Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λέβητας αερίου (συμπύκνωσης με αντιστάθμιση ή απλό;)


karmagos

Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Έχω ένα σπίτι 90μ2 και θέλω να βάλω λέβητα αερίου και είμαι ανάμεσα σε απλό και σε συμπύκνησης με αντιστάθμισης. Έχει κανεις εμπειρία πανώ σε αυτά; Αξίζει;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αξίζει ιδίως αν λειτουργείς συνέχεια την θέρμανση και όχι διακοπτόμενα.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

οσο πιο υπερδιαστασιολογημενα ειναι τοσο μεγαλυτερο βαθμο αποδοσης πετυχαινεις , αλλα ακομα και για 70 βαθμους νερο ο συμπυκνωσης βγαζει καυσαερια κατω των 100 βαθμων οποτε συμπυκνωνει και εχει μεγαλυτερο βαθμο αποδοσης απο συμβατικο.

 

επισης λογω αντισταθμισης πολλες μερες που δε θα κανει τοσο κρυο θα δουλευεις με χαμηλες θερμοκρασιες και αυξημενο βαθμο αποδοσης ακομα και αν εχεις σωματα υπολογισμενα στους 75 και πανω βαθμους.

Link to comment
Share on other sites

H συμπήκνωση πραγματοποιείται μόνο για θερμοκρασίες επιστροφής κάτω από το σημείο δρόσου των καυσαερίων (~55C).

 

Οι συμπήκνωσης έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι ρυθμίζουν την παροχή αέρα, διατηρώντας σχεδόν σταθερό λ σε όλο το εύρος ισχύος. Οι συμβατικοί δουλεύουν με ανεμιστήρα σταθερών στροφών οπότε σε χαμηλή ισχύ έχουν πολύ υψηλό λ, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του β.α. (συνήθως 85-88%).

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χρειάζεται σώματα χαμηλών θερμοκρασιών ο λεβητας συμπύκνωσης;

Ο όρος σώματα χαμηλών θερμοκρασιών είναι ένας όρος κουραφέξαλα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έβαλα αντιστάθμιση, μη έχοντας ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά σώματα και μην ανάβοντας για πολύ ώρα πχ στους 20C τον λέβητα (συμπύκνωσης).

Αν το καίω έτσι 45λεπτά το πρωί και 45 κατά το βράδυ τζάμπα την έβαλα την αντιστάθμιση; Την θερμοκρασία 20C από 15C ή 16C την πιάνει τείνοντας ο χρόνος στο άπειρο(!) οπότε πρέπει να τον βάζω τον θερμοστάτη 30C για να πετυχαίνω σε κανά 20λεπτο 20C από 16C. Έτσι όπως αναγκάστηκα να λειτουργώ τον λέβητα όμως ουσιαστικά ακυρώνω την αντιστάθμιση σωστά; Άρα δεν είναι συμβατός με σώματα και μη συνεχή λειτουργία;

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

κατι εχει ρυθμιστει λαθος

 

εγω κανω σχεδον διακοπτομενη λειτουργεια (12 ωρες 22 βαθμους , 12 ωρες 20) και απο τους 20 στους 22 παει σε μιση εως μια ωρα (και εχω επιτηδες μειωσει τη μεγιστη θερμοκρασια του νερου χαμηλα , αν την αφηνα ψηλοτερα καλυπτα το σκαλι σε 20-30 λεπτα. 

 

ενδεχεται να μην διαβαζει σωστα εξωτερικη θερμοκρασια και να την βλεπει 2-3 βαθμους υψηλοτερη (λογω τοποθετησης) οποτε βαζει μικροτερο στοχο. αν ειναι αυτο τοτε δες αν υπαρχει offset για το εξωτερικο θερμομετρο ωστε να αντισταθμιζει την λαθος ενδειξη. 

 

ποσες ωρες θελεις 20 και ποσες 16?

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα η αντιστάθμιση είναι μια ρυθμιση της ισχύος του λέβητα αναλογα με τις απαιτήσεις. Αν έχετε βάλει μονο εξωτερικό αισθητήριο η ρυθμιση γίνεται με βάση την εξωτερική και θεωρώντας σταθερή εσωτερική. Για να δουλέψει πιο σωστά χρειάζεται ΔΤ και άρα το αντίστοιχο εσωτερικό αισθητήριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.