Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φροντιστήριο ξένων γλωσσών ΕΟΠΠΕΠ


johnblac27

Recommended Posts

@kan62 το σχόλιο μου είναι γενικό και όχι μόνο στην περίπτωση αυτή.

4495: Έχεις φτιάξει την πυραμίδα του Χέοπα προ 1975 -> 250 ευρώ. Μετά το 1975 -> 250.000 ευρώ.

Φροντιστήρια: Προ 89 κτίρια ανοίγεις όπου γουστάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς άδεια. Μετά το 89 πρέπει να βγάλεις αλλαγή χρήσης που στην πράξη είναι ανεφάρμοστη σε μία πολυκατοικία π.χ. ή και αν εφαρμόζεται το κόστος θα πάει στα 5000. 

Άδεια αλλαγής χρήσης γενικά: Προ 1980 δεν θέλει μελέτες Η/Μ σε πολλές περιπτώσεις γιατί τότε δεν απαιτούνταν άδειες Η/Μ άρα τις γλυτώνεις.

Γίνεται διαχωρισμός με λίγα λόγια ενώ δεν θα έπρεπε. Ειδικά ο συγκεκριμένος στα φροντιστήρια είναι καραμπινάτος.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 181
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή πριν λίγο καιρό έκλεισα μια υπόθεση ίδρυσης Φροντιστηρίου (χωρίς την αίτηση για την άδεια στον ΕΟΠΠΕΠ τελικά για τους λόγους που συζητάμε ανωτέρω), και έκανα μια σχετική καταγραφή της έρευνας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η συζήτηση του παρόντος φόρουμ και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων/ισσών φυσικά)  για να τη δείξω στον πελάτη, την ανεβάζω και εδώ μπας και φανεί χρήσιμη σε κάποιο/α συνάδελφο/ισσα.

 

Ίδρυση νέου Εκπαιδευτηρίου

  • μετά την έκδοση του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 41/18, ΦΕΚ 80/Α/2018)
  • σε κτίριο με Οικοδομική Άδεια μετά το 1988 και πριν το 2018
  • με χρήση διαφορετική του εκπαιδευτηρίου κατά την έκδοση της Άδειας (π.χ. γραφείο ή κατάστημα)

 

1.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, οι χρήσεις γραφείων, καταστημάτων και εκπαιδευτηρίων είναι διαχωρισμένες. Συγκεκριμένα ο Κτιριοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 59/Δ/1989), στο Άρθρο 3 περιγράφει:

«1.Τα κτίρια ή τα τμήματά τους και τα δομικά έργα ταξινομούνται σύμφωνα με τη χρήση τους στις ακόλουθες κατηγορίες:

Δ. Εκπαίδευση.

Η. Εμπόριο

Θ. Γραφεία

…»

 

2.

Σύμφωνα με το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (02.2016), και συγκεκριμένα το άρθρο 2.2:

«Για τους κάτωθι φορείς: ... Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών δυναμικότητας κάτω των 75 εκπαιδευομένων ανά ώρα ... Απαιτείται: - Ισχύουσα οικοδομική άδεια και κατόψεις με χαρακτηρισμό χρήσης των χώρων. -Στις κατόψεις θα αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση της δομής υπό κλίμακα, με σαφή αναφορά σε αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον υπάρχουν, και θα φέρουν υπογραφή και σφραγίδα ιδιώτη μηχανικού. ...»

 

3.

Ο ΕΟΠΠΕΠ με έγγραφό του στις 02.10.18, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δε ζητά Οικοδομική Άδεια με χρήση Εκπαιδευτηρίου για φροντιστήρια με δυναμικότητα έως 75 ατόμων. Αφενός διευκρινίζει ότι σύμφωνα με το Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό (ν. 4269/14, ΦΕΚ 142/Α/2014) και συγκεκριμένα με το Άρθρο 16, Παράγραφος 1.3.α, η ειδική εκπαίδευση αποτελεί διαφορετική χρήση από την κατοικία:

«1.3. Εκπαίδευση

1.3.α) Ειδική εκπαίδευση: ωδεία, φροντιστήρια, σχολές χορού/τεχνών, σχολές οδηγών μόνο στο ισόγειο του κτιρίου και δυναμικότητας μέχρι 75 μαθητές ανά ώρα

1.3.β) Δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια – λύκεια»

Αφετέρου όμως επικαλείται τη ρύθμιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 (ν. 4093/12, ΦΕΚ 222/Α/2012), και συγκεκριμένα την υποπαράγραφο 10 της παραγράφου Θ3 της σελίδας 5580 «ΑΔΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, ΦΡΟΝΤΙΣΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ι.Ι.Ε.Κ.), ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΥΟ.», όπου ουσιαστικά λέει ότι για φροντιστήρια κάτω των 75 ατόμων δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια με χρήση εκπαιδευτηρίου:

«10. Για την κτιριολογική υποδομή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών απαιτείται ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτήριο ή όροφος σε πολυώροφο κτήριο):

α) ισχύουσα οικοδομική άδεια,

β) πιστοποιητικό πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,

γ) ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα να μην υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά τρία (3) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευόμενων

…»

 

4.

