Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προθεσμίες μεταφοράς δηλώσεων του Ν.4014/11 στον Ν.4178/13


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια ερώτηση και χρειάζομαι τα φώτα σας αφού πλέον helpdesk δεν υπάρχει. Απαιτείται για συμβόλαιο βεβαίωση νομιμότητας μεζονέτας που έχει τακτοποιηθεί παλιότερα με 4014/2011. Εγώ έβγαλα βεβαίωση νομιμότητας βάσει 4178/2013 εφόσον όλα τα αυθαίρετα τμήματα είναι τακτοποιημένα. Ο ιδιοκτήτης έχει αλλάξει μετά την υπαγωγή στο 4014 και ο μηχανικός απ ότι ξέρω έχει βγει στην σύνταξη. Πρέπει υποχρεωτικά να μεταφερθεί στο 4178 η δήλωση και πως γίνεται αυτό δεδομένο ότι όλοι που τότε είχαν εξουσιοδότηση (παλιός ιδιοκτήτης, μηχανικός ) έχουνε αλλάξει ? Έχει δίκιο η συμβολαιογράφος που μου ζητάει 5σέλιδο 4178 με σχέδια τακτοποίησης ? Έκανα πατάτα που έβγαλα βεβαίωση νομιμότητας χωρίς να σιγουρέψω εάν υπάρχει μεταφορά στο 4178? Απλά να σημειώσω ότι το πρόστιμο είναι πληρωμένο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες σας

 

Απ την στιγμή που όλες οι αυθαιρεσιες που διαπίστωσες κατα την αυτοψία, έχουν τακτοποιηθεί με την δήλωση του παλιού μηχανικού με τον 4014 και η δήλωση αυτή είχε παέι σε οριστική υπαγωγή, είχε πληρωθεί όλο το πρόστιμο και είχε ανεβάσει ο μηχανικός όλα τα έγγραφα και σχέδια που απαιτούνταν, δεν χρειάζεται η μεταφορά της δήλωσης στον 4178.

Απλά βγάζεις βεβαίωση απ τον 4178 και στην τεχνική έκθεση αναφέρεις ότι όλες οι αυθειρεσίες έχουν τακτοποιηθεί με την ταδε δηλωση του 4014.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 857
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Brasco : Βασικά ξέχασα να αναφέρω κάτι. Έβγαλε άδεια για κατασκευή πισίνας και πέργκολας πρόσφατα και μετά την τακτοποίηση οπότε όλα τα σχέδια και οι τακτοποιήσεις περάσανε και από πολεοδομία. Και τα έχει και η συμβολαιογράφος που έκανε το προηγούμενο συμβόλαιο. Υπάρχει τρόπος να μπορώ να μεταφέρω εγώ την δήλωση 4014 σε 4178 εγώ? 

Christoler : αυτό έκανα απλά σκέφτομαι μήπως δεν έκανα κάτι καλά και έπρεπε να βεβαιωθώ ότι έχει γίνει η μεταφορά σε 4178. 

Link to comment
Share on other sites

 

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να μεταφέρω εγώ την δήλωση 4014 σε 4178 εγώ? 

 

Ναί, κάνεις αίτηση στο ΤΕΕ αλλαγής μηχανικού, οπότε μεταφέρεται η 4014 δήλωση στις δικές σου δηλώσεις 4014 και στην συνέχεια την μεταφέρεις στο 4178.

Η αλλαγή μηχανικού γίνεται στέλνοντας με fax στο ΤΕΕ την εξουσιοδότηση του ιδιοτητη, την αίτηση αλλαγής μηχανικού και την υπεύθυνη δήλωση αναληψης του νεου μηχανικου ( για περισσοτερες πληροφορίες ρωτα στο ΤΕΕ )

 

Πάντως εγω θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθεί η δήλωση απ την στιγμη που ειναι σε οριστική και εχουν ανεβεί όλα τα σχεδια... αυτο μου το είχαν πεί κι απ το ΤΕΕ ΤΚΜ...

Edited by christoller
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Αν μια δήλωση υποβληθει μετά τις 10/8/15, ποτε ειναι η προθεσμια καταβολης του 30% ή του 100% του προστιμου για να μετρησει η αντιστοιχη εκπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δηλώσεις με πληρωμή παραβόλου (ή ημερομηνία μεταφοράς) από 8.8.2015 έως και 8.2.2016, δηλ. εντός του πέμπτου εξαμήνου εφαρμογής του ν. 4178/2013, θα έχουν ως προθεσμία καταβολής της εφάπαξ εξόφλησης (με έκπτωση 20%), της εξόφλησης του 30% (έκπτωση 10%), των 6 πρώτων μηνιαίων δόσεων ή της πρώτης εξαμηνιαίας δόσης, έως και την 10.2.2016

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω:

έχω μία δήλωση σε ΥΠΑΓΩΓΗ με πληρωμένο εφαπαξ το πρόστιμο και τελικά αποφάσισα να αλλάξω κατηγορία και από κατηγορία 4 να το πάω σε κατηγορία 2, και να αλλάξω λίγο τα φύλλα καταγραφής. Όλο αυτό δεν αλλάζει το πρόστιμο. Πήγα να πατήσω επανΥΠΟΒΟΛΉπροκειμένου να επανυπολογιστούν τα πρόστιμα που αντιστοιχουν στα φ.κ. και θέλει να με πάει κατευθείαν σε οριστική υπαγωγή. Δεν θα έπρεπε να  με αφήνει σε υπαγωγή?

Link to comment
Share on other sites

Πενία τέχνας κατεργάζεται..

 

Πελάτης είναι να πληρώσει το 100% του προστίμου εφάπαξ μέχρι τη λήξη του εξαμήνου στις 10/8, αλλά δεν διαθέτει πλέον όλα τα λεφτά! Θα τα έχει τον άλλο μήνα.

 

Λέω να του βάλω τα μισά φυλλα καταγραφής στην τρέχουσα δήλωση και τα άλλα μισά μετά τις 10/8 ώστε για τα δεύτερα να υπαχθεί στο τελευταίο εξάμηνο. Εννοείται θα αποτυπώσω/ αναφέρω όλες τις αυθαιρεσίες και θα πάρω και δήλωση ανάθεσης κλπ για τη δεύτερη ρύθμιση (για να μην μου την κάνει). Επιτρέπεται άραγε κάτι τέτοιο ή μπαίνει στη λογική της επιλεκτικής ρύθμισης;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας... Θα ήθελα να μάθω τις προθεσμίες ένταξης όσων αυθαιρέτων τακτοποιήθηκαν με τους δυο προηγούμενους νόμους (και αυτόν με τους ημιυπάιθριους και τον 4014)... Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 60069 ΦΕΚ 3534 Β/30.12.2014 η ημηρομηνία έχει πάρει παράταση 1 χρόνο από αυτή που αναγράφεται στο άρθρο 28 του Ν.4178 άρα μιλάμε για τις 8.2.2016

Link to comment
Share on other sites

Οι Η/Χ δεν έχουν καμιά υποχρέωση μεταφοράς

 

Όσο για τις δηλώσεις 4014/11 

αν θέλεις να εκδώσεις διοικητικές πράξεις από ΥΔΟΜ (ηλεκτροδότηση ή α.δ κλπ)

ή 

αν θέλεις να εκδώσεις βεβαίωση μεταβίβασης ακινήτου

τότε υποχρεωτικά πρώτα πρέπει να τις μεταφέρεις στον 4178/13

 

Άλλως γενικά η μεταφορά πρέπει να γίνει πριν τη λήξη του 4178 (που είναι 8-2-16)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.