού δομικών έργων ή έργων υποδομής τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής. Οι φοιτητές αυτής της κατηγορίας καταλαμβάνουν το 20% των προσφερόμενων θέσεων.

 

Δεν γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι άλλων τίτλων σπουδών.

 

Το συγκεκριμένο ΠΜΣ είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Μιας και τυγχάνει να είμαι φοιτητής στο συγκεκριμένο ΠΜΣ του ΕΑΠ και έχω και ένα ΜΔΕ από το ΕΜΠ, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι εκείνο του ΕΑΠ είναι δυσκολότερο και έχει περισσότερη δουλειά.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.