Αντίθετα από τα ανωτέρω κινείται ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ / ν.4067/12, ΦΕΚ 79/Α/09.04.12) όπως αυτός σήμερα ισχύει, ο οποίος λέει ότι εφόσον αλλάζεις χρήση σε σχέση με αυτήν που είχες στην Οικοδομική Άδεια (π.χ. από γραφείο σε Εκπαιδευτήριο, αυτό μπορείς να το κάνεις με απλή διαδικασία (Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας – ΕΕΔΜΚ) εφόσον επέρχονται μεταβολές προς το ευμενέστερο ή με Οικοδομική Άδεια αν επέρχονται μεταβολές προς το δυσμενέστερο. Συγκεκριμένα στο Άρθρο 5 αναφέρεται:

1.         Μεταβολή της χρήσης του κτιρίου ή μέρους του επιτρέπεται υπό την επιφύλαξη των οριζομένων στις επόμενες παραγράφους, μόνον αν η νέα χρήση προβλέπεται από τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. Εάν από τη μεταβολή επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των τεχνικών - μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης και ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη.

2.         Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί Άδεια Δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, εφόσον η νέα χρήση προβλέπεται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και δεν επέρχονται αλλαγές της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και δεν απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης.»

Σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία η χρήση εκπαιδευτήριο είναι δυσμενέστερη. Αλλάζει η σεισμική σπουδαιότητα (Σ3 για εκπαιδευτήριο, Σ2 για γραφεία). Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται Αλλαγή Χρήσης με Οικοδομική Άδεια. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ελεγχθεί στατικά όλο το κτίριο για το αν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις του εκπαιδευτηρίου. Πράγμα το οποίο είναι μάλλον απίθανο να συμβαίνει. Επίσης θα πρέπει να ελεγχθούν ένα πλήθος άλλων προϋποθέσεων, όπως είναι η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία του κτιρίου.

 

5.

Αν και το κτίριο έχει μελετηθεί με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας του 1988 (Π.Δ. 71/88, ΦΕΚ 32/Α/17.02.88), η χρήση του αλλάζει το 2020 (εφόσον τώρα εξετάζουμε το ζήτημα), οπότε σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΝ με ΑΔΑ: ΩΒΤ34653Π8-ΨΜΤ, που εκδόθηκε στις 10.05.19, με θέμα «Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων», θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων του 2018 (Π.Δ. 41/18, ΦΕΚ 80/Α/2018):

«Στην περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου ή τμήματος αυτού για την οποία δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, αλλά ενημέρωση φακέλου, συντάσσεται μελέτη πυροπροστασίας σύμφωνα με το π.δ. 71/88 βάσει του οποίου είχε εκδοθεί η αρχική μελέτη. Ομοίως μελέτη με το π.δ. 71/88 συντάσσεται και στην περίπτωση που απαιτείται υποβολή της στο πλαίσιο έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας σε κτίρια μελετημένα με το π.δ. 71/88.»

και

«Σε περίπτωση αλλαγής χρήσης μετά την 7-8-2018 κτιρίου ή τμήματος αυτού που έχει υπαχθεί σε διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων, η μελέτη πυροπροστασίας συντάσσεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 41/2018.»

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει ΑΔΑ: Ω70346ΜΚ6Π-ΜΩΟ και εκδόθηκε στις 05.11.19, με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έγκριση μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας» θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων του 2018:

«Στην περίπτωση τμηματικής αλλαγής χρήσης σε κτίρια μελετημένα με το π.δ. 71/1988 και απαιτείται σύνταξη μελέτης με το π.δ. 41/2018, ο νέος κανονισμός εφαρμόζεται μόνο για το τμήμα που αλλάζει χρήση, αλλά εξετάζονται τυχόν επιπτώσεις στην παθητική και ενεργητική πυροπροστασία στο σύνολο του κτιρίου».

