Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Επειδή κι εγώ ήμουν σε ένα παλιότερο πρόγραμμα πεντάμηνο του ΟΑΕΔ και μόλις τελείωσα να ρωτήσω αν γίνεται το εξής αν γνωρίζει κανείς:

Όταν τελειώσει το πεντάμηνο μπορούμε να ζητήσουμε από το ΙΚΑ βεβαίωση καταβολής εισφορών ή από το γκισέ ή να το εκτυπώσουμε εμείς ηλεκτρονικά από τον ατομικό μας λογαριασμό και να πάμε στο ΤΣΜΕΔΕ και να ζητήσουμε συμψηφισμό των τρεχουσών εισφορών του εξαμήνου με αυτές που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ? Μην παραβλέπετε ότι ένα μικρό ποσοστό από τις μηνιαίες ή εξαμηνιαίες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ πάνε στο ΙΚΑ (περίπου 4%). Κι αν γίνεται αυτό που ρωτάω θα πρέπει προηγουμένως να έχει αναρτηθεί η σύμβαση προσληψης στο ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο κωδικός 101 στον οποίο μας ασφαλίζουν στο Ι.Κ.Α., όπως βλέπετε εδώ, περιλαμβάνει ασφάλιση για σύνταξη, ασθένεια σε είδος και σε χρήμα και ένα σωρό άλλα συμπαραμαρτούντα που, επειδή είμαι νέος εργαζόμενος, δεν είμαι εξοικειωμένος μ'αυτά. Με λίγα λόγια, καταλαβαίνω ότι μας ζητείται Α.Μ. Ι.Κ.Α. γιατί ακριβώς μας ασφαλίζουν εκεί. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον MANS ότι ένα μέρος των χρημάτων που μας παρακρατούνται πάνε τζάμπα... Γενικά το καθεστώς είναι πολύ ασαφές. Σε άλλους έχει γίνει αναγγελία πρόσληψης στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και σε άλλους όχι; A la carte η ασφάλιση;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είμαι λίγο απαισιόδοξος γιατί το όλο σύστημα είναι εντελώς δυσκίνητο...Γιατί και να δικαιωθούμε, άντε να κυνηγήσουμε το ΙΚΑ για να πάρουμε τις εισφορές πίσω και να τις δώσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ...

 

Επίσης, το είχα σκεφτεί κι εγώ αυτό με την αναγγελία πρόσληψης, να πάω δηλαδή από μόνος μου τη σύμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ και να αφήσω τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, όταν το ΤΣΜΕΔΕ θα ζητήσει τις ασφαλιστικές εισφορές...Αλλά όταν ζήτησα αντίγραφο της σύμβασης από τη διεύθυνση προσωπικού (χωρίς να τους πω για ποιο λόγο το θέλω), μου είπαν ότι η αναγγελία γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς υπογραφές από περιφερειάρχη κλπ, και εμένα μου έδωσε ένα απλό ανυπόγραφο αντίγραφο.. Να πάω με αυτό στο ΤΣΜΕΔΕ; Αλλά αφού δεν είναι υπογεγραμμένο, το κόβω να μου ρίχνουν άκυρο

Link to comment
Share on other sites

eddie.m Θα σου συνιστούσα να έπαιρνες τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ να τους ρωτήσεις, εάν το θέλουν υπογεγραμμένο ή όχι!!! και να τους πείς για ποιο πρόγραμμα πρόκειται! Κανονικά εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζητήσουμε τα χρήματα πίσω από το ΙΚΑ, εάν ο εργοδότης τα βάλει σε λάθος λογαριασμό θα πρέπει αυτός να το διορθώσει. Εμείς έχουμε μια υποχρέωση ως μηχανικοί να πληρώνουμε ΤΣΜΕΔΕ από τη στιγμή που είμαστε μισθωτοί αυτή την υποχρέωση την έχει ο εργοδότης! Αλλά για να το ξέρει ο εργοδότης πρέπει να ενημερώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ! Θα ήθελα να ρωτήσω έχει κανείς υπογεγραμμένη σύμβαση και από εργοδότη και από εργαζόμενο????  

Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται μια σύμβαση χωρις υπογραφές να είναι έγγυρη??? δεν νομίζω να την δεχτούνε στο ΤΣΜΕΔΕ ανυπόγραφη. Η δική μου έχει και τις 3 υπογραφές (δική μου, του νομιμου εκπροσώπου του εργοδότη μου-φορέα και της δ/ντριας ανθρώπινου δυναμικού του φορέα.)

Λογικά στο τέλος του προγράμματος όταν ξαναπάμε στον οαεδ να γραφτούμε στο μητρώο ανέργων θα μας την ζητήσουν πάλι, οπότε σίγουρα θα θέλει και εκεί με υπογραφές.

Link to comment
Share on other sites

Η αναγγελία πρόσληψης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι ηλεκτρονική οπότε δεν ξέρω αν ποτέ θα πάρουμε κάποιο αντίγραφο της σύμβασης. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν μου έχει δοθεί κάτι εκτός και αν πρέπει να τη ζητήσω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και πρέπει να ζητήσεις αντίγραφό της και για τον οαεδ και για το αρχείο σου. Εγώ όταν υπέγραψα στις 3/1/2014 και ζήτησα αντίγραφο, μου είπανε πως θα μου αποσταλεί στην υπηρεσία μου μετα τις υπογραφές των υπεύθυνων του φορεα. Στις 17/1/2014 την στείλανε στα κεντρικα της υπηρεσίας μου και στις 20/1 την ελαβα στα χέρια μου.

Link to comment
Share on other sites

Anastasia στη σύμβαση λέει μισθό 490?? ή λέει τις μεικτές αποδοχές του μήνα? Με μηνιαίο μισθό είμαστε έτσι? Γιατί εάν λέει στη σύμβαση μηνιαίες αποδοχές, σημαίνει ότι πληρωνόμαστε και αργίες δηλαδή 25 μέρες το μήνα!??

Link to comment
Share on other sites

Καλώ. Αφού εγώ υπέγραψα στις 16/01/2014 θα πρέπει να περιμένω κάπου τώρα αρχές Φεβρουαρίου. Θα το ψάξω με τη διεύθυνση προσωπικού για να την πάρω κι εγώ στα χέρια μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.