Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα του Ν.4178/13 για τη ρύθμιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων


Engineer

Recommended Posts

Προθεσμία έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προκειμένου να τις νομιμοποιήσουν. Αυτό αναφέρεται σε σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το οποίο, με αφορμή την ενεργοποίηση της εφαρμογής του συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

 

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν αυθαίρετοι στάβλοι και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προσωρινής διαμονής, σε δημόσιες εκτάσεις οι οποίες έχουν παραχωρηθεί νομίμως ή, σε ιδιωτικές εκτάσεις, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ).

 

Για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν θα καταβάλλεται πρόστιμο παρά μόνο παράβολο 300 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλονται για την υπαγωγή είναι:

 

α) Αίτηση

 

β) Αντίγραφο της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των εγκαταστάσεων

 

γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου θα δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής (σπίτι) δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής τους.

 

Στον νόμο μπορούν να υπαχθούν όλες οι αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάβλοι, ανεξαρτήτως μεγέθους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κατασκευές όπως σιλό, αποθήκες, κτίσματα γεωτρήσεων, εκκολαπτήρια, μύλοι ζωοτροφών στους οποίους παράγονται προϊόντα για ίδια χρήση της μονάδας και όχι για πώληση κ.λ.π.

 

Επίσης, μπορούν να τακτοποιηθούν αυθαίρετες αλλαγές χρήσης κτίσματος από σταυλική εγκατάσταση (π.χ. θάλαμος εκτροφής) σε αποθήκη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μονάδας.

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για τις εγκαταστασεις που εχουν παρει εξαιρεση απο κατεδαφιση (συμφωνα με Νομο του 2006, αν θυμαμαι καλα) απαιτειται κατι?

Υποχρεούνται να μπουν στον Ν4178?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν πάρει την εξαίρεση απο κατεδάφιση , όχι (το λέει ο 4178 στο άρθ. 1 §2ε) . Το θέμα όμως είναι να είχε όντως ολοκληρώσει τη διαδικασία . Διότι πέρσι έγινε ο χαμός με μία παρεξήγηση ανάμεσα στο νόμο και μία ΚΥΑ , οπότε πολλοί παρότι κατέθεσαν σωστά , η περιφέρειες δεν έπραξαν τα δέοντα και οι άνθρωποι έμεινα μπουκάλα . Βέβαια , υποτίθεται πως έπεται και νέα νομοθετική ρύθμιση ειδικά γι'αυτές τις περιπτώσεις που έμειναν έτσι ...

 

Εμένα η αποροία μου είναι άλλη ... Τοπογραφικό δεν θέλει ; Αρχιτεκτονικά πάει και έρχεται , αλλά τοπογραφικό όχι ; ; ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες στο γήπεδο (άσχετες με τις εν λόγω εγκαταστάσεις) τί γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο βασικό θέμα είναι με της άδειες λειτουργίας  αυτών των εγκαταστάσεων.

Κοντά σε ποτάμια και μικρές αποστάσεις από τους οικισμούς . Νομίζω ότι δεν είναι  δήλωσα και τελείωσα,  θέλει προσοχή

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω η φωτό του θέματος (αυτή με τα βόδια) να μπαίνει σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση τον 4178..... 

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβώς ενεργοποιήθηκε ρε παιδιά εγώ δεν είδα καμία αλλαγή στις επιλογές της χρήσης.

καθε φυλλο καταγραφης εχει πλεον και την επιλογη των σταβλικων εγκαταστασεων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.