Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κομισιόν: μη βιώσιμες οι επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα – Ενεργειακή εξάρτηση


Engineer

Recommended Posts

Υπερβολικά υψηλές χαρακτηρίζει τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ενημερωτικό της σημείωμα σχετικά με την πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα μας στον κλάδο της ενέργειας και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει έως το 2030.

 

Μάλιστα, η Κομισιόν εκτιμά ότι δεν είναι βιώσιμη η χορήγηση επιδοτήσεων προς τα φωτοβολταϊκά σε αυτό το ύψος και επισημαίνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων με γνώμονα την αποφυγή νέων επιβαρύνσεων των καταναλωτών.

 

Όσον αφορά στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων διείσδυσης των ΑΠΕ, η χώρα μας αναμένεται να πετύχει το στόχο του 18% έως το 2020, ενώ για το 2030 η διείσδυση αναμένεται να διαμορφωθεί σε 25-29% με τον νέο ευρωπαϊκό στόχο να έχει τεθεί στο 27%.

 

—Εξοικονόμηση ενέργειας

 

Η Κομισιόν αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας επισημαίνοντας ότι αυτό εν μέρει οφείλεται στην οικονομική κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.

 

Σημειώνει δε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας έτσι ώστε η επικείμενη οικονομική ανάπτυξη της χώρας να μην οδηγήσει σε παρέκκλιση από το στόχο.

 

—Ο ενεργειακός κλάδος

 

Τέλος, ειδική μνεία γίνεται στις γενικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ενεργειακός κλάδος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην ανάγκη ενίσχυσης του ανταγωνισμού στις αγορές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, αλλά και βελτίωσης της αποδοτικότητας της ΔΕΗ.

 

Τέλος, το σημείωμα της Επιτροπής διαπιστώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί μία αγορά με υψηλή ενεργειακή εξάρτηση, η οποία το 2010 είχε ανέλθει σε 69%, ενώ έως το 2030, προβλέπεται ότι η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας θα ανέβει στο 79,3%, κυρίως λόγω της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής.

 

Πηγή: http://www.econews.g...omision-110840/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όσοι τα λέγαμε από παλιά, είμασταν κατά της ανάπτυξης, πολέμιοι της προσπάθειας της χώρας να βγει από την κρίση... ακόμα και ενάντια στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μη σου πω και άλλα πολλά...

Αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι ότι τότε η Ε.Ε. έσπρωχνε την χώρα να έχει αυτές τις επιδοτήσεις.

Πληρώστε τώρα...(κι εγώ μαζί!)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Την κομισιον περιμεναμε μας το πει.

 

Πραγματι καποιοι μιλαγαμε για φουσκα, αλλα καποιοι αλλοι το εβλεπαν ως την εξυπνοτερη επενδυση!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τις τιμές προς τους παραγωγούς τις έχει ορίσει η ΕΕ και όχι κάποιο μυθικό πρόσωπο. Σήμερα απλά η ΕΕ αλλάζει τακτική και προωθεί την φθηνή ενέργεια ως μοχλό ανάπτυξης να ανταγωνισμού για να μειώσει την πτώση ανταγωνιστικότητας που υπάρχει στην βιομηχανία της.

 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύει οτι η πολιτική της βασίζετε σε συγκεκριμένα lobby, συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά βάση σε βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό.

 

Σε απλά Ελληνικά. Η ΕΕ είναι ο πρώτος διδάξας της ΑΡΠΑΧΤΗΣ και του όπου φυσάει ο ΑΝΕΜΟΣ.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ έλεγα ότι τα φωτοβολταίκα είναι ένα δεύτερο χρηματηστήριο  του 1999. ΦΟΥΣΚΑΑΑ.

 

Μου θύμησε εποχές 1999 που ερχόταν η άλλη από τα χωράφια (παραγματικο γεγονος) και μας έλεγε ποιες μετοχές είναι καλές ποιες κακες και τι να αγοράσουμε, όταν εμείς άνθρωποι με πτυχια και μεταπτυχιακά δεν είχαμε ιδεα ποια είναι καλύτερη και ποια όχι.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως οι επιτήδειοι "μεγαλοεπενδυτές" που δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους πίνουν εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουμε διπλάσια τιμή στο ρεύμα για να τα οικονομούν αυτοί....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερη φούσκα από αυτή των φωτοβολταικών δεν πρόκειται να ξαναβγεί.... Γι'αυτό κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο όσοι ασχολήθηκαν με αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Σιγα το νέο. Όταν τα χα πει όμως εδωμεσα πως είναι φουσκα, με ειχαν σκυλοβρισει καποιοι και μου ειχαν ριξει και -6 ψηφους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερη φούσκα από αυτή των φωτοβολταικών δεν πρόκειται να ξαναβγεί.... Γι'αυτό κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο όσοι ασχολήθηκαν με αυτά...

 

εγώ πάντως ξέρω ότι όσοι ασχολήθηκαν(εγκαταστάτες) ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φουσκα τοτε πρεπει να θεωρειται παγκοσμιως γιατι παγκοσμιως ακολουθηθηκαν οι ιδιες τακτικες και χειροτερες,οσον αφορα τα φωτοβολταικα.

Αλλα ποια επενδυση δεν εχει ρισκο?Απο το να ανοιξω καφετερια παντως θα προτιμουσα να ειχα ενα 100αρι παρκο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.