και

Σε περίπτωση που απαιτείται προσκόμιση των μελετών σε άλλες αρχές στο πλαίσιο έκδοσης άδειας λειτουργίας, χορήγησης πιστοποιητικού πυροπροστασίας ή έγκρισης μελετών, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διασύνδεση του συστήματος e-adeies με τα ηλεκτρονικά συστήματα άλλων φορέων, κατατίθενται αντίγραφα των μελετών από το πληροφοριακό σύστημα τα οποία φέρουν την ειδική ηλεκτρονική σήμανση. Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι όταν εκτελούνται οικοδομικές εργασίες ή αλλάζει χρήση το κτίριο ή τμήμα αυτού ή σε περίπτωση τροποποίησης των μελετών της αρχικής άδειας, δεν αρκεί η υποβολή μελέτης πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη χορήγηση πιστοποιητικού πυροπροστασίας το οποίο απαιτείται για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, αλλά πρέπει να γίνει πρώτα ενημέρωση του φακέλου της άδειας (άρθρο 42 ν.4495/2017) ή να εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια (άρθρο 5 ν.4067/2012, άρθρο 29 του ν.4495/2017)».

και

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α:

Περίπτωση 1η:

Επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κανονισμών πυροπροστασίας κτιρίων (π.δ. 41/2018 (Α΄ 80) ή π.δ. 71/1988 (Α΄ 32)) και απαιτούν την έκδοση οικοδομικής άδειας / Αναθεώρηση Άδειας / Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας / Ενημέρωση Οικοδομικής Άδειας:

• Ακριβές αντίγραφο από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες της εκδοθείσας ηλεκτρονικής άδειας ή έγκρισης του κτιρίου (όπως στέλεχος οικοδομικής άδειας και τυχόν αναθεωρήσεις αυτής, έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας κλπ.).

•…»

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, το τμήμα Πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ******, εφόσον η Οικοδομική Άδεια ενός κτιρίου δεν προβλέπει χρήση εκπαιδευτηρίου, για την έγκριση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας και την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, ζητά αντίγραφα των μελετών που συνοδεύουν την άδεια αλλαγής χρήσης, τα οποία θα φέρουν το υδατογράφημα του ΥΠΕΝ.

Edited by ΜανόληςΜα
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, έχω ένα κεντρο δια βιου μάθησης που στεγάζεται σε όροφο με οικοδομική άδεια του 2002 που προβλεπότανε χρήση ως γραφεία. Διαβάζοντας όλο το ιστορικό και λαμβάνοντας υπόψιν το πιο πρόσφατο Ν.4763/21-12-2020 δεν έχω καταλάβει ακόμη τελικά τι ισχύει.. απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης από γραφεία σε εκπαιδευτήριο!!??  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σας είμαι νέα μηχανικός. Και ήθελα να ρωτήσω για τη μετατροπή αποθήκης σε φροντιστήριο κάτω των 75 ατομων. Η άδεια που έχει είναι του 86 με δηλωμένη χρήση αποθήκης. Δεν έχει κάτι άλλο το κτίριο. 

Η απορία μου είναι

1) χρειάζεται αλλαγή χρήσης???

2) πρέπει να γίνει πρώτα η διαμόρφωση του χώρου και μετά να κατατεθεί ο φάκελος στο ΕΟΠΠΕΠ.??

3) Η μετατροπή από αποθήκη σε φροντιστήριο είναι αλλαγή προς το δυσμενεστερο??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έχω ένα διώροφο κτίριο με ισόγειο φροντιστήριο σήμερα και οικ.αδεια του 1981 ως κατοικία. Το 2006 πήρε άδεια λειτουργίας ως φροντιστήριο. Το 2009 εκδόθηκε άλλη οικ. άδεια με προσθήκη κατ΄επέκταση κατοικίας στο ισόγειο αναφέροντας στο ήδη εν λειτουργία φροντιστήριο τη χρήση της οικ. αδείας ως κατοικία. Σήμερα με ανανέωση άδειας λειτουργίας από ΕΟΠΠΕΠ και αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, χρειάζεται αλλαγή χρήσης από κατοικία σε φροντιστήριο?

Link to comment
Share on other sites

On 12/4/2021 at 12:38 ΜΜ, Ροτσιλδ said:

Καλησπέρα, έχω ένα διώροφο κτίριο με ισόγειο φροντιστήριο σήμερα και οικ.αδεια του 1981 ως κατοικία. Το 2006 πήρε άδεια λειτουργίας ως φροντιστήριο. Το 2009 εκδόθηκε άλλη οικ. άδεια με προσθήκη κατ΄επέκταση κατοικίας στο ισόγειο αναφέροντας στο ήδη εν λειτουργία φροντιστήριο τη χρήση της οικ. αδείας ως κατοικία. Σήμερα με ανανέωση άδειας λειτουργίας από ΕΟΠΠΕΠ και αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, χρειάζεται αλλαγή χρήσης από κατοικία σε φροντιστήριο?

Ο ΕΟΠΠΕΠ, εφόσον μιλάμε για φροντιστήριο <75 εκπαιδευόμενων / ώρα, δε ζητάει αλλαγή χρήσης.

Η Πυροσβεστική, για να εκδώσει Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας το οποίο απαιτείται για τη άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ, ζητάει.

Αν έχεις ήδη Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, το οποίο η Πυροσβεστική ανανεώνει, δε βλέπω κάποιο σημείο στο οποίο θα κολλήσει η διαδικασία.

Το τι είναι σωστό βέβαια είναι άλλο ζήτημα. Και επειδή δε θέλω να αφήνω "φλου" τις απόψεις μου, να πω ότι ή θα πρέπει να καταργηθούν ΟΛΑ τα φροντιστήρια και τα ΚΔΑΠ και να ανοίγουν μόνο σε κτίρια τα οποία έχουν Ο.Α. ή Αλλαγή Χρήσης ως εκπαιδευτήρια ή να επιτρέπεται ΚΑΙ σε παλιά ΚΑΙ σε καινούρια <75 εκπαιδευόμενων να ανοίγουν σε κτίρια με πολεοδομική χρήση διαφορετική του εκπαιδευτηρίου. Δυστυχώς όμως υπάρχει άλλος θεός σε Πολεοδομίες, άλλος στην Πυροσβεστική και άλλος στο Υπ.Παιδείας. Και αυτό το λέω γιατί φτάνουμε στο τέλος να να υπάρχει φροντιστήριο στον όροφο ενός κτιρίου αλλά να μην μπορεί να ανοίξει άλλο επειδή το κτίριο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές για εκπαιδευτήριο.

Edited by ΜανόληςΜα
Link to comment
Share on other sites

On 14/4/2021 at 1:22 ΜΜ, ΜανόληςΜα said:

Ο ΕΟΠΠΕΠ, εφόσον μιλάμε για φροντιστήριο <75 εκπαιδευόμενων / ώρα, δε ζητάει αλλαγή χρήσης.

Η Πυροσβεστική, για να εκδώσει Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας το οποίο απαιτείται για τη άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ, ζητάει.

Αν έχεις ήδη Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, το οποίο η Πυροσβεστική ανανεώνει, δε βλέπω κάποιο σημείο στο οποίο θα κολλήσει η διαδικασία.

Το τι είναι σωστό βέβαια είναι άλλο ζήτημα. Και επειδή δε θέλω να αφήνω "φλου" τις απόψεις μου, να πω ότι ή θα πρέπει να καταργηθούν ΟΛΑ τα φροντιστήρια και τα ΚΔΑΠ και να ανοίγουν μόνο σε κτίρια τα οποία έχουν Ο.Α. ή Αλλαγή Χρήσης ως εκπαιδευτήρια ή να επιτρέπεται ΚΑΙ σε παλιά ΚΑΙ σε καινούρια <75 εκπαιδευόμενων να ανοίγουν σε κτίρια με πολεοδομική χρήση διαφορετική του εκπαιδευτηρίου. Δυστυχώς όμως υπάρχει άλλος θεός σε Πολεοδομίες, άλλος στην Πυροσβεστική και άλλος στο Υπ.Παιδείας. Και αυτό το λέω γιατί φτάνουμε στο τέλος να να υπάρχει φροντιστήριο στον όροφο ενός κτιρίου αλλά να μην μπορεί να ανοίξει άλλο επειδή το κτίριο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές για εκπαιδευτήριο.

Eυχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μια αντίστοιχη περίπτωση έχω συναντήσει, όπου ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας έχει χρήση κατοικίας και ο ιδιοκτήτης σκέφτεται να το μετατρέψει σε φροντιστήριο <75 ατ..

Η άδεια της πολυκατοικίας είναι του '73 και μόλις έχει περαιωθεί δήλωση Ν. 4495 που τακτοποιεί όλες τις αυθαιρεσίες της τριώροφης πολυκατοικίας (η οποία ανήκει σε 3 ιδιοκτήτες της ίδιας οικογένειας).

Με αφορμή το σχόλιο του @nik, απαιτείται έκδοση οικ. αδείας;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.